Lipsă de idei? Plictiseală? 50 de lucruri pe care le poți face în pandemie

0
155
joc de puzzle

Pandemia nu ne slăbește, chiar dacă ritmul vaccinării este destul de alert. Mai mult, locuitorii din mai multe orașe ale țării au retrăit sau retrăiesc experiența neplăcută a carantinei din primăvara anului 2020.

Pentru orice eventualitate, iată 50 de idei pe care le poți pune în aplicare, pentru a evita plictiseala, în cazul în care ești obligat să petreci mult timp închis în casă.

 1. Construiește un puzzle. Dacă nu ai, cumpără puzzle-uri pentru toate categoriile de vârstă din familie. Un joc pentru seniori, cu mai multe mii de piese, te ține ocupat mult timp.
 2. Începe un jurnal. Scrie tot ce simți într-un document text. Eventual, poți ține un jurnal de pandemie.
 3. Învață să cânți la un instrument. Chiar dacă nu ești muzician, este o provocare accesibilă să înveți să cânți un instrument mai ușor (probabil că nu îți vei cumpăra pian special pentru această perioadă).
 4. Fă jocuri de rime. Este foarte distractiv să îți pui mintea la contribuție în acest scop, te poți convinge de acest lucru. „Rimă … stimă”.
 5. Învață o limbă străină. Profită de timpul liber și lărgește-ți capacitățile de comunicare cu cei din afara țării.
 6. Joacă-te pe Internet. Poți juca sute de jocuri online. Dacă înainte de pandemie mai dădeai pe la o agenție de pariuri terestră, poți să te distrezi și pe site-uri de profil despre care poți citi aici în detaliu.
 7. Decupează măști. Testează-ți talentul de desenator. Alege un personaj cum ar fi Spiderman, Batman sau Joker, creionează-le chipul, colorează și decupează, adaugă elastic și confecționează o mască.
 8. Uită-te la filmulețe cu pisici și câini. Este important să te destinzi. O soluție la îndemână este să te uiți la filmulețe cu pisici și câini. De fapt, nici nu poți să le eviți dacă deschizi Facebook-ul.
 9. Învață cântece de karaoke. Antrenează-te pentru momentul în care se vor redeschide cluburile în care se dau astfel de reprezentații. Îi vei uimi pe toți.
 10. Ia legătura cu prieteni vechi. Poate că ai pierdut legătura cu prietenii din școală, din cauza lipsei de timp. Acum ai ocazia să refaci acele legături.
 11. Exersează caligrafia. Este foarte relaxant să scrii de mână. Poți scrie orice, chiar și cuvinte la întâmplare.
 12. Joacă jocuri de societate: mimă, table, remi, „Nu te supăra frate” … sunt multe variante care fac ca timpul să treacă într-un mod plăcut.
 13. Scrie un scenariu de telenovelă. Nu trebuie să fii scenarist ca să îți imaginezi o poveste amuzantă, pe care să o ții doar pentru tine, dacă nu ți se pare că a ieșit ok.
 14. Reamenajează casa. Mută patul în locul televizorului, televizorul în locul noptierei, noptiera în locul patului. Lasă lustra acolo unde este.
 15. Construiește un dulap. Câteva placaje, cuie, un ciocan, un plan bun și gata, se naște un nou spațiu pentru depozitare.

 1. Apucă-te de brutărie. Îți trebuie puține ingrediente ca să frămânți un aluat delicios.
 2. Urmărește filme de Oscar, singur sunt producții cinematografice de calitate. Atâția specialiști nu se pot înșela.
 3. Citește presa, un om informat este un om puternic. Dacă ești la curent cu tot ce se întâmplă, se deschid noi oportunități.
 4. Alege un actor și urmărește-i filmografia. Poate fi vorba despre staruri precum Al Pacino sau Robert de Niro, dar și despre nume mai puțin cunoscute.
 5. Deschide-ți cont pe o nouă rețea socială. Probabil că nu ești prezent pe toate. Vezi ce caracteristice are fiecare platformă.
 6. Fă exerciții de fitness, oriunde, oricum, sunt sute, poate chiar mii de tutoriale pe Internet.
 7. Dialoghează cu tine în oglindă. Se numește introspecție cu voce tare. Poți ajunge la concluzii interesante.
 8. Învață să faci cocktail-uri, cu sau fără alcool. O băutură bună îți dă o altă stare de spirit.
 9. Pictează după fotografii. Cine știe ce pictor trăiește în tine, în stare latentă? În ziua de azi e ușor să îți promovezi lucrările.
 10. Creează un blog despre pasiunile tale. Este gratis și poți deveni influencer în cazul în care ai faci lucruri interesante, dar știi să le și prezinți.
 11. Citește bancuri. Nimic nu e mai bun decât o porție bună de râs.
 12. Pune pe hârtie planuri de viitor. Știi cum se spune: dacă îți dorești ceva cu adevărat, Universul complotează ca acel lucru să se realizeze.
 1. Scrie câte o caracterizare pentru fiecare prieten și membru al familiei. Indicat ar fi să te gândești numai la lucruri de bine.
 2. Fă clipuri haioase pentru TikTok. Poți chiar să câștigi bani din așa ceva.
 3. Fă ordine în șifonier. Vei descoperi haine despre de care nici măcar nu îți mai aminteai și nimic nu e mai plăcut decât să găsești câte o bancnotă în buzunarul acelor haine.
Citește și:  Cum au apărut manifestările pentru eliberarea sexului frumos și ce reprezintă acestea

vizita virtuala

 1. Vizitează virtual orașe din toată lumea. Trupul este captiv în casă, însă spiritul este liber. Google Street View este o soluție să cunoști toată lumea fără să te miști din scaun.
 2. Fă o listă cu muzee pe care trebuie să le vizitezi. Poate îți vei descoperi un nou hobby.
 3. Aplică pentru job-uri noi. Chiar dacă nu vrei să îți schimbi locul de muncă, poate că ești curios dacă CV-ul tău este interesant și pentru alte companii.
 4. Învață să dansezi. Mai întâi pași simpli, apoi suite. Tot ce trebuie să faci este să cauți tutoriale pe Internet, nici măcar nu ai nevoie de instructor.
 5. Scoate cutiile cu Lego. Încearcă să pui piesele cap la cap fără să te uiți în cărticelele cu care au venit.
 6. Uită-te la un serial lung, precum Nașul, Războiul stelelor sau Stăpânul inelelor
 7. Vezi câte cuvinte poți să tastezi pe minut. Este o provocare, nu-i așa? Vezi dacă poți să devii mai rapid pe zi ce trece.
 8. Plantează flori sau plante aromatice în ghivece. Vei putea să le urmărești evoluția de la semințe până la maturitate, udându-le zi de zi.
 9. Învață să te miști ca un robot. „Do the robot! Do the robot!”. Vei face deliciul petrecerilor… când se vor da din nou petreceri.
 1. Recitește istoria României. Vei vedea cu alți ochi tot ce s-a întâmplat, față de cum ai perceput evenimentele când erai la școală.
 2. Fă exerciții de respirație, sunt foarte utile pentru alungarea stresului.
 3. Fă stretching și sport. Vei avea un alt tonus pentru activitățile de peste zi.

forma de origami

 1. Învață origami din tutorialele de pe net. Ai nevoie doar de hârtie și foarfecă pentru a crea adevărate opere de artă.
 2. Rezolvă cuvinte încrucișate pentru a-ți menține mintea în formă,
 3. Trage la țintă. Cumpără un pistol de jucări, aliniază niște cutii de suc și vezi cum te-ai fi descurcat în Vestul Sălbatic.
 4. Văruiește o cameră, cu siguranță că plănuiai de mult timp acest lucru.
 5. Citește o carte nouă sau recitește o carte care ți-a plăcut. O carte bună naște mereu noi și noi interpretări.
 6. Meditează, regăsește-ți echilibrul interior pentru ca știrile alarmiste să nu îți provoace depresie.
 7. Colorează. Iată o altă activitate care te relaxează. Pare o activitate de copii, dar nu este.
 8. Dormi cât mai mult. Ajută la imunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.