Ingrediente cheie pentru păr

0
176
Ingrediente cheie pentru păr

Pentru a avea un păr sănătos, rezistent și strălucitor trebuie folosite anumite tratamente naturale la domiciliu, nu este nevoie să mergem la coafor, sau să cheltuim mulți bani pe produse de ingrijire a podoabei capilare, care sunt destul de scumpe. Părul are nevoie de hrană și anume de: proteine, vitamine, grăsimi și carbohidrați.

Masca cosmetică din ou este foarte bună pentru părul deteriorat, slab, lipsit de elasticitate și strălucire. Pentru a scăpa de astfel de probleme se face o mască din ou pentru păr, o dată sau de două ori pe săptămână. În acest mod, dupa 8-10 tratamente de acest fel, părul va deveni mai rezistent și mai frumos.

Este foarte important să se folosească ouă de țară (de la găini crescute cu furaje din boabe de cereale) deoarece acestea sunt bogate în substanțe nutritive, minerale și vitamine. Se poate folosi doar albușul (pentru părul uscat), doar gălbenușul (pentru părul gras), sau ambele, albuș amestecat cu gălbenuș (cea mai recomandată variantă).

O astfel de mască cosmetică pentru păr poate fi folosită de oricine acasă, este ușor de aplicat pe scalp si nu durează mult realizarea ei. Nu se folosesc ouă reci din frigider, ele trebuie să fie la temperatura camerei. Indicat este ca oul bătut să se aplice pe părul uscat, deoarece, de pe părul umed se poate scurge. Clătirea părului se face cu apă călduța.

  • Pentru hidratarea părului și un efect mătăsos se folosește masca din ou și lapte.
  • Pentru hidratarea podoabei capilare și un efect de strălucire se amestecă ou cu oțet.
  • Pentru tratamentul părului fragil, lipsit de strălucire se aplică o mască din ou și ulei de măsline.
  • Pentru hrănirea si stimularea creșterii părului se amestecă ou cu miere.
  • Pentru a avea părul rezistent și strălucitor se aplică o mască din ou, zeamă de lămâie și ulei de măsline.
  • Pentru combaterea mătreții și aspectului de păr deteriorat se face o mască din ou, zeamă de lămâie și ulei de ricin.

Toate aceste ingrediente se folosesc în cantități egale.

Biotina este un ingredient cunoscut și cu numele de vitamina B8 sau H, care ajută în combaterea albirii premature a părului si a alopeciei. De asemenea, această vitamină ajută la creșterea părului, la menținerea sănătății și frumuseții podoabei capilare.

Previne seboreea, scade activitatea glandelor sebacee, stimulează funcționarea normală a rădăcinii părului, ajută la creșterea firelor de păr. Are importanță și pentru sănătatea unghiilor, organelor interne și a pielii deoarece conține sulf, este necesară dezvoltării normale a organismului.

par

Persoanele care au păr fără luciu, mătreață, unghii friabile, piele uscată sau grasă, zone inflamate în jurul unghiilor cu siguranță suferă de un deficit de vitamina H. Biotina se găsește în germeni de grâu, ciuperci, nuci, orez, carne de vită, ficat, rinichi, gălbenuș de ou, drojdie de bere, prune, mere, zmeură, fasole uscată, spanac, roșii, pește.

Citește și:  Cele mai trendy coafuri din par impletit in anul 2013

Iodul este important pentru stălucirea podoabei capilare, combaterea fragilității și uscăciunii firelor de păr. Iodul este necesar menținerii sănătății părului, unghiilor, ochilor și pielii. O persoană care nu are o carența de iod, va arăta bine, va avea ochii luminoși, părul des și frumos, pielea netedă și cu aspect plăcut. Iodul este foarte important pentru organism, pentru sănătate, frumusețe și longevitate. Calmează sistemul nervos, menține rezistența părului și a unghiilor, reglează funcțiile glandei tiroide, stimulează gândirea, previne depozitarea plăcilor de colesterol pe artere.

Zincul crește rezistența firelor de păr și a unghiilor, ajută și la regenerarea pielii. Carența de zinc provoacă uscăciunea și fragilitatea firelor de păr, este o cauză a lipsei strălucirii podoabei capilare. Zincul se gasește în: sfeclă, gâu, spanac, varză, cireșe, drojdie de bere, ouă, nuci, carne roșie, produse lactate, germeni de grâu, castane, portocale și altele.

Cuprul este important în sinteza keratinei și melaninei. Ajută la formarea foliculilor de păr și crește rezistența podoabei capilare. Cuprul apare în alimente pecum sunt: nuci, piersici, alune, ceapă, portocale, gutui, coacăze negre, afine, sfeclă, spanac, pere, lămâi, cireșe, etc.

Vitamina E este cea mai importantă vitamină pentru prevenirea degradării părului și a pielii din cauza factorilor negativi din mediul înconjurător. Este eficientă împotriva îmbătrânirii premature a organismului, de aceea specialiștii o numesc vitamina tinereții și frumuseții. Vitamina E apare în produse ca de exemplu: semințe de floarea-soarelui, alune, ulei de germeni de porumb, ou, spanac, inimă, rinichi, cereale integrale, varză, nuci și altele.

Vitamina PP hidratează și hrănește părul, ajută la consolidarea rădăcinilor firelor de păr, asigură o podoabă capilară frumoasă și rezistentă. Vitamina PP se numește și vitamina B3, niacină sau nicotinamidă. Se găsește în germeni de grâu, ficat, nuci, lapte, ton, drojdie de bere, carne, fasole, mazăre, tomate, soia, ouă, polen și altele.

Pentru părul gras este recomandată drojdia de bere deoarece ajută la normalizarea producției de sebum. Pentru părul care are tendința de albire inainte de vreme sunt necesare suplimente de arginină și antioxidanți deoarece, aceste substanțe încetinesc procesul de îmbătrânire prematură a organismului. Zincul combate căderea părului, deci este bun în cazuri de apariție a cheliei. Lecitina și siliciul au efect benefic asupra părului uscat, ajută la hrănirea și îmbunătățirea aspectului acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.