
Daca privesti in jur cu siguranta ai observat ca suntem inconjurati mai mult de oameni pesimisti. Pana si copii ajung sa spuna suparati ,,Danut nu vrea sa se joace cu mine pentru ca eu sunt mic….rau…etc” sau ,,Nu-mi da mingea ca nu stiu sa joc..si asa mai departe”. De aici trebuie sa intelegem ca educatia are un rol important in formarea copilului ca om optimist.
Cum sa devii optimist?
Aceasta este intrebarea la care cauta raspuns cei care sunt pesimisti si care fac eforturi ca sa aiba succes. Pesimismul nu te ajuta in viata, din contra el este un impas in calea realizarilor tale, atat din punct de vedere fizic cat si emotional.
O stare de spirit buna te ajuta sa iti rezolvi problemele
Te va face sa ai o atitudine corecta fata de persoanele din jurul tau, sa fii mai sanatos, sa traiesti mai mult si chiar sa ai succes in ceea ce faci.
De asemenea o persoana optimista are mai putine obiceiuri proaste, mai putine vicii, nu este deprimata, are o viata activa, nu are insomnii, doarme mai bine noaptea si are capacitatea de a evolua, de a se dezvolta.
Daca nu esti multumit de soarta ta sau mai bine spus de viata ta cu atat mai mult nu trebuie sa lasi sentimentele si gandurile negative sa te copleseasca.
Nu iti face un obicei din a fi plangacios, de a te vaita ca nu ai bani, sau ca suferi din lipsa acestora, nu te lamenta, nu da vina pe altii, crede in sansa ta, incepe cu pasi mici sa-ti construiesti viata pe care ti-o doresti.
Intotdeauna trebuie sa gandesti pozitiv si sa actionezi ca un om optimist
Indiferent de probleme nu te lasa coplesit, invata de la oamenii care au o stare buna de spirit, gandeste optimist in fiecare zi si astfel treptat vei vedea ca esti mai linistit si mai eficient.
Desi multi te sfatuiesc sa fii optimist, numai tu te poti convinge cu adevarat sa ai incredere in tine, trebuie sa iti zpui zi de zi ,,EU POT”. Trebuie sa actionezi in orice situatie fiind sigur pe tine, cu multa incredere in capacitatile tale. Treptat iti vei schimba comportamentul in favoarea ta, iti vei schimba stilul de viata spre ceea ce iti doresti si vei capata incredere tot mai mare in tine.
Daca ai si cel mai mic succes fii mandru de tine, nu pune pe seama norocului banal, fii mandru de fiecare succes pe care il ai si nu-ti schimba atitudinea daca ai un esec. Nu cauta vinovati pentru esecurile tale, pentru ca acest lucru este caracteristic pesimistilor. Tu incearca sa fii optimist, asuma-ti problemele, nu te lamenta si incearca sa le rezolvi.
Schimba-ti atitudinea fata de nereusitele tale, daca te indoiesti de tine si intri in depresie nu vei rezolva nimic. Cauta solutii, trebuie sa fii curajos, sa iti canalizezi eforturile spre a evita in viitor alte situatii nedorite. Fii optimist, considera nerealizarite tale ca pe un ,,trecut” si priveste spre viitor, gandeste-te ca toti oamenii au probleme, insa multi nu arata acest lucru. Fii ca cei care isi ascund problemele, care sunt increzatori si cauta sa le previna in viitor.
Cauta sa ai un job care sa-ti faca placere, sa-ti aduca bucurie. Nu uita ca munca iti ia foarte mult timp din viata de aceea este important ca sa realizezi o munca care iti place, astfel vei obtine si rezultate pozitive.
Comunica mai mult cu oamenii veseli, astfel vei uita de problemele tale si nu vei asculta problemele celor pesimisti care se plang tot timpul. Incearca sa aduci si tu bucurie in viata oamenilor din jur, acest lucru te va face sa te simti si tu mai bine.
Sportul este foarte important pentru a fi optimist, incearca in fiecare zi sa faci macar jumatate de ora sport. Sportul te va face sa ai o stare buna de spirit, care te va ajuta sa ai performante in ceea ce faci.
Asculta muzica clasica, cercetatorii au ajuns la concluzia ca o astfel de muzica este benefica pentru o stare de buna dispozitie, dezvolta memoria si competentele sociale.
Inainte de a merge la culcare scapa de gandurile neplacute pentru a dormi linistit. In caz contrar s-ar putea sa ai un somn agitat si a doua zi sa fii obosit.
Nu uita ca sanatatea ta depinde de modul tau de a gandi
Intotdeauna gandurile afecteaza corpul tau, in mod direct, dar si viata ta. O astfel de conexiune minte-corp a fost demonstrata prin psihoneuroimunologie. Fiecare gand al tau va produce o reactie biochimica la nivelul creierului, iar acesta din urma va transmite semnale chimice spre organism.
Altfel spus, in acest mod trupul tau va simti modul in care tu gandesti. Mai mult decat atat creierul are si rolul de a monitoriza starea corpului tau si astfel va observa starea organismului.
Concluzia este ca trebuie sa gandesti pozitiv. Gandirea va crea sentimente, iar sentimentele vor crea ganduri, acest ciclu este continuu. Starea din organism ce este determinata de ganduri ne determina modul in care ne simtim si apoi ne comportam. Gandurile pozitive vor ajuta sanatatii, vor crea o stare buna de spirit, iar gandurile pesimiste vor dezvolta o stare nefericita si nesanatoasa.