Roinița și sunătoarea, plante medicinale care alungă stările de nervozitate și de disconfort emoțional

0
753
Roinița și sunătoarea, plante medicinale care alungă stările de nervozitate și de disconfort emoțional

Dintre toate plantele medicinale folosite în medicina tradițională, roinița și sunătoarea reprezintă o soluție pentru combaterea stărilor de nervozitate și disconfort emoțional. Acest lucru a fost dovedit prin studii științifice și, în prezent, plantele sunt considerate ,,antidepresive” naturale.

Persoanele care au stări de insomnie, neliniște, stres, depresie, iritabilitate, panică, isterie și palpitații de origine nervoasă pot folosi preparatele tradiționale din aceste plante (infuzii, ceaiuri) sau produsele homeopatice, extractul farmaceutic, tincturile și cremele, ce se pot cumpăra de la plafar.

Mulți oameni sunt stresați la muncă și simt diferite simptome grave create de epuizarea nervoasă la care ajung. Din cauza stresului dispare entuziasmul sau dorința de a munci, în plus pot suferi de așa numitele așteptări neîmplinite, iar în timp epuizarea fizică și emoțională își pune amprenta asupra sănătății.

Sindromul de epuizare nervoasă poate fi recunoascut prin simptomele de oboseală, moral scăzut, frustare, plictiseală, negativism, izolare, incapacitate de concentrare, depresie, ostilitate, dezamăgire, furie, detașare, cinism, subestimare, labilitate emoțională. Epuizarea nervoasă apare și din cauza stresului zilnic, sentimentelor de frustare, neînțelegerilor din familie, lipsei banilor, stărilor de anxietate și se manifestă printr-o stare de slăbiciune fizică și emoțională.

Extractul de sunătoare este recomandat pentru relaxarea și calmarea stărilor de nervozitate. Ajută în tratamentul atacurilor de panică, stărilor de iritabilitate, insomniei, stresului, depresiei. Se administrează pentru normalizarea tensiunii arteriale, pentru echilibrarea stării emoționale, combaterea simptomelor induse de evenimentele stresante.

roinita
roinita

Ceaiul de sunătoare este calmant, un bun remediu pentru bolile de nervi, vindecă diareea, astenia, insomnia, afecțiunile bilei, ficatului și gâtului. Planta are efect antiinflamator și cicatrizant de aceea poate grăbi vindecarea rănilor minore, poate ameliora durerile de spate, reumatismale și inflamațiile ganglionilor limfatici prin masaj.

Citește și:  Suplimente alimentare care pot reduce riscul de infecție de SARS-CoV-2

Roinița este o plantă care îmbunătățește tonusul psihic, menține tensiunea arterială în limitele normale, ajută în combaterea insomniei, în echilibrarea stărilor psihice și emoționale.

Planta este eficientă și pentru buna funcționare a glandei tiroide, pentru tratamentul hipotiroidiei, depresiei, anxietății, stărilor de nervi, palpitațiilor create de stres și isterie, acțiunea ei este sedativă, antioxidantă, antispastică, de stimulare a memoriei, de susținere a activității sistemului nervos, de creștere a apetitului alimentar și de calmare a durerilor gastrointestinale cauzate de spasme, stres, balonare. Planta se poate folosi sub formă de ceai, infuzie, cremă, tinctură, decoct, cataplasme. Vinul din roiniță este un bun stimulent digestiv și ajută în tratamentul dispepsiei.

Astfel de plante sunt un bun remediu contra suprasolicitării, oboselii, insomniei, stresului, ajută la îmbunătățirea stării de spirit, oferă o stare de bine și de relaxare. Plantele sunt vitalizante pentru minte și corp, induc o stare de liniște și calm, sunt un adjuvant în depresii, anxietate, au efect de calmare a stărilor de nervi și susținere a sănătății sistemului nervos.

Organismul poate fi ajutat prin preparatele tradiționale din sunătoare și roiniță să facă față stărilor de nervozitate, să găsească echilibrul emoțional și psihic și să se vindece singur de multe afecțiuni care apar datorită stresului acumulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.