Diete pentru bolnavii de cancer care te pot ajuta în lupta cu boala

0
2859
Diete pentru bolnavii de cancer care te pot ajuta în lupta cu boala

Dietele pentru prevenirea și vindecarea cancerului sunt cea mai bună soluție care poate fi aplicată. Curățarea și dezintoxicarea organismului reprezintă metode de vindecare și menținere a sănătății. Prin procesul de curățare se elimină focarele de boală (ex. o simplă carie) provocate de inflamații, infecții, etc.

Prin dezintoxicare se îmbunătățește flora bacteriană prietenoasă a intestinului și se elimină bacteriile nocive, se combat infecțiile, se normalizează metabolismul. Eliminarea toxinelor din corp este vitală pentru sănătate pentru că reprezintă condiția vindecării de cancer. Dietele sănătoase au rolul de a vindeca organismul și de a preveni bolile canceroase.

Una din cele mai bune diete pentru bolnavii de cancer este cea cu sfeclă roșie deoarece această legumă este o sursă de energie, reglează funcțiile hepatice, ajută la curățarea sângelui, la scăderea în greutate, revitalizează organismul, vindecă afecțiunile pielii, menține sănătatea ochilor, a funcției renale, stimulează tranzitul intestinal, funcția celulelor hepatice, reduce riscul de cataractă și degenerescență maculară, vindecă guta, protejează canalele biliare, ameliorează acidoza, combate diabetul și anemia, consolidează sistemul imunitar al organismului și luptă împotriva cancerului.

Dieta constă în a bea suc natural de sfeclă roșie câte un pahar în fiecare zi, înainte de masă cu jumătatea de oră, dar să fie combinat cu alte sucuri naturale (din mere, morcovi, dovleac, pătrunjel, ardei, spanac, cartofi dulci) și cu apă plată. Sucul de sfeclă roșie se bea proaspăt pentru că își pierde elementele active prin oxidare.

Este bine să fie amestecat cu fulgi de ovăz, cu lapte acru sau cu brânză de vaci. Sfecla roșie este utilizată de medici în profilaxie, administrată bolnavilor în perioada de convalescență și pentru dieta lor în tratamentul de îngrijire ulterior al bolii canceroase. Se poate administra și sub formă de supliment alimentar sau tablete, pentru că astfel se digeră mai ușor.

Bolnavii de cancer pot consuma sucuri din afine, cireșe, struguri negri, coacăze negre deoarece acestea ca și sfecla roșie combat tumorile. Astfel de sucuri sunt o sursă importantă de vitamine, minerale, oligoelemente și substanțe care dau culoarea fructelor și care conțin grupe active de oxigen ce îmbunătățesc respirația celulară care este perturbată în bolile canceroase. Prin restabilirea aportului de oxigen la celule se elimină substanțele toxice prin oxidare.

În anumite cazuri de cancer este eficient tratamentul cu doze semnificative de vitamina A, C și E. Vitamina A este un puternic antioxidant și are efect de prevenire a tumorilor, îndeosebi după intervenția chirurgicală de îndepărtare a lor. Această vitamină ajută la sinteza proteinelor, la buna funcționare a metabolismului, are rol în dezvoltarea de noi celule și de combatere a procesului de îmbătrânire prematură a organismului.

Vitamina A este necesară pentru consolidarea sistemului imunitar al organismului și apare mai ales în morcovi. Dieta cu morcovi este eficientă în prevenirea cancerului de prostată și de colon, dar și a cancerului de gută și plămâni. Betacarotenul are proprietăți antioxidante și de aceea scade riscul de boli tumorale.

Vitamina C ajută în combaterea efectului nociv al radicalilor liberi, în neutralizarea substanțelor cancerigene, în consolidarea sistemului imunitar și inhibarea dezvoltării cancerului gastric și a cancerului de sân. Această vitamină se administrează în cazul pacienților de cancer care fac radioterapie și chimioterapie.

Vitamina E conține de asemenea substanțe antioxidante, tocoferoli, care ajută în buna funcționare a organismului, distrugerea radicalilor liberi și protejarea celulelor. Are efect în tratamentul cancerului deoarece neutralizează celulele tumorale, inhibă dezvoltarea lor, elimină procesele inflamatoriii și previne calcifierea arterelor. Această vitamină se folosește în tratamentul cancerului cavității bucale, de prostată, faringe, esofag și colon, deoarece în astfel de tumori a dat rezultate, a prevenit dezvoltarea celulelor periculoase, mai ales dacă a fost combinată cu vitamina A.

Citește și:  Sifilisul si riscurile lui

magneziu

Magneziul este eficient în tratamentul cancerului deoarece crește rezistența organismului. se găsește în legume și cereale. Ceaiurile calde din amestecuri de plante medicinale activează multe organe (ficat, bilă, stomac, rinichi), sunt laxative, elimină toxinele din organism și ameliorează simptomele provocate de numeroase boli și afecțiuni.

Indiferent de dieta folosită foarte important este să se renunțe la fumat deoarece consumul de țigări duce la dezvoltarea multor forme de cancer nu doar a cancerului de plămâni. Fumatul este un factor de risc al bolilor vasculare, al infarctului, ulcerului stomacal, emfizemului pulmonar, bronșitei, carcinomului de vezică urinară, afecțiunilor buzelor, gingiilor, limbii, cerului gurii și cavității bucale (deoarece cu acestea vine în contact direct gudronul din țigări). Laringele poate fi afectat grav de fumul de țigară, iar principalul simptom al îmbonăvirii lui este răgușeala persistentă.

Consumul exagerat de alcool este un alt factor de risc, deoarece poate provoca apariția unor tumori în zone ale căilor digestive, cancer de limbă, cancer de gât, cancer de esofag, cancer de laringe, cancer al cavității bucale, cancer de stomac și de ficat. Pentru prevenirea cancerului trebuie evitat alcoolul.

Consumul mare de carne și grăsimi, dar mai ales de grăsimi de măcelărie care sunt de la animalele care au fost îngrășate artificial este contraindicat deoarece acestea pot deveni prin coacere și prăjire periculoși agenți cancerigeni. Dieta săracă în vitamine contribuie la îmbolnăvirea corpului.

Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății la pacienții care suferă de cancer apar perturbări ale metabolismului care pot fi reduse printr-o dietă corespunzătoare, echilibrată. Aceasta nu înseamnă să consumi alimentele bogate în grăsimi, carne de porc, făină albă, zahăr, sare în exces, dulciuri și produse de patiserie, alcool, etc. Dieta corectă constă în cunoașterea tulburărilor metabolice ale unei persoane și efectuarea unui regim echilibrat care să o ajute să lupte cu boala și să redobândească sănătatea.

Dietele pentru tratamentul cancerului trebuie să conțină legume, fructe și cereale complete care au hidrați de carbon nedenaturați și care au mare valoare nutritivă, au vitamine, oligoelemente, săruri minerale și enzime.

Hidrații de carbon sunt ușor digerabili, ajung în sânge și astfel oferă organismului substanțe importante pentru sănătate. Lactoza ajută la eliminarea germenilor din intestinul gros care sunt factori ce contribuie la procesele de putrefacție prin disocierea proteinelor și deci la creșterea cantității de toxine. Hidrații de carbon nedenaturați din produse naturale și cultivate biologic sunt bogați în fermenți care acționează la distrugerea celulelor canceroase.

Dieta cu lapte acru preparat acasă și brânză de vaci naturală ajută în procesul de predigestie și este indicată bolnavilor de cancer. Brânza de vaci are proteine predigerabile dar și acid lactic care inhibă dezvoltarea bacteriilor din intestin care sunt factori ai producerii proceselor de putrefacție. De asemenea brânza de vaci are efect benefic asupra pH-ului din stomac și astfel previne bolile canceroase de la nivelul acestuia care se dezvoltă din cauza excesului de acid clorhidric. Laptele acru preparat acasă are efect benefic asupra florei intestinale prietenoase și are proteine de calitate superioară.

Alimentația ce conține acid lactic ajută în cazuri de cancer deoarece are acțiune benefică asupra metabolismului, activează respirația celulară. Laptele acru care poate fi realizat foarte ușor de oricine acasă conține germeni care produc formarea acidului lactic.

Aceștia activează metabolismul, opresc înmulțirea bacteriilor de putrefacție din stomac și intestin și deci împiedică dezvoltarea bacteriilor periculoase care îmbolnăvesc oamenii de cancer. Nu trebuie ales iaurtul obișnuit din supermarket care nu este natural și întârzie însănătoșirea corpului deoarece inhibă dezvoltarea mediului bacterian sănătos în stomac și intestin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.