Consumul de ouă și colesterolul – Află ce spun oamenii de știință!

0
130
Consumul de ouă și colesterolul – Află ce spun oamenii de știință!

În ultimii ani s-a vehiculat mult ideea că trebuie să reducem consumul de ouă deoarece acestea au o mare cantitate de colesterol și astfel cresc riscul de boli de inimă. Cu privire la acest lucru, cercetătorii spun că este adevărat că ouăle au colestrol, însă au și substanțe nutritive necesare sănătății. Ei recomandă consumul moderat de ouă deoarece în cantitate mare poate fi cauza creșterii nivelului de colesterol din sânge.

Un ou are cam 185 mg colesterol iar zilnic se poate consuma doar 300 mg colesterol pentru a nu deteriora sănătatea prin creșterea nivelului său în sânge. Dacă mănânci un ou pe zi nu ai niciun risc de îmbolnăvire din cauza colesterolului pe care acesta îl conține. În ceea ce privește persoanele care suferă de diabet, ele trebuie să urmeze o dietă recomandată de către medic, pentru că sunt mai sensibile la colesterol.

Ouăle conțin vitamine B12, B6 și D care sunt necesare organismului. De asemenea conțin calciu, fier, seleniu, potasiu și zinc, deci minerale importante pentru sănătate. Acidul folic din ouă ajută la producerea celulelor roșii în sânge, la îmbunătățirea calității sângelui, la combaterea anemiei, normalizarea digestiei și creșterea poftei de mâncare. Proteinele din ouă sunt necesare proceselor vitale, ajută la formarea masei musculare, la creșterea energiei și rezistenței corpului, reglarea nivelului de glucoză din sânge, la îmbunătățirea stării de sănătate și crearea senzației de sațietate.

Citește și:  Cât de important este acidul pantotenic și care este doza recomandată zilnic?

Aminoacizii din ouă sunt necesari sănătății, combaterii radicalilor liberi, sintezei și menținerii masei musculare. Albușul de ou are leucină, un aminoacid care nu este sintetizat de organism și care ajută sistemului muscular prin capaciatatea de prevenire a degradării proteinelor din mușchi. De asemenea, leucina ajută la arderea grăsimilor, la eliminarea kg în plus, consolidarea musculaturii corpului, sinteza proteinelor, normalizarea proceselor metabolice, creșterea rezistenței la efort.

Medicii spun despre ouă faptul că nu trebuie să privim aceste alimente ca fiind singura sursă de colesterol. Există și alți factori care duc la creșterea colesterolului din sânge și în general mai multe alimente care pot afecta depunerile din vasele de sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.