Pandemia nu ne slăbește, chiar dacă ritmul vaccinării este destul de alert. Mai mult, locuitorii din mai multe orașe ale țării au retrăit sau retrăiesc experiența neplăcută a carantinei din primăvara anului 2020.
Pentru orice eventualitate, iată 50 de idei pe care le poți pune în aplicare, pentru a evita plictiseala, în cazul în care ești obligat să petreci mult timp închis în casă.
- Construiește un puzzle. Dacă nu ai, cumpără puzzle-uri pentru toate categoriile de vârstă din familie. Un joc pentru seniori, cu mai multe mii de piese, te ține ocupat mult timp.
- Începe un jurnal. Scrie tot ce simți într-un document text. Eventual, poți ține un jurnal de pandemie.
- Învață să cânți la un instrument. Chiar dacă nu ești muzician, este o provocare accesibilă să înveți să cânți un instrument mai ușor (probabil că nu îți vei cumpăra pian special pentru această perioadă).
- Fă jocuri de rime. Este foarte distractiv să îți pui mintea la contribuție în acest scop, te poți convinge de acest lucru. „Rimă … stimă”.
- Învață o limbă străină. Profită de timpul liber și lărgește-ți capacitățile de comunicare cu cei din afara țării.
- Joacă-te pe Internet. Poți juca sute de jocuri online. Dacă înainte de pandemie mai dădeai pe la o agenție de pariuri terestră, poți să te distrezi și pe site-uri de profil despre care poți citi aici în detaliu.
- Decupează măști. Testează-ți talentul de desenator. Alege un personaj cum ar fi Spiderman, Batman sau Joker, creionează-le chipul, colorează și decupează, adaugă elastic și confecționează o mască.
- Uită-te la filmulețe cu pisici și câini. Este important să te destinzi. O soluție la îndemână este să te uiți la filmulețe cu pisici și câini. De fapt, nici nu poți să le eviți dacă deschizi Facebook-ul.
- Învață cântece de karaoke. Antrenează-te pentru momentul în care se vor redeschide cluburile în care se dau astfel de reprezentații. Îi vei uimi pe toți.
- Ia legătura cu prieteni vechi. Poate că ai pierdut legătura cu prietenii din școală, din cauza lipsei de timp. Acum ai ocazia să refaci acele legături.
- Exersează caligrafia. Este foarte relaxant să scrii de mână. Poți scrie orice, chiar și cuvinte la întâmplare.
- Joacă jocuri de societate: mimă, table, remi, „Nu te supăra frate” … sunt multe variante care fac ca timpul să treacă într-un mod plăcut.
- Scrie un scenariu de telenovelă. Nu trebuie să fii scenarist ca să îți imaginezi o poveste amuzantă, pe care să o ții doar pentru tine, dacă nu ți se pare că a ieșit ok.
- Reamenajează casa. Mută patul în locul televizorului, televizorul în locul noptierei, noptiera în locul patului. Lasă lustra acolo unde este.
- Construiește un dulap. Câteva placaje, cuie, un ciocan, un plan bun și gata, se naște un nou spațiu pentru depozitare.
- Apucă-te de brutărie. Îți trebuie puține ingrediente ca să frămânți un aluat delicios.
- Urmărește filme de Oscar, singur sunt producții cinematografice de calitate. Atâția specialiști nu se pot înșela.
- Citește presa, un om informat este un om puternic. Dacă ești la curent cu tot ce se întâmplă, se deschid noi oportunități.
- Alege un actor și urmărește-i filmografia. Poate fi vorba despre staruri precum Al Pacino sau Robert de Niro, dar și despre nume mai puțin cunoscute.
- Deschide-ți cont pe o nouă rețea socială. Probabil că nu ești prezent pe toate. Vezi ce caracteristice are fiecare platformă.
- Fă exerciții de fitness, oriunde, oricum, sunt sute, poate chiar mii de tutoriale pe Internet.
- Dialoghează cu tine în oglindă. Se numește introspecție cu voce tare. Poți ajunge la concluzii interesante.
- Învață să faci cocktail-uri, cu sau fără alcool. O băutură bună îți dă o altă stare de spirit.
- Pictează după fotografii. Cine știe ce pictor trăiește în tine, în stare latentă? În ziua de azi e ușor să îți promovezi lucrările.
- Creează un blog despre pasiunile tale. Este gratis și poți deveni influencer în cazul în care ai faci lucruri interesante, dar știi să le și prezinți.
- Citește bancuri. Nimic nu e mai bun decât o porție bună de râs.
- Pune pe hârtie planuri de viitor. Știi cum se spune: dacă îți dorești ceva cu adevărat, Universul complotează ca acel lucru să se realizeze.
- Scrie câte o caracterizare pentru fiecare prieten și membru al familiei. Indicat ar fi să te gândești numai la lucruri de bine.
- Fă clipuri haioase pentru TikTok. Poți chiar să câștigi bani din așa ceva.
- Fă ordine în șifonier. Vei descoperi haine despre de care nici măcar nu îți mai aminteai și nimic nu e mai plăcut decât să găsești câte o bancnotă în buzunarul acelor haine.
- Vizitează virtual orașe din toată lumea. Trupul este captiv în casă, însă spiritul este liber. Google Street View este o soluție să cunoști toată lumea fără să te miști din scaun.
- Fă o listă cu muzee pe care trebuie să le vizitezi. Poate îți vei descoperi un nou hobby.
- Aplică pentru job-uri noi. Chiar dacă nu vrei să îți schimbi locul de muncă, poate că ești curios dacă CV-ul tău este interesant și pentru alte companii.
- Învață să dansezi. Mai întâi pași simpli, apoi suite. Tot ce trebuie să faci este să cauți tutoriale pe Internet, nici măcar nu ai nevoie de instructor.
- Scoate cutiile cu Lego. Încearcă să pui piesele cap la cap fără să te uiți în cărticelele cu care au venit.
- Uită-te la un serial lung, precum Nașul, Războiul stelelor sau Stăpânul inelelor
- Vezi câte cuvinte poți să tastezi pe minut. Este o provocare, nu-i așa? Vezi dacă poți să devii mai rapid pe zi ce trece.
- Plantează flori sau plante aromatice în ghivece. Vei putea să le urmărești evoluția de la semințe până la maturitate, udându-le zi de zi.
- Învață să te miști ca un robot. „Do the robot! Do the robot!”. Vei face deliciul petrecerilor… când se vor da din nou petreceri.
- Recitește istoria României. Vei vedea cu alți ochi tot ce s-a întâmplat, față de cum ai perceput evenimentele când erai la școală.
- Fă exerciții de respirație, sunt foarte utile pentru alungarea stresului.
- Fă stretching și sport. Vei avea un alt tonus pentru activitățile de peste zi.
- Învață origami din tutorialele de pe net. Ai nevoie doar de hârtie și foarfecă pentru a crea adevărate opere de artă.
- Rezolvă cuvinte încrucișate pentru a-ți menține mintea în formă,
- Trage la țintă. Cumpără un pistol de jucări, aliniază niște cutii de suc și vezi cum te-ai fi descurcat în Vestul Sălbatic.
- Văruiește o cameră, cu siguranță că plănuiai de mult timp acest lucru.
- Citește o carte nouă sau recitește o carte care ți-a plăcut. O carte bună naște mereu noi și noi interpretări.
- Meditează, regăsește-ți echilibrul interior pentru ca știrile alarmiste să nu îți provoace depresie.
- Colorează. Iată o altă activitate care te relaxează. Pare o activitate de copii, dar nu este.
- Dormi cât mai mult. Ajută la imunitate.