Ce pericole pot ascunde durerile în piept? Diagnosticul și tratamentele naturale pe care le putem urma

0
195
Dureri în piept, Foto: blog.diversitynursing.com

Durerile în piept sunt variate și sunt numite și dureri toracice. La apariția acestor simptome indicat este să mergi la medic deoarece pot semnala boli grave. Contează foarte mult unde este localizată durerea, cât de intensă este, unde iradiază, cum a debutat, ce factori au produs-o, ce simptome o însoțesc.

Dureri în piept, Foto: blog.diversitynursing.com

În cazuri de afecțiuni ale mediastinului anterior sau traheobroșitei acute, durerea este simțită în partea anterioară a pieptului. Durerile în piept apar și în cazuri de tuberculoză pulmonară, pneumonii acute, neoplasm bronho-pulmonar, anevrism disecant al aortei și alte afecțiuni. Afecțiunile traheii, timusului și esofagului se manifestă prin dureri retrosternale. Persoanele care suferă de zona zoster pot simți durerea de-a lungul traectului nervului intercostal. Afecțiunile gastrice, de splină, ficat, bilă, pancreas, produc durere la baza toracelului.

Cauzele amplificării durerii în piept (atunci când este instalată și una din bolile amintite mai sus) pot fi: efortul fizic, ingestia unor alimente, emoțiile puternice, respirația profundă, strănutul, tusea, expunerea la umezeală, râsul, mialgiile, frigul, etc.

Afecțiunile coloanei vertebrale pot provoca dureri de piept și dintre acestea fac parte: spondilita, spondiloza, osteomielita, discopatia, tumorile și traumatismele. Alte cauze ale durerii în piept sunt pleurezia, emfizemul, pneumonia, pleurezia, bronșita, traheita și în general afecțiunile aparatului respirator. Durerea toracică reprezintă și un simptom al bolilor cardiovasculare, afecțiunilor esofagului și bolilor abdominale. Dintre acestea fac parte: emobolia pulmonară, angina pectorală, pericardita, stenoza mitrală, infarctul miocardic, disfagia, esofagita, tumorile mediastinale, ulcerul gastric, ulcerul duodenal, afecțiunile pancreasului, splinei, vezicii biliare.

Citește și:  Cum putem combate simptomele îmbătrânirii organismului? Atitudinea mentală poate îmbunătăți starea fizică de sănătate?

Tratamente naturale pentru durerile în piept:

Orice persoană care simte o durere profundă în piept, însoțită de tuse, indipoziție, disconfort amplificat și de alte simptome, trebuie să ceară sfatul unui medic pentru diagnostic și tratament. Primul lucru la care se gândește un medic când pacientul are o durere ascuțită în piept este atacul de cord, iar după ce exclude această problemă gravă de sănătate, face investigații amănunțite pentru a elimina și alte suferințe mai puțin grave, care se pot trata și nu pun viața în pericol.

Compresele cu lapte și tătăneasă ajută în calmarea durerilor în piept. Se adaugă 2 linguri de plantă uscată la o cană cu lapte, se fierbe, se strecoară, se lasă puțin să se răcească și apoi se aplică local sub formă de comprese umede. Mierea de albine ajută în calmarea durerilor în organism și deci este un bun remediu și împotriva durerilor în piept. Cataplasme calde din cartofi fierți în coajă ajută în calmarea durerilor toracice. Tinctura de valeriană ajută în calmarea durerilor în piept. Alte remedii pentru a scăpa de durerile în piept sunt: renunțarea la fumat, medicamentele calmante (ibuprofenul), cataplasma cu iaurt, infuzia din flori de gălbenele, salvie, arnică, urzică.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.