Cisteina ajută la eliminarea toxinelor din organism

0
440
Cisteina, Foto: purebulk.com

Cisteina este un aminoacid neesențial pe care organismul îl poate crea. Legătura dintre cisteină și cistină este strânsă, fiecare moleculă de cistină are două molecule de cisteină.

Cisteina conține sulf de aceea este considerată un aminoacid important pentru eliminarea toxinelor din organism și protejarea corpului impotriva radiațiilor. Efectul ei este de antiîmbătrânire deoarece reduce acumularea petelor pe piele, ridică nivelul de glutation în ficat, rinichi, măduva osoasă și plămâni. Glutationul crește eficiența sistemului imunitar al organismului, în plus ajută în combaterea radicalilor liberi și prevenirea îmbătrânirii premature a organismului.

Deficiența de glutation poate afecta sănătatea organismului, poate duce la boli de ficat, cataractă, cancer, fibroză pulmonară idiopatică, infertilitate, diabet. Cisteina îmbunătățeste aspectul pielii, unghiilor și părului deoarece apare în alfa-keratină și produce colagenul. Cisteina se află și în anumite proteine din organism, în enzimele digestive. Pentru a ridica nivelul de cisteină din anumite organe ale corpului (ficat, rinichi, plămâni) se pot folosi suplimente de cisteină.

Cei care suferă de diabet trebuie să evite astfel de suplimente deoarece cisteina are efect de a neutraliza insulina din organism. Persoanele care suferă de ateroscleroză, cancer, artrită reumatoidă pot urma tratamente cu suplimente de cisteină deoarece ajută în ameliorarea simptomelor. Organismul produce aminoacidul cisteină din L-metionină. De asemenea cistenina este sintetizată în organism cu ajutorul vitaminei B6 și B12.

Citește și:  Nutrienți pentru menținerea unui sistem glandular sănătos

Cisteina se găsește în carnea de porc, carnea de pui, lapte, iaurt, ceapă, usturoi, varză, ardei roșu, broccoli. Are rol în sinteza colagenului, ajută la creșterea părului, la arderea grăsimilor, la producția de bilă. Este un aminoacid important pentru organism deoarece ajută la absorbția seleniului, la eliminarea toxinelor, la protejarea pielii împotriva radiațiilor, la sinteza glutationului, la îmbunătățirea structurii și texturii pielii.

Are proprietăți antivirale, citotoxice, antiinflamatoare, de activare a limfocitelor și leucocitelor. Cei care fac sport sau culturism pot folosi acest aminoacid deoarece ajută la menținerea formei fizice bune, la refacerea organismului după efort intens. Având în vedere faptul că nu este produsă în cantitate mare de organism și că efortul la sportivi este mare, sunt recomandate suplimentele de cisteină pentru acoperirea nevoilor la atleți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.