Cel mai simplu şi eficient ceai diuretic din 4 plante medicinale

0
1108
Ceai diuretic, Foto: webinfotech.tzo.com

Pentru tratamentul bolilor de rinichi, infecţii urinare şi pentru a elimina excesul de lichid din ţesuturi se recomandă ceaiurile diuretice. În cele ce urmează prezentăm o reţetă de ceai diuretic din 4 ingrediente, care este uşor de realizat acasă.

Ceai diuretic, Foto: webinfotech.tzo.com

Se folosesc următoarele plante medicinale: coada-calului, coada-şoricelului, mătasea de porumb, codiţele de cireşe, în proporţie de 1:1:2:3. Mod de realizare: se adaugă o lingură de amestec la o cană de apă clocotită, se lasă să stea timp de 10-15 minute, se strecoară şi se poate bea, îndulcit sau nu, cu miere de albine. Acest ceai diuretic are şi proprietăţi calmante şi antiseptice. Poate fi utilizat şi în tratamentul leziunilor cardio-renale şi afecţiunilor sistemului renal.

Coada-calului, Foto: theholboxblog.files.wordpress.com
Coada-calului, Foto: theholboxblog.files.wordpress.com

Coada-calului are denumirea ştiinţifică Equisetum arvense şi este cunoscută cu numeroase denumiri populare: barba ursului, brăduleţ, coada mânzului, brădişor, iarbă de cositor şi altele. Conţine acid salicilic şi equisetonină de aceea are proprietăţi diuretice. În plus, această plantă medicinală are acţiune expectorantă, remineralizantă, antimicrobiană. Este recomandată pentru tratamentul bolilor de rinichi, reumatism, gută şi afecţiunile de vezică biliară deoarece este o sursă de săruri de potasiu, ulei volatil, are efect de combatere a infecţiilor bacteriene şi de eliminare a excesului de lichid din ţesuturi. Prin substanţele saponine poate facilita expectoraţia şi deci este un bun remediu contra bronşitei. Poate fi utilizată în cazuri de anemie deoarece are acţiune hemostatică, de creştere a numărului de eritrocite.

Citește și:  Ceaiul de usturoi – Crește imunitatea și previne îmbolnăvirea organismului în sezonul rece
Ceai din coada-șoricelului, Foto: flowers-kid.com
Ceai din coada-șoricelului, Foto: flowers-kid.com

Coada-şoricelului sau Achillea millefolium este o plantă cu multe utilizări terapeutice. Conţine ulei volatil, tanin, substanţe flavonoide, acid salicilic, acid acetic, acid aconic, acid ascorbic, acid linoleic, acid palmitic, acid oleic, gliceride, rezine, asparagină, săruri de magneziu. Are efect calmat gastro-intestinal, dezinfectant, analgezic, antispasmodic, antiinflamator, antiseptic, astringent, tonic-amar. Planta poate fi utilizată în tratamentul bolilor vezicii urinare, gastritei, bronşitei, balonărilor abdominale, colicilor hepatice, enterocolitei, cistitei, lipsei poftei de mâncare, dismenoreei, hipermenoreei şi hemoroizilor.

Mătasea de porumb, Foto: blog.daum.net
Mătasea de porumb, Foto: blog.daum.net

Mătasea de porumb sub formă de infuzie are efect diuretic şi ajută în tratamentul cistitei, litiazei renale, albinuriei, la eliminarea apei din ţesuturi, în prevenirea şi combaterea bolilor de inimă, de rinichi şi a obezităţii. Are numeroase elemente active: vitamine (C, E, B6, K), săruri de potasiu, substanţe saponozide, glucide, alantoină, calciu, ulei volatil, betaină, zeină şi alte proteine. Proprietăţile acestei plante sunt energizante, diuretice hemostatice, calmante, colagoge.

Codiţe de cireşe, Foto: ourstate.com
Codiţe de cireşe, Foto: ourstate.com

Codiţele de cireşe au efect antioxidant, antiinflamator şi diuretic natural, sub formă de infuzie sunt eficiente în tratamentul bolilor de rinichi, cistitelor, uretritelor şi altor infecţii urinare. Conţin substanţe cu proprietăţi antioxidante, săruri de potasiu, substanţe flavonoide, taninuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.