De ce am nevoie de mișcare sau exerciții fizice?

0
337
De ce am nevoie de mișcare sau exerciții fizice

Specialiștii în domeniul medical spun despre răspunsul psihologic al interacțiunii minte-corp la exercițiile fizice. De ce am nevoie de mișcare sau de exerciții fizice? Simplu, pentru că mișcarea are efect benefic asupra minții și a corpului. Prin aportul de endorfine în creier se induce o stare de bine, de confort, de calm și beatitudine.

Substanțele endorfine sunt analgezice naturale și pentru a invada creierul trebuie să facem ceva spre a ridica nivelul lor în sânge. Sportul, mișcarea, antrenamentele cu exerciții fizice sunt un mod plăcut de a promova eliberarea de endorfine. Aceste substanțe se spune că produc o stare de fericire în organism și de aceea este bine să facem sport, o activitate fizică care ne place, înot, fitness, yoga, jogging, tenis, ciclism, dans, etc.

Alte modalități de creștere a stării de bine este consumul de ciocolată, obiceiul de a râde în hohote, muzica, sexul, alimentația alcătuită din sfeclă, coriandru, chili, muștar, avocado, coacăze, cimbru. Acestea cresc nivelul de endorfine, oferă o stare de bucurie și fericire, reduc apatia, stresul, depresia, sunt un fel de ,,morfină” produsă de organism care calmează și combate durerea.

exercitii fizice la sala

Prin mișcare sau exerciții fizice se îmbunătățește sănătatea și frumusețea corpului, se combate procesul de îmbătrânire prematură a organismului, de aceea trebuie să avem voință în realizarea lor. În opinia specialiștilor sportul ajută al dezvoltarea armonioasă a tuturor organelor, la îndeplinirea optimă a funcțiilor organismului, la coordonarea perfectă a mișcărilor, la atingerea unei frumuseți corporale, și deci este indicat să facem exerciții fizice încă din copilărie.

Citește și:  Margareta - antiinflamatorul gradinii

Sportul ne ajută să ne menținem sănătatea, iar un corp sănătos va radia de frumusețe și vitalitate. În plus, prin sport obținem energia necesară organismului cu mai multă ușurință. În timpul zilei avem nevoie de această energie și de aceea este bine să ducem un stil de viață sănătos: sport, odihnă și alimentație echilibrată. Cu cât facem mai mult sport dormim mai bine, suntem mai motivați în ceea ce facem, avem mai mult curaj în forțele proprii, dobândim o dispoziție pozitivă, o gândire mai clară și un corp mai armonios.

Sănătatea fizică poate fi menținută prin sport și este cel mai important lucru din viața noastră, de ea trebuie să ținem cont în tot ceea ce facem, doarece nouă ne revine această responsabilitate. A fi frumos înseamnă a fi sănătos, a fi demn, a avea caracter, forță intelectuală și capacitate de gândire în tot ceea ce faci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.