Încruntarea – expresie facială negativă

0
990
Încruntarea - expresie facială negativă

Încruntarea face parte din categoria expresiilor faciale esențiale ale limbajului corpului. Prin expresiile faciale se pot interpreta emoțiile, se poate vedea modul cum interacționează o persoană cu cei din jur, deoarece acestea sunt moduri de comunicare nonverbală. Cuvintele pot înșela deseori însă expresiile faciale te ajută să judeci corect interlocutorul.

Încruntările sunt expresii faciale negative care pot deranja pe cei din jur sau îi pot îndepărta. Fie că este vorba despre buzele încleștate sau de sprâncenele contractate, cert este că starea de mânie este clar exprimată.

Expresia facială transferată asupra unei persoane în mod inconștient se numește efect priming și poate fi de cele mai multe ori greu de acceptat de cei din jur. În momentul în care ești încruntat sau ai o expresie negativă pe chip poți deranja pe cei din jur, mai ales pe acele persoane cărora le sunt îndreptate astfel de mimici ce trădează emoții negative.

Când ești încruntat poți transmite faptul că ești enervat, frustat, dezgustat și în general fața pare să aibă o expresie negativă din toate punctele de vedere.

Respingerea și plictiseala sunt indicate tot de ridicarea și încruntarea sprâncenelor, deci mare atenție cum sunt folosite expresiile faciale.

Citește și:  Expresiile incredibile ale nasului și bărbiei. Ce gesturi trebuie evitate?

fata incruntata

În mod normal trebuie să aveți o față senină, să nu vă încruntați deoarece astfel transmiteți emoții negative. În plus mascarea emoțiilor este necesară în numeroase situații. Încruntarea este un mod de eliberare a emoțiilor și de aceea este folosită de oameni.

Dacă se face o obișnuință din a sta încruntat se poate ajunge la o expresie facială numită încruntare statică. Aceasta nu este bine deoarece poate crea celor din jur o imagine neplăcută și ireală, de om sumbru și supărat pe viață.

În loc să stai încruntat mai bine zâmbești mai des deoarece astfel vei crea o astmosferă pozitivă. Un zâmbet de curtoazie adresat inițial interlocutorului poate face minuni.

Mișcarea și poziția sprâncenelor indică emoții de bază: furie, surpriză, tristețe, încântare, teama, etc. De exemplu teama se poate citi pe chipul unui om dacă acesta are sprâncenele ridicate, nările larg deschise de parcă ar fi dilatate și ochii mari, privirea fixă.

Dacă o persoană simte dezgust pentru ceva are buza superioară asimetrică, sprâncenele încordate, ochii strânși iar nasul încrețit. În imaginile de mai jos sunt exemplificate astfel de stări emoționale, ușor de recunoscut și de înțeles de toată lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.