Sucurile naturale din fructe și legume pentru vindecarea obezității și hipertensiunii arteriale

0
133

Mulți oameni suferă de obezitate, iar pentru a scăpa de aceasta se gândesc că ar trebui să urmeze un regim alimentar sever. Pentru a evita aceasta există o soluție bună, de a consuma hrană crudă. Sucurile proaspete, naturale, din fructe și legume ajută la controlul apetitului alimentar și la scăderea în greutate. Oferă numeroase substanțe nutritive importante pentru sănătate și astfel trupul nu mai simte că nu este hrănit și nu mai apare senzația de foame. În general o dietă strictă poate face să apară o senzație de foame și drept urmare metabolismul se va încetini și se vor arde mai puține grăsimi. Prin consumul de alimente crude – fructe și legume – se va ține sub control apetitul. Dacă acestea se fierb se pierde o parte din vitamine și de aceea cea mai bună alegere sunt sucurile proaspete naturale care au toate substanțele nutritive din fructele folosite, o cantitate redusă de calorii și deci contribuie la scăderea în greutate.

Sucuri naturale din fructe și legume proaspete, Foto: styleformulabyjf.wordpress.com

Sucurile naturale din fructe și legume sunt o modalitate simplă de a oferi corpului mineralele și vitaminele de care are nevoie, dar și alte susbtanțe nutritive importante pentru organism. Nu ne referim la sucurile pasteurizate care apar în supermarket-uri deoarece acestea au aditivi chimici, arome artificiale, îndulcitori, conservanți, tot felul de substanțe cu rol de a le prelungi termenul de valabilitate. Sucurile naturale preparate acasă, la blender sau la strocător, sunt alegerea ideală pentru sănătate. Acestea sunt eficiente în vindecarea obezității și a hipertensiunii arteriale.

Cele mai recomandate sucuri sunt cele din morcovi, varză, conopidă, spanac, broccoli, varză kale, pătrunjel, sfeclă, gogoșari, pepene roșu, mere, roșii, ananas, rodie, căpșuni, pere, struguri, portocale.

Suc de sfeclă roșie, Foto: telegraph.co.uk

Sucul de sfeclă roșie scade tensiunea arterială. Rezultatele unor studii recente realizate de către cercetători au demonstrat că sucul de sfeclă roșie este foarte bun pentru suferinzii de hipertensiune arterială și nu are efecte secundare. Sfecla roșie are nitrați care prin bacteriile din salivă se transformă în nitriți și aceștia din urmă au rolul de ajuta circulația sângelui, de a extinde vasele de sânge, de a reduce tensiunea arterială, de a preveni tromboza și formarea cheagurilor de sânge. În concluzie sucul de sfeclă roșie scade riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral. De asemenea, având în vedere asocierea hipertensiunii arteriale cu bolile de rinichi, afecțiunile oculare și infarctul, putem spune că sfecla roșie ajută și în prevenirea acestor boli. Sucul de sfecla roșie se poate combina cu suc de morcovi, pătrunjel, ardei, spanac, pentru a avea un gust mai plăcut.

Suc de rodie, Foto: aliveandwell.tv

Consumul de suc de rodie este o metodă rapidă de a scădea tensiunea arterială, de a reduce riscul de cancer, diabet, nivel crescut de colesterol, tulburările de circulația sangvină, ateroscleroză, sindrom metabolic, boli cardiovasculare și dureri musculare.

Prin alegerea sucurilor naturale se oferă organismului multe minerale și vitamine, dar acestea trebuie consumate proaspete deoarece dacă stau mult timp la aer și lumină substanțele nutritive pot fi în mare parte distruse și astfel calitatea preparatului scade.

Sucul obținut prin stoarcerea fructelor se digeră mai ușor și astfel substanțele nutritive sunt mai rapid absorbite în organism. De asemenea, sucul proaspăt și natural oferă mai multă energie organismului, o gândire clară, ochii devin mai strălucitori, pielea mai frumoasă, părul nu mai cade, unghiile sunt mai rezistente, apetitul alimentar se normalizează, sistemul digestiv este mai sănătos, iar imunitatea devine mai puternică.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here