Fructele, cei mai buni agenți de detoxifiere, utili frumuseții

0
35

Frumusețea corpului indică o bună sănătate a organismului. Pielea sănătoasă, frumoasă reflectă sănătatea interioară. Pentru menținerea un aspect atrăgător al acesteia trebuie să avem o alimentație echilibrată, bogată în substanțe nutritive. Fructele trebuie să nu lipsească din dietă, chiar să ocupe cea mai mare parte din aceasta. Nu trebuie să treacă o zi fără să mănânci un fruct proaspăt.

Fructele, cei mai buni agenți de detoxifiere, utili frumuseții, Foto: booksforbetterliving.com
Fructele, cei mai buni agenți de detoxifiere, utili frumuseții, Foto: booksforbetterliving.com

Fructele mențin sănătatea pielii și a organismului deoarece sunt bogate în apă, aminoacizi, minerale, vitamine și alte elemente active. Afecțiunile pielii – acnea, dermatita, ridurile – pot indica un deficit de astfel de nutrienți care poate fi acoperit prin consumul de fructe.

Fructele sunt o sursă de energie pentru organism și ajută la detoxifiarea corpului. Alimentația bogată în fructe contribuie la curățarea organismului de toxine și la restabilirea sănătății. Prin consumul de fructe se asigură necesarul de minerale și vitamine în organism și se combate stresul oxidativ și procesele inflamatorii.

Merele îmbunătățesc aspectul tenului, Foto: mycharm.ru
Merele îmbunătățesc aspectul tenului, Foto: mycharm.ru

Fructele sunt agenți de detoxifiere, au antioxidanți importanți în lupta împotriva atacului nociv al rdicalilor liberi, consolidează sistemul imunitar al organismului. Cele mai recomandate sunt: merele, avocado, afinele, murele, vișinele, strugurii, bananele, smochinele, coacăzele, lămâia, mango, perele, prunele, pepenele roșu, zmeura, căpșunele, rodiile.

Prin consumul de fructe pielea devine mai frumoasă, mai strălucitoare și sănătoasă. În plus fructele ajută și în atenuarea ridurilor, prin folosirea lor în dietă și în măștile cosmetice naturale. Mineralele – siliciu, sulf și zinc – pot îmbunătăți aspectul pielii, ajută la întinerirea tenului. Specialiștii în domeniul medical spun că deficitul de siliciu este cauza formării ridurilor, a petelor care apar pe piele și a scăderii elasticității tegumentului. Sulful ajută la eliminarea toxinelor și de aceea este indicat consumul de fructe și legume ce au compuși de sulf, cum sunt ridichea și varza. Zincul are efect benefic în tratamentul acneei, în formarea colagenului și îmbunătățirea aspectului tenului. Fructele care au vitamine mai ales din grupul B contribuie la menținerea frumuseții pielii. În general, fructele sunt foarte sănătoase pentru organism și au proprietăți curative destul de complexe care ajută la restabilirea aspectului purificat al pielii. Vitamina B12 elimină petele de pe piele, stimulează procesele de refacere a țesutului cicatricial. Surse de vitamine B12 sunt: algele, lucerna, hameiul, drojdia de bere, fructele de mare. Avocado hidratează pielea, ajută la curățarea acesteia, susține procesele de regenerare cutanată.

Fructele fac tenul radiant, Foto: 3koketki.ru
Fructele fac tenul radiant, Foto: 3koketki.ru

Fructele conțin vitamina C și E cu proprietăți antioxidante, de combatere a atacului nociv al radicalilor liberi și prevenirea îmbătrânirii premature a pielii. Cele mai bune fructe pentru detoxifiarea rapidă a organismului sunt lămâile deoarece au multă vitamina C. Acțiunea antioxidantă a acestor fructe poate îmbunătăți aspectul tenului și oferi strălucire acestuia.

Fructele de pădure previn îmbătrânirea prepatură a pielii pentru că au antioxidanți, Foto: 3koketki.ru
Fructele de pădure previn îmbătrânirea prepatură a pielii pentru că au antioxidanți, Foto: 3koketki.ru

Fructele de pădure sunt surse mari de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți deci sunt alegerea perfectă pentru a realiza curățarea organismului, detoxifierea acestuia. Inițial, prin schimbarea dietei pot apărea reacții neplăcute datorate consumului ridicat de fructe, dar astfel de simptome vor dispărea treptat, ele sunt produse doar la începutul programului de detoxifiere. Pe parcurs, organismul va fi eliberat de toxine și starea de bine se va instala negreșit. Este posibil ca fructele să producă balonare, greață, diaree în cazul în care organismul este prea acid sau nivelul de zahăr în sânge este ridicat. Ananasul este un fruct excelent pentru organism, combate tulburările intestinale, reduce inflamațiile, îmbunătățește circulația sângelui, ajută la eliminarea kg în plus, oferă vitamine, minerale, bromelină, oligoelemente necesare menținerii sănătății. Merele sunt fructe cu proprietăți antioxidante, reduc lipidele din sânge, scad tensiunea arterială, îmbunătățesc sănătatea gingiilor, curăță colonul, elimină metalele grele din organism, stimulează metabolimul și consolidează sistemul imunitar. Avocado are betacaroten, vitamine B6, C și E, zinc, lecitină, acizi grași esențiali, calciu, magneziu, acid folic, fier, toți sunt nutrienți utili frumuseții și sănătății. Avocado scade nivelul de colesterol din sânge, ajută la producerea de globule roșii, reduce nivelul de zahăr din sânge, crește imunitatea și rezistența organismului. Perele detoxifică organismul de metale grele, curăță intestinele, normalizează echilibrul de apă în corp, sunt o sursă de vitamine, acid folic, potasiu, calciu și magneziu care mențin sănătatea. Zmeura are potasiu, magneziu, calciu, vitamina C, biotină, betacaroten. Ajută la detoxifierea organismului, regenerarea celulelor, menținerea sănătății ochilor, pielii, unghiilor și părului.

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ