Coloranții artificiali sunt posibili carcinogeni?

0
132
Coloranții artificiali sunt posibili carcinogeni

Obiceiurile proaste alimentare dar și stilul de viață neadecvat contribuie la creșterea riscului de cancer. Cu siguranță uneori se exagerează, însă nu în privința anumitor produse alimentare atât de populare care în mod clar pot contribui la dezvoltarea cancerului.

Din categoria alimentelor care nu ar trebui să se consume niciodată fac parte: produsele alimentare cu OMG, produsele procesate din carne, uleiurile hidrogenate, popcorn-ul pentru microunde, făina albă rafinată, zahărul rafinat, fructele ce nu sunt certificate (ca fiind organice și fără pesticide), somonul de fermă piscicolă, tot felul de băuturi artificiale.

Speciliaștii în domeniul medical au asociat coloranții artificiali cu anumite boli la copii, cum ar fi hiperactivitatea, astmul, obezitatea, tumorile. Se consideră că ar fi cancerigene și că ar avea efecte negative asupra ficatului.

Deși nu este specificat pe ambalaj ce tip de substanțe sunt coloranții folosiți pentru obținerea produsului respectiv. De multe ori ei sunt realizați din sunbstanțe chimice de sinteză. Oamenii trebuie să evite produsele care conțin coloranți artificiali deoarece aceștia au efect toxic pentru ficat, vezică urinară și alte organe. Coloranții artificiali conțin metale grele, mercur și plumb, dar și foarte multe substanțe chimice.

Citește și:  5 motive pentru care să mănânci leurdă în această primăvară

Coloranții artificiali sunt adăugați în timpul prelucrării produselor alimentare pentru a spori culoarea originală însă nu au nicio valoarea nutritivă. Scopul lor este ca produsul să arate mai atrăgător și astfel interesul consumatorului să crească.

Băuturile răcoritoare sunt o categorie de produse ce au un conținut bogat de coloranți artificiali. La fel sunt și produsele de cofetărie, de patiserie, sosurile și alimentele preambalate, sucurile din legume și fructe, alimentele uscate, concentrate.

Exemple de coloranți artificiali sunt: albastru aprins (provoacă anomalii cromozomiale), albastru indigo (crește riscul de tumori cerebrale), roșu-oranj (crește riscul de tumori de vezică urinară), verde-smarald (poate duce la cancer de vezică urinară), roșu-eritrosină (crește predispoziția la anomalii cromozomiale, tumori tiroidiene), roșu-cărămiziu (cauzează hiperactivitate, anomalii cromozomiale, dezvoltarea limfoamelor).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.