Cura cu miere pentru o stare de bine, sănătate și longevitate

0
848
Cura cu miere pentru o stare de bine, sănătate și longevitate

Mierea de albine este un produs natural cu numeroase proprietăți terapeutice și valoare nutritivă ridicată. Acesta este motivul pentru care nutriționiștii recomandă cura cu miere, pentru a oferi organismului multe elemente vitale. Compoziția mierii demonstrează efectele profilactice valoroase și aduce numeroase beneficii sănătății.

Mierea conține numeroase vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C, K, E) și zaharuri naturale (dextroză, glucoză, levuloză, fructoză), dar și mici cantități de proteine, enzime, acizi organici, magneziu, potasiu, sodiu, clor, fosfor, cupru, mangan, sulf, fier și calciu.

Specialiștii în nutriție consideră mierea ca fiind un produs care este absorbit în totalitate de corpul nostru și foarte important pentru menținerea sănătății. De aceea este recomandată cura cu miere care este ușor de ținut. Se ține timp de o lună și are numeroase efecte benefice pentru organism.

Se servește în fiecare dimineață o lingură cu miere pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de micul dejun. Acest tratament simplu oferă energie organismului și înlătură starea de somnolență sau de oboseală acumulată în timp. În plus are efect calmant, revitalizant, îmbunătățește starea de sănătate a organismului, chiar și cea a dinților și gingiilor.

Există diferite tipuri de miere, se poate alege oricare dintre acestea, toate au efecte terapeutice excelente și substanțe nutritive cu valoare ridicată. Pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii este recomandată mierea de brad deoarece are acțiune antiseptică și calmantă, ameliorează simptomele provocate de astm, sinuzită, tuse, bronșită, guturai și alte infecții respiratorii.

cura de miere

Pentru îmbunătățirea circulației sângelui este bună mierea de tei, aceasta ajută în prevenirea stazei venoase. Are efect sedativ, antiseptic, calmant pentru sistemul nervos, poate fi consumată de persoanele stresate, depresive, nervoase pentru a dobândi o stare de bine. Tot pentru normalizarea circulației sangvine este indicată mierea de floarea-soarelui și mierea de salvie.

Citește și:  Cum îți dai seama că suferi de o formă de artrită? – Care sunt principalele semne

În scopul combaterii bolilor infecțioase se folosește mierea de levănțică, iar pentru revitalizarea și tonifierea organismului se poate face o cură cu miere de stejar. Mierea de levănțică calmează durerile de cap, relaxează, ameliorează crampele intestinale, amețelile, elimină stresul și oboseala. Mierea de stejar are efect ușor afrodisiac, antiinflamator, diuretic și vitaminizant, îmbunătățește circulația sangvină, ajută la vindecarea infecțiilor bronșice și în general ale tractului respirator.

Pentru îmbunătățirea stării interioare și ameliorarea simptomelor bolilor de nervi se recomandă mierea de salcâm. Aceasta are proprietăți sedative, antiseptice, tonice, antimicrobiene, calmante și vitaminizante.

O compoziție oarecum neobișnuită are mierea de castan, este o sursă semnificativă de energie deoarece are multă fructoză și de aceea ajută la eliminarea oboselii din organism. De asemenea, mierea de castan stimulează imunitatea, ajută la buna funcționare a organelor interne, la îmbunătățirea circulației sângelui, la combaterea infecțiilor bacterine și consolidarea sistemului muscular. Sportivii consumă frecvent miere de albine deoarece aceasta se absoarbe rapid în organism, oferă substanțe nutritive necesare sănătății acestuia, rezistență la efort și energie corpului.

Indiferent de alegere, mierea este un produs care oferă energie și o stare de bine, are proprietăți dezinfectante, antiseptice, ajută al fixarea sărurilor minerale (lucru important mai ales în cazul calciului și magneziului, pentru consolidarea dinților, sistemului osos), la eliminarea putrefacțiilor intestinale, la încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a organismului, reducerea inflamațiilor și creșterea longevității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.