Curățarea organismului cu acid ascorbic – o metodă simplă pentru detoxifierea colonului

0
100

Vitamina C sau acidul ascorbic reprezintă un antioxidant puternic pentru organism. Acest lucru este foarte important pentru curățarea organismului și protejarea lui de infecții bacteriene, alergeni, factori poluanți, pentru reducerea nivelului de colesterol rău din sânge și prevenirea cancerului. Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi, fac atacul acestora inofensiv și astfel protejează celulele sângelui, creierului și ale întregului organism.

Detoxifierea organismului, Foto: foodstory.stirileprotv.ro
Detoxifierea organismului, Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Acidul ascorbic îmbunătățește imunitatea organismului prin stimularea formării de anticorpi și funcționarea leucocitelor, normalizează metabolismul grăsimilor, proteinelor și carbohidraților, reduce cantitatea de zahăr din sânge. Prin faptul că ajută la extinderea vaselor mici de sânge, a capilarelor, acidul ascorbic este eficient în scăderea tensiunii arteriale.

Acid ascorbic - pudră
Acid ascorbic – pudră

Curațarea organismului cu acid ascorbic se face prin dietă și prin spălături intestiale. Se realizează o băutură din acid ascorbic și apă, respectiv se adaugă 1000 mg acid ascorbic la un pahar cu apă plată. Se amestecă și ia câte o linguriță la jumătate de oră, iar la un moment dat apare diareea. Se numără lingurițele de acid ascorbic până la producerea acestui simptom. Se scade o linguriță și se repetă tratamentul cu acea cantitate de suc, din patru în patru ore, timp de 48 de ore. Scaunul trebuie să fie destul de moale, dar nu apos. Dacă se produce diareea în continuare, trebuie redusă cantitatea de suc cu acid ascorbic ingerată cu câteva lingurițe. Acest tratament se face o singură dată pe lună.

Prin curățarea organismului cu apă și acid ascorbic se crește rezistența acestuia și imunitatea. Tratamentul scade riscul de boli respiratorii, de oboseală, infecții, stimulează glandele endocrine, îmbunătățește permeabilitatea capilarelor și elasticitatea vaselor de sânge.

Mască cu acid ascorbic și apă pentru ten, Foto: wavygirlhairstyles.com
Mască cu acid ascorbic și apă pentru ten, Foto: wavygirlhairstyles.com

Acidul ascorbic este eficient și pentru curățarea pielii. Acesta ajută la albirea tenului, stimularea producției de colagen, protecția împotriva radiațiilor ultraviolete, refacerea țesutului conjunctiv, creșterea imunității, sănătății și frumuseții pielii.

Tratamentul pentru ten constă în aplicarea unei măști cosmetice cu acid ascorbic pe față. Se diluează două capsule de acid ascorbic sau vitamina C în apă plată. Aceste ingrediente trebuie să fie în proporții egale. Persoanele care au tenul sensibil pot folosi acid ascorbic și apă în raport de 1:2, astfel amestecul este mai diluat și poate reduce riscul de apariție a unei ușoare senzații de arsură pe piele. Se aplică preparatul pe față, în strat subțire și se lasă să acționeze 20 de minute. La final se clătește fața cu apă curată.

Foarte eficient este și amestecul din acid ascorbic și apă minerală. Întotdeauna înainte de aplicarea acestei măști cosmetice fața trebuie foarte bine demachiată, pielea trebuie să fie curată și uscată. Tratamentul se face la fiecare 4 zile și este potrivit pentru toate tipurile de ten. La final se aplică o cremă de față cu proprietăți nutritive și hidratante. Prin aplicarea acestui tratament fața devine mai strălucitoare, pielea mai tonifiată, mai sănătoasă, arată mai bine.

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ