Îți dorești un păr sănătos și puternic, care să nu se mai rupă frecvent? Deși sănătatea acestuia poate fi afectată de o serie de factori, precum stresul, poluarea sau alimentația dezechilibrată, ai la dispoziție soluții simple, pe care le poți aplica și acasă. Descoperă în continuare 9 proceduri de regenerare a părului.
Masează-ți zilnic scalpul pentru câteva minute
Dacă asiguri o bună circulație a sângelui în zona scalpului, firul de păr se poate întări în timp, astfel încât să nu mai pice atât de des. Alocă-ți zilnic măcar 4-5 minute pentru a masa scalpul, presând ușor cu vârfurile degetelor, fie pe părul uscat, fie înainte de a-l șampona. Există chiar și dispozitive pentru masajul scalpului, pe care le poți folosi în timp ce urmărești filmul preferat sau citești o carte – consideră-l un ritual pentru răsfăț și frumusețe.
Caută un tratament eficient anti cădere, care favorizează creșterea părului
Datorită progreselor făcute de știință, în ziua de astăzi poți găsi în farmacii soluții cu adevărat eficiente pentru regenerarea podoabei capilare. Achiziționează-ți un tratament pentru creșterea părului și folosește-l cu încredere acasă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Te vei bucura astfel de un păr mai sănătos, mai puternic și mai des, fără a fi necesar să mergi la salon. Optează pentru tratamente care să hrănească și să îngrijească părul în profunzime, fără a se limita doar la asigurarea unui aspect plăcut de moment. De exemplu, produsele Revalid combat căderea părului, datorită ingredientelor precum extractul de artemisie sau pantenolul, ce hidratează părul și scalpul uscat și stimulează refacerea celulelor pielii. Pe lângă acestea, Revalid conține și un ingredient inovator patentat, Redensyl®, care are rolul de a reactiva creșterea părului, reducându-i căderea și crescându-i densitatea cu 8%.
Acordă atenție alimentației și asigură-te că ai nivelul optim de vitamine
Pentru a completa orice procedură care ține de întărirea părului, trebuie să te asiguri că organismul tău este în cea mai bună formă. De cele mai multe ori, persoanele cu păr fragil au deficiență de zinc, fier, calciu, precum și vitaminele A, B, C, D și E. Poți lua suplimente sau poți pur și simplu să îți schimbi stilul de alimentație, o variantă care pe termen lung îți va aduce numai beneficii. Un alt detaliu important ține de aportul de proteine – lipsa acestora poate duce la căderea părului.
Aplică-ți o mască de păr din gălbenuș de ou
Gălbenușul de ou conține aceleași proteine ca foliculul de păr. De asemenea, în gălbenuș se află peptide, acid folic și vitaminele A și D, care stimulează creșterea părului. Prepară-ți o mască din 3 gălbenușuri și 3-4 lingurițe de ulei de cocos. Aplică amestecul pe scalp și pe rădăcinile părului, acoperă capul cu un prosop și așteaptă 15 minute înainte de a te clăti. Limpezește bine cu apă călduță. Evită să folosești apă fierbinte, care afectează structura firului de păr.
Folosește Aloe vera pentru sănătatea părului
Produsele pe bază de aloe vera pot avea pe termen lung efecte excelente în ceea ce privește sănătatea părului tău. Poți aplica gel obținut direct din plantă pe păr și pe scalp sau poți căuta șampoane, balsamuri și măști care să conțină extras de aloe vera. Vitaminele și acidul folic din aloe își vor face în timp efectul.
Înlocuiește prosopul de cap cu un tricou de bumbac
Prosoapele prea dure pot afecta structura firului de păr, în special când acesta este ud și fragil. Folosește un prosop din microfibre sau – cel mai simplu – apelează la un tricou de bumbac pe care nu îl mai folosești. Vei observa că părul tău nu se mai rupe atât de ușor atunci când îl ștergi în mod mai bând.
Hidratează-ți părul cu o mască de iaurt
Iaurtul conține acid lactic, care te poate ajuta să obții un păr mai hidratat și mai disciplinat, Poți folosi iaurtul ca atare sau poți să îl amesteci cu avocado, pentru a crește eficiența măștii. Avocado este un fruct minune, sănătos pentru organism și plin de vitamine care vor contribui la sănătatea părului tău.
Aplică o mască din banane și ulei de cocos
Bananele sunt nu doar gustoase, ci reprezintă o altă soluție excelentă pentru părul fragil și lipsit de vitalitate. Prepară-ți o mască din două banane coapte, amestecate cu o jumătate de cană de lapte de cocos. Ține amestecul pe păr în jur de 30 de minute și fii gata să vezi rezultatele.
Apelează la ulei de măsline
Uleiul de măsline este recomandat atât pentru sănătatea pielii, cât și pentru cea a părului. Fiind ușor de găsit în comerț, cu siguranță îl poți avea oricând la îndemână, pentru a pregăti o mască hrănitoare pentru podoaba capilară. Amestecă 2 lingurițe de miere cu o jumătate de avocado și adaugă o lingură de ulei de măsline. Aplică pe păr, așteaptă 20 de minute, apoi clătește bine.
Procedurile de mai sus te pot ajuta să-ți redobândești sănătatea părului și să eviți căderea acestuia. Nu uita că pentru a le potența eficiența, este necesar să acorzi atenție și stilului tău de viață. Orice dezechilibru al organismului se reflectă inclusiv în sănătatea părului, așa că asigură-te că te odihnești cel puțin 8 ore pe noapte, te hidratezi suficient și eviți, pe cât posibil, stresul.