Fă aerobic și acasă, pe muzică, dacă vrei să ai o siluetă armonioasă!

0
48

Gimnastica aerobică te ajută să-ți dezvolți calitățile fizice de bază. Dacă vrei să ai forță, vitalitate, coordonare, viteză, rezistență, echilibru și suplețe, trebuie să efectuezi exerciții armonioase de gimnastică de tip aerobic. Prin mișcările în ritmul muzicii îți poți atinge scopurile propuse, de a te distra, de a te simți bine și de a-ți menține corpul în formă.

Fitness, Foto: liveinternet.ru

Exercițiile de gimnastică aerobică sunt realizate în ritm accesibil, pe muzică, sunt bine grupate și gradat efectuate de-a lungul unui antrenament (vezi video). Cu ajutorul lor îți pui musculatura corpului în mișcare, contribui la tonifierea ei. Efortul este distribuit asupra unor grupe de mușchi în mod treptat și alternativ. Pe parcursul antrenamentului exercițiile se adresează tuturor grupelor musculare, dar acționează benefic și asupra tendoanelor, ligamentelor și articulațiilor. În plus, antrenamentul este perfect pentru îmbunătățirea ținutei corecte, pentru corectarea unor afecțiuni ale coloanei vertebrale și pentru restabilirea sănătății întregului aparat locomotor.

Fitness pe muzică

Exercițiile au rolul de a stimula circulația venoasă și de a crește aportul de oxigen prin respirație corect realizată în scop benefic asupra plămânilor. Respirația este amplificată și o cantitate mai mare de oxigen se introduce în plămâni prin inspirație. De asemenea, prin mișcare se scapă de obezitate, de celulită, de colăceii din jurul taliei, se elimină mai bine toxinele din organism, se accelerează metabolismul și ,,arderile” din corp, se diminuează depunerile de țesut adipos. Sistemul cardiovascular va funcționa mai bine deoarece mușchiul cardiac va fi tonifiat și va pompa mai bine sânge la fiecare pulsație.

Citește și:  Ce sunt aminoacizii BCAA și cum ajută la creșterea masei musculare?

Exercițiile se fac pentru începători și avansați, cu ajutorul unui instructor la sala de fitness, sau acasă privind un video, acordându-se o atenție deosebită modului de execuție, astfel încât să se realizeze cât mai corect. Cei care aleg exercițiile de gimnastică aerobică pe muzică sunt persoane care doresc și să se distreze, să facă un antrenament dansant, grațios și artistic, iar în plus să-și mențină și forma armonioasă a corpului.

Video – 30 de minute de aerobic în ritmul muzicii:

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.