Mulți oameni suferă de obezitate, iar pentru a scăpa de aceasta se gândesc că ar trebui să urmeze un regim alimentar sever, sau să țină o dietă care să includă sucurile naturale din fructe și legume. Pentru a evita regimul server există o soluție bună, de a consuma hrană crudă.
Sucuri de fructe și legume pentru imunitate
Sucurile de fructe și legume, naturale, proaspete au următoarele beneficii pentru sănătate:
- Ajută la controlul apetitului alimentar.
- Facilitează scăderea în greutate.
- Oferă numeroase substanțe nutritive importante pentru sănătate. Astfel trupul nu mai simte că nu este hrănit și nu mai apare senzația de foame.
În general o dietă strictă poate face să apară o senzație de foame și drept urmare metabolismul se va încetini și se vor arde mai puține grăsimi. Prin consumul de alimente crude – fructe și legume – se va ține sub control apetitul.
Cum se beau sucurile de fructe și legume? Dacă acestea se fierb se pierde o parte din vitamine și de aceea cea mai bună alegere sunt sucurile proaspete naturale care au toate substanțele nutritive din fructele folosite, o cantitate redusă de calorii și deci contribuie la scăderea în greutate.
Unele sucuri de fructe și legume au beneficii terapeutice
Sucurile naturale din fructe și legume sunt o modalitate simplă de a oferi corpului mineralele și vitaminele de care are nevoie, dar și alte substanțe nutritive importante pentru organism.
Nu ne referim la sucurile pasteurizate care apar în supermarket-uri. Acestea au aditivi chimici, arome artificiale, îndulcitori, conservanți, tot felul de substanțe cu rol de a le prelungi termenul de valabilitate.
Sunt recomandate sucurile naturale preparate acasă, la blender sau la storcător, pentru că:
- Sunt alegerea ideală pentru sănătate.
- Sunt eficiente în vindecarea obezității.
- Ajută în tratamentul hipertensiunii arteriale.
Cele mai recomandate sucuri sunt cele din morcovi, varză, conopidă, spanac, broccoli, varză kale, pătrunjel, sfeclă, gogoșari, pepene roșu, mere, roșii, ananas, rodie, căpșuni, pere, struguri, portocale.
Sucul de sfeclă roșie scade tensiunea arterială
Sucul de sfeclă roșie ajută la curățarea ficatului și detoxifierea organismului. Rezultatele unor studii recente realizate de către cercetători au demonstrat că:
- Sucul de sfeclă roșie este foarte bun pentru suferinzii de hipertensiune arterială.
- Nu are efecte secundare.
- Sfecla roșie are nitrați care prin bacteriile din salivă se transformă în nitriți. Aceștia din urmă au rolul de a ajuta circulația sângelui, de a extinde vasele de sânge, de a reduce tensiunea arterială, de a preveni tromboza și formarea cheagurilor de sânge.
- În concluzie sucul de sfeclă roșie scade riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral.
- De asemenea, având în vedere asocierea hipertensiunii arteriale cu bolile de rinichi, afecțiunile oculare și infarctul, putem spune că sfecla roșie ajută și în prevenirea acestor boli.
Sucul de sfeclă roșie se bea imediat ce a fost realizat. Se poate combina cu suc de morcovi, pătrunjel, ardei, spanac, pentru a avea un gust mai plăcut.
Sucul de rodie natural combate stresul și oboseala
Consumul de suc de rodie este o metodă rapidă pentru:
- Scăderea tensiunii arteriale.
- Reducerea riscului de cancer și diabet.
- Combaterea cancerului de sân.
- Încetinirea cancerului de prostată.
- Prevenirea cancerului pulmonar.
- Scăderea nivelului de colesterol din sânge.
- Reducerea tulburărilor de circulația sangvină.
- Scăderea riscului de ateroscleroză și sindrom metabolic.
- Prevenirea bolilor cardiovasculare.
- Creșterea nivelului de testosteron.
- Ameliorarea durerilor musculare.
Sucul de rodie este recomandat femeilor însărcinate deoarece are efect neuroprotector pentru creierului copilului. Pentru femeile însărcinate nu este indicat însă extractul de rodie.
Sucul de rodie poate interacționa cu unele medicamente care se iau în caz de leziuni renale și alte boli. Persoanele care au probleme grave de sănătate trebuie să discute cu medicul despre alimentație, pentru a vedea exact ce contraindicații au. Acest suc nu este recomandat persoanelor care sunt predispuse la diaree.
Cum se consumă sucurile de fructe și legume?
Prin alegerea sucurilor naturale de fructe și legume se oferă organismului multe minerale și vitamine. Acestea trebuie consumate proaspete deoarece dacă stau mult timp la aer și lumină, substanțele nutritive pot fi în mare parte distruse și astfel calitatea preparatului scade.
Sucul de fructe și legume obținut la storcător se digeră mai ușor și astfel substanțele nutritive sunt mai rapid absorbite în organism. De asemenea, sucul natural, proaspăt este recomandat tuturor persoanelor pentru că:
- Oferă mai multă energie organismului.
- O gândire clară.
- Ochii devin mai strălucitori, pielea mai frumoasă.
- Părul nu mai cade.
- Unghiile vor fi mai rezistente.
- Apetitul alimentar se normalizează.
- Sistemul digestiv va fi mai sănătos.
- Imunitatea devine mai puternică.
Sucurile de fructe și legume au gustul minunat. Încearcă astfel de sucuri naturale pentru că vei simți imediat cum te revigorează, lucru important mai ales atunci când sistemul de apărare al organismului este slăbit.