Sucurile proaspete și valoarea lor nutritivă pentru organism – De ce este bine să evitați sucurile din supermarket

0
101

Sucurile proaspete naturale au un gust incomparabil cu cele din supermarketuri. În plus valoarea lor nutritivă este net superioară, cu cât fructele sunt mai proaspete cu atât valoarea nutritivă a sucului este mai ridicată. Nu doar prin gătire fructele și legumele își pierd valoarea nutritivă ci și prin expunerea lor mult timp la aer, după ce au fost recoltate. Dacă sunt consumate la scurt timp după ce au fost culese, acestea au proprietăți mari vindecătoare în organism, de regenerare a celulelor prin substanțele nutritive, mineralele, enzimele, vitaminele pe care le conțin.

Sucuri proaspete naturale din fructe
Sucuri proaspete naturale din fructe

Sucurile din fructe și legume se beau imediat ce au fost realizate și nu se adaugă zahăr pentru îndulcirea lor deoarece acesta este nociv pentru sănătate. Dacă nu sunt consumate imediat sucurile se strică imediat prin expunere la aer, fermentează și nu mai au aceeași valoare nutritivă. Zahărul trebuie eliminat cât mai mult din alimentație, este chiar mai periculos decât alcoolul și din păcate se găsește în numeroase sucuri din supermarketuri.

Cel mai bine este să se folosească blenderul pentru realizarea sucurilor din fructe deoarece astfel se păstrează și fibrele din aceste produse. Dacă sucul este realizat din fructul întreg are o dulceață naturală și o aromă intensă.

Sucurile din fructe și legume crude au minerale și vitamine dar și multe enzime care sunt asociate cu multe funcții ale organismului, ajută la digestia alimentelor și la absorbția nutrienților în sânge. Prin procesul de gătire legumele cu frunze verzi își pierd 85% din conținutul de vitamina C. De asemenea prin fierbere rădăcinoasele pierd mare parte din vitaminele din complexul B. Castraveții tăiați în felii și pepenele verde tăiat în jumătate și ținuți la frigider pierd aproape jumătate din cantitatea de vitamina C.

Produse din supermarket
Produse din supermarket

Cei care obișnuiesc să cumpere sucuri din supermarketuri trebuie să știe că acestea sunt pasteurizate, îndulcite, prelucrate, au aditivi, conservanți, coloranți și arome artificiale. Conținutul de fruct natural din astfel de sucuri este redus, iar valoarea sa nutritivă se pierde. Sucurile pasteurizate din citrice nu mai conțin vitamina C ca sucurile proaspete naturale, iar valoarea nutritivă este cu siguranță mai mică. Cu cât se adaugă mai mulți aditivi cu atât valoarea nutritivă scade. Aromale și coloranții artificiali, conservanții și acidifianții sunt dăunători pentru sănătatea organismului.

Suc verde cu lămâie
Suc verde cu lămâie

Pentru a avea o dietă echilibrată trebuie să folosim fructe și legume care nu au fost tratate cu pesticide și să facem sucuri proaspete acasă deoarece doar așa vom beneficia de compuși nutritivi importanți și vom evita aditivii și substanțele folosite pentru conservarea băuturilor din supermarket.

Sistemul digestiv trebuie menținut sănătos iar acest lucru nu este posibil dacă acesta este stresat prin aportul de alimente greu digerabile. Organismul funcționează normal dacă primește necesarul de substanțe nutritive și alimente care să-i furnizeze energie. Sucurile din fructe și legume se digeră ușor și conținutul lor nutritiv este absorbit imediat în sânge. În plus astfel de sucuri contribuie și la revitalizarea organismului, la scăderea în greutate, la vindecarea a numeroase boli. Părul va avea și el un aspect îmbunătățit, iar faptul că scalpul nu va mai fi afectat de mătreață arată că această afecțiune nu este o boală a pielii capului ci mai degrabă un simptom provocat de tulburările sistemului digestiv.

Suc proaspăt natura din legume
Suc proaspăt natural din legume

Sucurile de fructe sunt un adevărat medicament pentru organism, sunt pline de ingrediente sănătoase și trebuie să facă parte din alimentația zilnică. Cel mai indicat este să se prepare în fiecare zi suc proaspăt din diferite fructe și legume și să se bea imediat. Acesta are un efect benefic asupra sănătății, iar în plus oferă și cantitatea de fibre ce mențin sănătatea tractului digetiv și mai ales a colonului. Atenție însă cu sucul de grapefruit dacă urmați anumite tratamente medicale deoarece acesta poate interacționa cu unele medicamente analgezice, anti-hipertensive, anti-alergice, anti-depresive, antibiotice, de combatere a insomniei, pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge și pastile anticoncepționale.

Sucurile din fructe și legume sunt foarte bune pentru curele de slăbire deoarece nu conțin grăsimi. Au nutrienți care se absorb rapid în organism iar gustul lor poate fi îmbunătățit cu verdețuri proaspete, cu puțin mărar, pătrunjel, leuștean, busuioc, oregano, mentă. Pentru îndulcirea lor se pot folosi fructe dulci: pere, banane, mere, etc. Sucurile verzi sunt în general amare, pentru a avea gust se poate adăuga puțină sare. Combinația de fructe și legume se face în funcție de gustul fiecărei persoane, iar dacă unele sunt prea cremoase se poate adăuga apă plată.

Sucuri proaspete naturale din legume
Sucuri proaspete naturale din legume
Suc verde din legume cu frunze verzi bogate în clorofilă
Suc verde din legume cu frunze verzi bogate în clorofilă

Alegeți întotdeauna fructele și legumele proaspete de sezon, care au fost cultivate cu produse bio și folosiți un storcător sau un blender de înaltă calitate pentru realizarea sucului.

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ