Crinul în medicina populară – Tinctura din petale de crin tratează afecțiunile cele mai supărătoare ale pielii

0
29503
Crinul în medicina populară – Tinctura din petale de crin tratează afecțiunile cele mai supărătoare ale pielii

Crinul alb este o plantă care înflorește în luna iunie și este folosită în scopuri medicinale. Frunzele și florile sunt culese în perioada de înflorire și folosite mai ales sub formă de infuzie și tincturi. Florile parfumate sunt utilizate și în cosmetică pentru creme, parfumuri și ape de toaletă.

Unul dintre cele mai simple preparate tradiționale din flori de crin este tinctura care se poate realiza de oricine acasă. Aceasta este un bun remediu pentru diferite afecțiuni și boli ale pielii, are proprietăți antiinflamatorii, hemostatice, calmante, antiseptice, cicatrizante, vindecătoare și antiinfecțioase excelente.

Florile de crin alb au substanțe flavonoide cu proprietăți de creștere a rezistenței vaselor de sânge, normalizare a ritmului cardiac, a sistemului nervos, a tensiunii arteriale, combatere a fragilității capilare. Prin folosirea preparatelor naturiste din flori de crin alb se ameliorează edemele, procesele inflamatorii, se accelerează vindecarea rănilor, se tratează tusea, răceala deoarece crește excreția de mucus prin efectele antiinflamatorii și expectorante ale plantei.

Florile de crin au alcaloizi care reduc tensiunea arterială, normalizează funcționarea sistemului nervos, circulația sângelui și calmează durerea. Datorită substanțelor saponine, crinii reduc inflamațiile, au efect laxativ, diuretic, de normalizare a metabolismului, vindecare a tusei, consolidare a activității hormonale. De asemenea, florile de crini conțin tanin, vitamina C, uleiuri esențiale, steroli, mucilagi, glicozide și alte elemente active.

Citește și:  Șansele ca o femeie să dezvolte cancer la sân cresc din cauza consumului de alcool

Alcool sanitar cu flori de crini albi – Preparat naturist

crinul alb

Se umple o sticlă cu petale de crini albi, apoi se adaugă spirt sau alcool sanitar și se lasă să stea timp de 15 zile într-un loc întunecat și răcăros. La 2-3 zile se agită sticla pentru a se amesteca compoziția bine.

Acest preparat naturist este un remediu popular pentru inflamații, dureri articulare, oboseală, infecții, bătături, excoriații, furuncule, degerături, negi, reumatism. Petalele de crin alb sunt emoliente, antiseptice, cicatrizante, etc. Acesta este motivul pentru care au aplicații cosmetice și dermatologice. În medicina tradițională se folosește și maceratul de petale de crin alb în oțet pentru tratamentul negilor sau excrescențelor pielii cauzate de infecții.

Tinctura din petale de crin și alcool de 60̊ ajută în tratamentul ulcerațiilor, fisurilor, furunculelor, abceselor și rănilor pielii. Tinctura se realizează din petale de crin peste care s-a pus alcoolul de 60̊ și a fost lăsată să stea timp de 20 de zile la întuneric. Acest preparat naturist are proprietăți cicatrizante, antiseptice, emoliente și vindecătoare.
Cataplasmele din frunze de crin alb sunt un bun remediu pentru răni, tăieturi și abcese.

Astfel de rețete populare trebuie folosite dacă în prealabil s-a cerut și sfatul unui medic, mai ales dacă este cazul unei afecțiuni inflamatorii grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.