Cum poți scăpa de coșurile de pe față și de negii de pe mâini și picioare?

0
176

Pielea necesită o îngrijire atentă la orice vârstă, iar pentru asta se pot folosi anumite uleiuri esențiale, naturale, care au proprietăți deosebite în combaterea bacteriilor, infecțiilor, problemelor cutanate. Cea mai simplă metodă naturală de a scăpa de negii de pe mâini și picioare este cu uleiul esențial de arbore de ceai. Află în acest articol ce este uleiul esențial de arbore de ceai și care sunt beneficiile sale.

Navigare rapidă în articol:

  1. Ce este uleiul esențial de arbore de ceai
  2. Ulei esențial de arbore de ceai pentru îndepărtarea negilor
  3. Uleiul esențial de arbore de ceai în medicina populară

1. Ce este uleiul esențial de arbore de ceai

Uleiul esențial de arbore de ceai este un excelent cadou al naturii pentru pielea cu probleme. Se poate adăuga în diferite produse cosmetice de îngrijire a pielii, pentru menținerea sănătății și frumuseții acesteia.

Este obținut din frunzele arborelui de ceai, care crește în Australia și care are denumirea de Melaleuca. În limba engleză este numit Tea Tree. Despre el se spune că are peste 92 de compuși diferiți și de aceea se folosește în numeroase terapii pentru îngrijirea pielii.

Frunzele arborelui erau culese și folosite de aborigenii din Australia pentru efectele lor beneficiile. De exemplu ei striveau frunzele și inhalau uleiul esențial produs de acestea, pentru a-și tratata afecțiunile respiratorii. De asemenea, utilizau frunzele drept cataplasme aplicate pe piele, în tratamentul rănilor.

Proprietățile uleiului esențial de arbore de ceai

Acest ulei esențial pur are proprietăți antibacteriene, antifungice, antivirale, antiinflamatoare. Este foarte eficient pentru susținerea organismului în lupta împotriva infecțiilor. Are o aromă plăcută, care ameliorează tensiunea arterială și combate stresul.

Este recomandat în tratamentul unor probleme ale pielii, cum ar fi: negi, acnee, infecții bacteriene, psoriazis, înțepături de insecte, varicelă, păduchi, ciuperca unghiei, piele uscată a scalpului.

Uleiul de arbore de ceai are efect relaxant, calmant, combate flora patogenă bacteriană și fungică, elimină cheratinizarea excesivă a pielii, combate eficient infecțiile cutanate.

2. Ulei de arbore de ceai pentru îndepărtarea negilor

Conform estimărilor realizate de cercetători, aproximativ 7,5% dintre oameni au la un moment dat negi pe anumite zone ale pielii, care sunt cunoscuți și cu denumirea de veruci. Aceste excrescențe dure reprezintă de fapt o afecțiune a pielii, care apare și la copii și la adulți. Negii se dezvoltă din cauza virusului papillomavirus (HPV) care poate contamina pielea.

Negii se formează pe mâini, picioare, organe genitale, gât, pielea capului, etc. Deși nu provoacă de obicei durere, negii sunt forme inestetice și jenante. Ei se pot răspândi, de aceea este important tratamentul lor la timp.

Pentru eliminarea lor se poate folosi ulei de arbore de ceai. Acest tratament luptă împotriva negilor și nu mai este nevoie de alte tehnici complicate de înlăturare a verucilor (ca de exemplu tratamentul cu laser, sau crioterapia).

Este foarte simplu de realizat acest tratament, acasă: pur și simplu aplici seara ulei de arbore de ceai nediluat pe negi, iar apoi pui un pansament deasupra și lași să acționeze timp de 8 ore, pe parcursul nopții. A doua zi, se spală zona și eventual se aplică un pansament pe parcursul zilei. Apoi se repetă seara tratamentul, până când veruca sau negul se desprinde. Asta se poate întâmpla cam în 1-4 săptămâni, uneori durează și mai mult, 1-2 luni.

Citește și:  Lucruri interesante despre deodorante și folosirea lor

Vezi aici un video în care Dr. Holly Lucille explică tratamentul pentru negi cu uleiul esențial de arbore de ceai:

3. Uleiul de arbore de ceai în medicina populară

Uleiul esențial de arbore de ceai este apreciat și utilizat în medicina populară mai ales pentru proprietățile antiinflamatorii și de combatere a bacteriilor. Este un excelent antiseptic creat de natură. Uleiul are capacitatea de a stopa dezvoltarea ciupercilor, virusurilor și bacteriilor. Este recomandat pentru tratamentul ulcerelor, eczemelor și arsurilor.

De asemenea, uleiul esențial de arbore de ceai este folosit în medicina tradițională, în cosmetologie, pentru că are un efect pozitiv asupra pielii:

  • Este renumit pentru proprietățile purificatoare asupra pielii și unghiilor
  • Reglează secreția de sebum
  • Menține tenul sănătos
  • Îmbunătățește structura pielii prin curățarea porilor
  • Reduce aspectul gras al tenului
  • Calmează iritațiile tenului
  • Datorită proprietăților antiseptice și antiinflamatoare ajută la strângerea porilor dilatați
  • Calmează și ameliorează procesele inflamatorii ale țesutului cutanat
  • Ajută în tratamentul acneei, eczemelor, negilor.

Uleiul esențial de arbore de ceai se poate combina cu o loțiune de curățare a feței. Este recomandat și în loțiunea folosită de bărbați după ras, ce calmează pielea proaspăt bărbierită.

Uleiul esențial de arbore de ceai în tratamentul acneei

Cum poți scăpa de coșuri cu ajutorul uleiului esențial de arbore de ceai? Acest ulei poate ajuta în accelerarea vindecării coșurilor și chiar în eliminarea lor.

Uleiul esențial de arbore de ceai este antiseptic și antibacterian, așa că ajută la curățarea și purificarea porilor, care ar putea fi înfundați și nu ar funcționa corect. Acest ulei trebuie folosit corect, asta înseamnă că nu se aplică pe toată fața, ci doar pe coșuri. În cazul acneei, nu se aplică câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai într-un produs cosmetic, care apoi să se întindă pe toată fața. Cel mai bine este să se aplice uleiul cu ajutorul degetului direct pe coșuri, în zonele cu probleme.

Pielea feței este destul de fragilă și expusă la diferiți factori din mediu (lumina soarelui, poluare, vânt, frig), deci este nevoie de o îngrijire mai atentă. Zona din jurul ochilor este foarte sensibilă și de aceea trebuie protejată, în sensul de a nu folosi produse cosmetice de calitate neadecvată.

În concluzie, persoanele care au coșuri pot proceda astfel: vor aplica o picătură de ulei pe palmă, apoi cu vârful degetului vor tampona uleiul și îl vor aplica pe coșurile de pe față, oriunde s-ar afla acestea; uleiul se aplică ușor prin tamponare, fără a apăsa tare și fără a masa mult zona afectată de acnee. Acest tratament se face zilnic, la sfârșitul procesului de îngrijire a pielii (spălare, demachiere). Prin urmare, întâi îți speli fața sau îți demachiezi tenul și ochii, iar după ce ai aplicat o cremă hidratantă (asta în cazul în care folosești așa ceva) poți realiza și tratamentul cu ulei esențial de arbore de ceai pentru coșuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.