Expresiile incredibile ale nasului și bărbiei. Ce gesturi trebuie evitate?

0
492
Expresiile incredibile ale nasului și bărbiei. Ce gesturi trebuie evitate

Foarte multe din expresiile emoționale negative, mai ales de repulsie și dezgust pot fi exprimate prin mișcările nasului, gurii, bărbiei. Deși nasul pare a fi o parte mai puțin expresivă a feței, el intervine în multe expresii emoționale și poate trăda anumite stări ale persoanei respective, ce sunt mai puțin evidențiate prin mișcarea pleoapelor sau a sprâncenelor.

În cadrul expresiilor faciale apare și bărbia, dar ea mai mult accentuează aceste expresii, deci îndeplinește un rol mai puțin important.

Dilatarea nărilor

Una dintre cele mai comune expresii ale nasului este cea de dilatare a nărilor când cineva este stresat, extrem de nervos, sau are nevoie de oxigen. Acest semnal poate să apară alături de altele asemănătoare și care indică foarte clar că persoana în cauză este foarte nervoasă, furioasă și este mai bine să fie lăsată în pace.

Dilatarea nărilor se poate produce și în momentul în care o persoană face efort să spună o glumă, caz în care ea poate la fel de bine să-și controleze mimica și să evite acest gest, oarecum ridicol și neatrăgător.

Încrețirea nasului

O altă expresie facială foarte întâlnită la oameni este încrețirea nasului. Cu siguranță fiecare a facut măcar o dată acest gest, pielea a fost ridicată spre partea de sus a nasului, marginile buzei superioare s-au ridicat, iar nările s-au dilatat. O astfel de expresie se face atunci când o persoană simte dezgust sau repulsie fizică. Dezgustul poate fi propriu când persoana miroase ceva foarte neplăcut, sau poate fi la figurat când nu-i face plăcere să comunice cu cineva.

Citește și:  Sângerarea nazală: Semn al hipertensiunii arteriale – Iată ce recomandă medicii în aceste cazuri

expresii faciale

Dezgustul poate fi ușor sugerat prin această expresie a nasului și de aceea este bine ca gestul să fie controlat. De exemplu o persoană care simte dezgust față de comentariul pe care l-a făcut altă persoană la adresa sa, arătându-i clar prin expresia feței că se simte lezată, îi poate da satisfacție.

Ridicarea bărbiei

Ridicarea bărbiei este un semnal de superioritate. Dacă o persoană are tendința de a privi pe cineva de sus, cu siguranță va ridica bărbia dar și vârful nasului. Acest gest indică faptul că persoana vrea să fie superioară sau chiar deține superioritatea. În lumea celor bogați, acest gest aristrocratic era frecvent folosit. În prezent, ridicarea bărbiei a devenit un semnal de îngâmfare, sau de persoană ce are satisfacția că a avut dreptate și este mândră de asta.

Încrețirea bărbiei

Încrețirea bărbiei este semn de tristețe. Nici acest gest nu trebuie folosit, este bine să fie evitat deoarece creează senzația de milă și vulnerabilitate. Încrețirea bărbiei și privirea chiorâs reprezintă faptul că o persoană este nervoasă, furia ei se exprimă prin astfel de semnale sau expresii faciale.

Nefericirea, supărarea, depresia sunt stări ce pot fi trădate prin simplu fapt că bărbia este apropiată de corp, în dorința acelui om de a părea mai mic decât este în realitate.

Bărbia încrețită este un semn că persoana este într-o stare de depresie, de stres, sau chiar terorizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.