Ce trebuie să folosim, medicamentele sau suplimentele pe bază de plante? Care sunt mai eficiente?

0
157
Ce trebuie să folosim, medicamentele sau suplimentele pe bază de plante Care sunt mai eficiente

Numeroase plante au proprietăți de vindecare, acest lucru a fost deja demonstrat de cercetătorii care au analizat elementele lor active și le-au folosit pentru realizarea suplimentelor alimentare. În prezent consumul de suplimente alimentare din plante este foarte mare, cele mai apreciate sunt plantele medicinale și complexele de vitamine.

Specialiștii în domeniul medical recomandă suplimentele alimentare deoarece acestea sunt naturale, au substanțe dietetice, minerale, vitamine, aminoacizi și alte substanțe biologic active importante pentru organism. Deși au efect extraordinar pentru menținerea sănătății, ele nu trebuie să înlocuiască alimentele ci doar să vină ca o completare la dietă. Astfel de suplimente naturale pot fi achiziționate de la farmaciile de produse naturiste, sunt sub formă de tablete, pilule, capsule și formă lichidă.

Datorită componentelor biologic active pe care le au, sunt suplimente foarte bune pentru dobândirea unei sănătăți mai bune și pot depăși medicamentele convenționale care nu sunt naturale, acestea din urmă având și efecte secundare asupra organismului. Proprietățile vindecătoare ale acestor suplimente alimentare sunt excelente, important este să se aleagă produsul corespunzător problemei de sănătate a unui anumit bolnav, să fie un produs de calitate, natural, pe eticheta lui să fie trecută destinația sa, ce rol are în prevenirea sau tratamentul unei boli.

Citește și:  Tu știi care sunt cele mai bune plante care vindecă garantat durerile de gât?

În general este bine să se ceară sfatul unui medic cu privire la alegerea unui produs alternativ sau a unei metode de tratament neconvenționale. În cazuri speciale, când sunt mari probleme de sănătate, aportul de suplimente alimentare din plante poate fi periculos, cum este de exemplu în situația intervențiilor chirurgicale, de aceea este bine să se consulte medicul înainte de a folosi orice tip de produs. Usturoiul de exemplu are efect de inhibare a funcției trombocitelor și de aceea crește riscul de sângerare.

Unele suplimente alimentare pot produce diaree sau stări de greață, mai ales dacă se iau în doză mare. Un supliment alimentar foarte bun pentru organism este uleiul de pește care are acizi grași polinesaturați Omega-3 și Omega-6 și care ajută în prevenirea bolilor de inimă, a aritmiilor coronariene. Antioxidanții din suplimentele alimentare din plante au efect de prevenire a cancerului, cresc longevitatea, starea de sănătate, combat efectul nociv al radicalilor liberi care îmbolnăvesc și îmbătrânesc organismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.