Stresul, principalul factor declanșator al durerii de cap

0
171
Stresul, principalul factor declanșator al durerii de cap

Durerile de cap sunt o adevărată problemă pentru oameni, deoarece aceștia se plâng frecvent de astfel de stări ce sunt cauzate de viața agitată pe care o duc. Deseori se întâmplă după o zi de stat la birou să simți o durere cumplită de cap, iar primul gând este să dai vina pe oboseală. În realitate vinovați de o astfel de senzație chinuitoare sunt mușchii maxilari sau mușchii cefei, tensiunea excesivă și stresul din fiecare zi. Când spunem aceasta ne referim la faptul că acești mușchi ajung sub stres și astfel intră în spasm iar rezultatul este o durere de cap de tensiune.

În cazul în care presiunea apare în zona tâmplelor, este vorba despre mușchii maxilarului care sunt afectați sau sunt sub stres. Dacă durerea apare la baza craniului, este cazul spasmelor mușchiului trapez sau trapezius, care nu primește suficient oxigen, ceea ce duce la agravarea rigidității lui.

Când ceafa stă într-o anumită poziție un timp îndelungat este posibil să apară senzația de durere în zona respectivă. Astfel de probleme pot să apară atunci când stai la birou, sau conduci mașina, când ai o postură incorectă în timp ce citești sau stai la televizor. Atât inactivitatea continuă cât și acțiunile repetitive pot provoca astfel de simptome de durere care sunt destul de greu de suportat.

Stresul este principalul factor al durerii de cap, iar pentru a preveni astfel de probleme este bine să se schimbe stilul de viață și să se evite situațiile stresante. Cauzele declanșării durerilor de cap pot fi foarte multe, chiar și în timpul somnului se pot declanșa astfel de simptome mai ales în cazul în care se doarme cu ceafa într-o poziție incomodă.

Citește și:  Umflarea picioarelor, o problema in timpul verii

Stresul, principalul factor declanșator al durerii de cap

Durerea de cap se declanșează din cauza stresului și se poate agrava odată cu intensificarea stresului, dar și din cauza altor factori (din care amintim oboseala, efortul prea mare, lumina prea intensă).

Stresul psihic poate declanșa o tensiune în mușchii cefei și astfel se produc durerile de cap. Termenul ,,stres˝ ne duce cu gândul la probleme de familie, conflicte la locul de muncă, însă trebuie să luam în calcul și stresul biologic, care ne ajută în supraviețuirea noastră. Durerea de cap este un simptom care apare în caz de anxietate sau stres.

În plus, stresul nu contribuie doar la apariția acestor stări chinuitoare de dureri de cap, el poate crește riscul de boli cardiovascualre, boli intestinale, boli pulmonare, cancere, ciroză hepatică, etc. În prezent, foarte mulți oameni suferă de hipertensiune, diabet, boli cardiovasculare și atac de cord din cauza stresului.

Stresul duce la contracția sau rigidizarea unor mușchi în corp și la apariția durerilor musculare, durerilor de cap, amețelii, insomniei, stării de slăbiciune generală sau oboseală.

Unii oameni au tendința de a lua analgezice însă nu trebuie să exagereze cu ele, sau să-și facă un obicei din asta, mai ales dacă sunt și consumatori de cafea, deoarece astfel de medicamente și cafeina duc la apariția durerilor de cap prin ricoșeu. Medicii recomandă un tratament medicamentos dar și realizarea unor exerciții de relaxare pentru ameliorarea durerilor de cap și îndepărtarea stresului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.