Cum te ajută încălzirea înainte de a-ți începe exercițiile să scapi de durerile de genunchi care apar după fitness

0
304
Cum te ajută încălzirea înainte de a-ți începe exercițiile să scapi de durerile de genunchi care apar după fitness

Încălzirea corectă a corpului este necesară înainte de orice fel de exerciții fizice. Acest lucru este important pentru sănătate deoarece astfel este stimulat sistemul cardiovascular, respirator, nervos și muscular. În plus, prin încălzirea corespunzătoare este activat și metabolismul și astfel acesta produce mai intens energia necesară organismului. Încălzirea corpului trebuie să se facă înainte de exercițiile de fitness sau gimnastică deoarece astfel acesta este pregătit pentru efectuarea lor. Etapa de încălzire ajută corpul să se adapteze mai ușor la efort și să fie mai rezistent la solicitările activității fizice respective.

Prin încălzirea corpului se crește fluxul sanguin și se măreste frecvența respiratorie. Mușchii se contractă iar randamentul cardiac crește și el. Datorită intensificării fluxului sanguin, prin artere și vene, prin ramificațiile acestora, sângele circulă mai eficient, cu viteză mai mare și astfel în mușchi este mărit aportul de sânge ceea ce ajută apoi în timpul efectuării exercițiilor de fitness sau a activităților fizice mai intense. Pentru producerea energiei, mușchii folosesc acizi grași, glucoză.

Cu ajutorul încălzirii corpului temperatura corpului și a sângelui crește, oxigenul este eliberat mai eficient din hemoglobină și astfel se produce mai multă energie. Prin exerciții de încălzire, temperatura corpului poate ajunge la 38,5 grade, sau chiar la 39 de grade. Încălzirea pregătește organismul din punct de vedere fizic și mental pentru activitatea ce urmează a fi efectuată. Indiferent de constituția personală și de sportul ales de persona respectivă, încălzirea trebuie să se facă de fiecare dată.

Citește și:  Suferiți de arsuri la stomac? – Remedii eficiente care pot calma arsurile la stomac

Cu ajutorul ei se asigură și se îmbunătățește elasticitatea ligamentelor și tendoanelor, se previn leziunile acestora dar și crampele musculare. Prin încălzire și apoi prin exerciții sportive se poate dobândi mai multă putere, rezistență, se antrenează corpul din punct de vedere fizic și mental. Cantitatea de energie din corp este mai mare, astfel fiecare mușchi, ligament și tendon din corp funcționează mai eficient. Încălzirea corpului reduce durerile articulare, durerile de genunchi care apar la fitness, previne leziunile sportive de tendoane și ligamente, previne diferite probleme de articulații și țesuturi moi care pot apărea din cauza solicitărilor fizice intense.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.