Cum arzi grăsimea viscerală? – Două condimente te ajută să slăbești!

0
12

Grăsimea viscerală este de fapt grăsimea abdominală albă, care se acumulează pe organe. Aceasta se formează în exces din cauza alimentației nesănătoase și poate duce la obezitate. Mulți oameni se întreabă cum să scape de grăsimea de pe stomac și părțile laterale abdominale, pentru a avea o siluetă mai frumoasă.

Grăsimea viscerală – Cauze și remedii

Grăsimea viscerală se formează din cauza mai multor factori, precum:

  • Tulburările hormonale
  • Obiceiul de a mânca prea mult pe fond de stres
  • Afecțiunile de ficat și pancreas
  • Afecțiunile glandei tiroide
  • Mâncatului excesiv noaptea, lipsa de somn
  • Consumul de alimente grase în exces.

Obezitatea viscerală poate duce la probleme cu sistemul digestiv, la diabet zaharat, boli ginecologice și chiar la cancer de sân.

Pentru a arde în mod eficient grăsimile din zona abdominală trebuie de ținut dietă, de schimbat stilul de viață, mai ales în ceea ce privește alimentația și evitarea sedentarismului. Un mecanism prin care se pot arde grăsimile este și activitatea fizică, mai ales prin antrenamentul cardio. Se recomandă exerciții de intensitate scăzută și medie, timp de 30-60 de minute pe zi, fără pauză, de 3 ori pe săptămână. Asta înseamnă un antrenament la 2 zile. Cele mai bune antrenamente cardio sunt: înotul, urcatul pe munte câțiva km, aerobicul în apă, alergarea, ciclismul și altele.

Două condimente care ajută la arderea grăsimii viscerale

Cercetătorii au descoperit un remediu contra grăsimii viscerale. Ei spun că acesta constă în folosirea a două condimente, care prin proprietățile lor pot ajuta oamenii să scape de excesul de grăsime abdominală. Cercetătoriii recomandă consumul de ghimbir și ardei iute pentru arderea grăsimilor.

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare, ajută în lupta împotriva obezității, reduce oxidarea și senzația de foame. Ghimbirul stimulează digestia, metabolismul, normalizează nivelul de zahăr din sânge. Toate acestea promovează pierderea grăsimii abdominale.

Există studii ale oamenilor de știință prin care se recomandă ghimbirul în dietă, pentru că reduce greutatea corporală, scade glicemia și subțiază talia.

Ardeiul iute este unul dintre cele mai folosite condimente din lume. Acesta are proprietăți vindecătoare și poate ajuta în tratarea unor tulburări de sănătate, ce includ și prevenirea cancerului.

Citește și:  Cura cu tarate, remediu minune pentru organism

Capsaicina din ardei iute crește capacitatea organismului de a arde grăsimile și de a preveni obezitatea.

Oamenii de știință au descoperit că substanța capsaicină din ardei iute scade riscul de obezitate și protejează și ficatul de leziuni. Prin consumul de ardei iute se oferă organismului capsaicină, care:

  • Reduce cantitatea de grăsime viscerală
  • Are efect antioxidant, previne inflamația
  • Întărește sistemul cardiovascular.

Capsaicina are efect pozitiv asupra termogenezei, care este mai intensă la oamenii cu mult țesut adipos. Prin aportul de capsaicină se suprimă pofta de mâncare, astfel se consumă mai puține alimente și asta ajută la pierderea în greutate. Capsaicina scade și colesterolul, îmbunătățește circulația sângelui, ritmul cardiac, relaxează pereții vaselor de sânge. Această substanță are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, reduce efectul nociv al radicalilor liberi produși în timpul oxidării carbohidraților și grăsimilor, astfel scade riscul de îmbolnăvire a organismului.

La fel de benefic este consumul de chili care conține capsaicină. Oamenii care folosesc chili în mâncare au un risc redus de boli de inimă și alte boli cronice.

Cum prevenim formarea grăsimii viscerale?

Evitarea anumitor alimente bogate în grăsimi poate ajuta în acest sens.

În ceea ce privește dieta, trebuie respectate anumite reguli:

  • Reducerea numărului de calorii pentru a scădea în greutate (minim 300 de calorii pe zi și maxim 600 de calorii pe zi)
  • 4 sau 5 porții egale de mâncare pe zi, cu alimente cu un conținut scăzut de calorii și carbohidrați
  • Hidratarea adecvată, minim 2 litri de apă pe zi
  • Consumul de pește – mai ales de hering și somon
  • Includerea în dietă a legumelor fără amidon și cu un conținut bogat de fibre.

Dintre alimentele care ajută la stimularea metabolismului fac parte:

  • Țelină, ghimbir, scorțișoară
  • Ceai verde, cicoare, diferite legume crude
  • Grapefruit, ananas, mure, afine, dude negre, piersici și altele.

Și consumul de probiotice ajută la slăbit, la arderea grăsimii de pe abdomen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.