Care sunt regulile de bază ale unui stil de viață sănătos și beneficiile sale?

0
662

Importanța unui stil de viață sănătos este calea spre succes și menținerea stării de sănătate. Un stil de viață sănătos presupune consumul unei diete echilibrate, dar și mai multă mișcare. Fiecare om ar trebui să petreacă minim trei zile pe săptămână pentru a face exerciții fizice regulate, pentru a-și menține sănătatea. Află în acest articol care sunt regulile unui stil de viață sănătos și beneficiile sale.

Importanța unui stil de viață sănătos

În continuare vă vom prezenta câteva dintre principalele beneficii ale unui stil de viață sănătos.

Viață de calitate

Anumite teorii științifice au legat calitatea vieții de valori precum: responsabilitatea individuală pentru propria viață, dezvoltarea propriilor predispoziții și a unui stil de viață sănătos, comportamentul și multe altele. Psihologii consideră că oamenii, care duc un stil de viață sănătos, pot avea parte de bunăstare și de un trai de calitate.

Un stil de viață sănătos induce senzații, plăceri simple și emoții pozitive care pot îmbunătăți semnificativ calitatea vieții. Oamenii moderni, care duc o viață agitată, au mereu senzația constantă de lipsă de timp, care este împărțit între îndatoririle familiale și cele profesionale. Majoritatea dintre ei nu duc un stil de viață sănătos, pentru că au uitat să se bucure pe deplin de viața de zi cu zi, în cele mai simple manifestări ale sale.

Implicare activă în viața socială

Oamenii care duc un stil de viață sănătos știu cum să-și facă timp pentru odihnă, timp liber și muncă. Prin odihnă ei înțeleg și respectarea zilelor de weekend sau de concediu. Ei se implică activ și în viața socială sau culturală, ceea ce înseamnă o serie de activități, începând de la cele de relaxare și de petrecere a timpului liber acasă și până la călătorii, plimbări, sport, muzică, lectură, etc.

Armonie în relațiile cu cei din jur

Unul dintre cele mai importante lucruri din viața oricărui om este de a trăi în armonie cu cei din jur. Relația cu ceilalți înseamnă relația cu cei din familie, cu prietenii, colegii de muncă, cu vecinii sau cunoștințele. Un stil de viață sănătos înseamnă și o adevărată armonie în relații, capacitatea de dezvoltare și de a trăi în relații de încredere și bună colaborare cu cei din jur.

Pentru a avea o relație armonioasă este necesară schimbarea stilului de viață și a comportamentului, pentru a avea mai multă răbdare și capacitatea de a-i înțelege pe oameni, chiar dacă deseori apar conflicte psihologice care sunt reprimate de mintea noastră. Astfel de conflicte ar trebui rezolvate pentru că doar așa relația poate crește și deveni armonioasă.

Citește și:  Morcovii sunt atât de buni pentru organism! – Betacarotenul previne apariția cancerului

Liniște și mulțumire în familie

Mulți oameni aleg la un moment dat să-și schimbe stilul de viață, pentru că și-au dat seama că asta este esențial pentru a exista bucurie în familie. Cât de importantă este liniștea și mulțumirea în familie? Foarte importantă – acesta este răspunsul. Psihologii consideră că asta depinde de fiecare om, indiferent de vârsta lui, de stilul său de viață.

Oamenii au și momente grele sau triste în familie, însă și multe momente de bucurie. Ei trebuie să facă eforturi să ducă o viață echilibrată pentru dezvoltarea sănătoasă a familiei.

Reguli de bază ale unui stil de viață sănătos

Un studiu recent, realizat de oamenii de știință și publicat pe bmcpublichealth.biomedcentral.com, arată că tinerii își doresc un stil de viață sănătos, dar le lipsesc cunoștințele necesare despre ce înseamnă asta. Ei vor să afle cum pot avea o alimentație sănătoasă fără a cheltui sume mari de bani, care să fie pe bază de alimente bune, la prețuri accesibile. Cercetătorii cred că tinerilor le lipsesc abilitățile de a-și organiza un plan de alimentație și un program de exerciții fizice pentru fiecare zi.

Principalele reguli privind un stil de viață sănătos sunt:

  • O dietă echilibrată stă la baza unui stil de viață sănătos. Aceasta trebuie să fie bogată în ingrediente sănătoase și proaspete. O alimentație sănătoasă include mese regulate ce furnizează necesarul de substanțe nutritive și cantitatea potrivită de calorii.
  • Hidratarea corpului în mod eficient este vitală pentru sănătatea corpului și a creierului.
  • Activitatea fizică este propice îmbunătățirii stării de sănătate și are un efect pozitiv asupra stării mentale.
  • Este importantă renunțarea la vicii și stimulente care afectează negativ sănătatea, precum sunt alcoolul, tutunul, drogurile.
  • Respectarea orelor de somn este esențială pentru sănătate. Un om odihnit este mai relaxat și mai eficient în activitățile zilnice.

Un stil de viață sănătos înseamnă de fapt să ai grijă de dieta ta, să faci sport, să te relaxezi și să te odihnești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.