Descopera obiceiuri aparent inofensive care pot dauna sanatatii

0
109
Descopera obiceiuri aparent inofensive care pot dauna sanatatii

Oamenii stiu deja ca nu e bine sa fii sedentar, sa fumezi, sa bei mult alcool, sa mananci produse fast-food in exces si multe altele insa exista si alte obiceiuri nesanatoase. Fiecare dintre noi aveam anumite obiceiuri care desi par inofensive in aparenta, ele ne pot dauna sanatatii.

Ai obiceiul sa mananci prea repede?

Da, cu siguranta multi oameni fac acest lucru si este foarte rau deoarece atunci cand inghiti repede mancarea poti provoca un reflux gastric, poti suferi de balonare si flatulenta.

Specialistii in nutritie spun ca senzatia de satietate apare la aproximativ 15 minute dupa ce incepem sa mancam si deci daca inghitim alimentele repede ajungem sa mancam in exces si astfel sa ne ingrasam.

Pentru a preveni aceste probleme este indicat sa se manance incet, sa se mestece mult fiecare imbucatura si sa se serveasca masa intr-o atmosfera placuta, linistita.

Nu aerisesti camera zilnic?

Daca esti mereu pe graba si uiti sa aerisesti camera in care iti petreci majoritatea timpului poti ajunge la anumite probleme de sanatate. Intr-o camera neaerisita se pot acumula poluanti chimici (cum sunt cei proveniti de la produsele de curatenie), fum de tigara, praf, umiditate si multe altele.

Toate acestea pot duce la dezvoltarea unor iritatii la nivelul cailor respiratorii, la dureri de cap, alergii, astm, ameteli, probleme dermatologice si stari de oboseala. Indicat ar fi ca in fiecare dimineata sa aerisesti bine camera, timp de 15-20 minute.

Uiti sa te speli seara pe dinti?

Exista oameni care uita sa se spele seara pe dinti sau care sunt prea comozi sa faca acest lucru.

uiti sa te speli pe dinti seara

In acest fel ei isi fac singuri rau, pur si simplu permit bacteriilor din gura sa atace dintii pana a doua zi dimineata cand isi spala in sfarsit dantura. Prin acest obicei nesanatos ajung sa dezvolte in scurt timp tartru, carii, paradontoza, gingivita, sa aiba respiratia urat mirositoare.

Medicii stomatologi recomanda spalatul pe dinti in fiecare seara dupa cina sau inainte de culcare (pentru cei care au obiceiul sa mai rontaie cate cava in fata televizorului).

Citește și:  Unele tipuri de grăsimi și zahăr din alimentele procesate pot duce la astm

Ai obiceiul sa iti rozi unghiile?

Multi oameni sufera de stres si astfel au tendinta din cauza acestor stari neplacute sa-si roada unghiile. Specialistii spun ca acest gest este facut in mod inconstient, in dorinta de a-i da creierului ceva de facut, de a-l pacali si de a scapa de stres. Ce se intampla cand iti rozi unghiile? In primul rand transporti microbii de pe mana in gura si astfel sa nu te miri ca ajungi sa te imbolnavesti.

Deseori astfel de oameni racesc usor, fac hepatita A, infectii intestinale sau chiar viermi intestinali. Daca ai acest obicei si nu te poti dezvata usor, incearca sa porti la tine o pila de unghii pentru a-ti pili unghiile in momentul cand simti nevoia sa le rozi. Treptat vei scapa de acest obicei nesanatos.

Stai deseori picior peste picior?

Desi este o pozitie eleganta nu este sanatoasa. Prin acest obicei iti ingreunezi circulatia sangelui in membrele inferioare si poti face mai usor varice. Incearca sa eviti o astfel de pozitie si sa tii picioarele unul langa altul sprijinite pe podea atunci cand stai pe scaun. In acest fel vei ajunge sa iti mentii sanatatea picioarelor, sa nu-ti afectezi circulatia sanguina la nivelul acestora.

Stai mult la calculator si nu faci pauza?

Cei care muncesc la calculator si nu fac pauze dese ajung treptat sa sufere de tulburari de vedere. Dintre acestea amintim miopia, hipermetropia si multe altele care se datoreaza oboselii oculare. O astfel de oboseala apare atunci cand stai mult la computer sau citesti mult pe monitor suprasolicitandu-ti vederea.

Pentru a preveni astfel de afcetiuni ale ochilor este indicat ca la 40 de minute de concentrare vizuala la computer sa faci o pauza de 5 minute, timp in care sa privesti pe geam, sa stai la aer la fereastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.