Lucrurile pe care nu le-ai știut despre pește – Consumat săptămânal poate reduce riscul unei depresii cu 30%

0
34
Pește bogat în acizi grași Omega-3, Foto: chefsculinar-export.com

Cercetătorii au studiat asocierea dintre depresie și suplimentarea consumului de pește. Astfel au ajuns la concluzia că peștele bogat în acizi grași Omega-3 are efect antidepresiv. Mai mult decât atât consumul săptămânal de pește reduce riscul de depresie cu 30%. Nevoia de a controla depresia și epuizarea nervoasă apare la majoritatea oamenilor, de aceea este indicat ca măcar o dată pe săptămână se se consume pește.

Pește bogat în acizi grași Omega-3, Foto: chefsculinar-export.com

Femeile au un risc destul de ridicat de a fi depresive, dar și persoanele care suferă de anumite boli. Pentru a scăpa de stările de depresie, specialiștii în domeniul medial recomandă plimbarea în aer curat, reducerea consumului de cafea (doar 1-2 ceșcuțe pe zi), dar și o alimentație care să conțină pește, avocado și ulei de pește.

Se pot alege diferite tipuri de pești: somon, macrou, ton și sardine, care au acizi grași Omega-3. Astfel de elemente nutritive ajută în reducerea stresului, anxietății și depresiei. De asemenea, cercetătorii consideră că o alimentație bogată în pește este un bun remediu împotriva tulburărilor psihice sau a afecțiunilor mintale. Rezultatele studilor au arătat efectul acizilor grași Omega-3 asupra tulburărilor funcțiilor cerebrale și anume, ameliorarea stărilor de agresivitate, anxietate, depresie prin consumul de pește. În concluzie, aportul de pește ce conține acizi grași Omega-3 are beneficii pozitive asupra funcțiilor creierului, combate depresia, hiperactivitatea și alte tulburări psihologice la copii și adulți.

Citește și:  Vrei să scapi de kg în plus? Introdu în dietă alimente care stimulează metabolismul

Uleiul de pește este un alt produs natural care scade de asemenea riscul de depresie. În plus, suplimentarea cu ulei de pește este o soluție pentru îmbunătățirea funcției vaselor de sânge, elasticității arterelor, pentru reducerea frecvenței cardiace și a hipertensiunii arteriale.

Dacă te simți trist sau ai o stare depresivă, servește o salată cu ton deoarece peștele scade riscul de depresie și alte afecțiuni! Tonul are acizi grași Omega-3, proteine de înaltă calitate, potasiu, iod, zinc, magneziu, vitamine A, B și E. Fructele de mare ajută de asemenea în combaterea depresiei. În concluzie, este important consumul de pește în fiecarea săptămână. La fel de important este și introducerea în dietă a fructelor de mare, deoarece acestea sunt o sursă de iod și zinc. Stridiile au acizi grași Omega-3, minerale și vitamine. Peștele este și o sursă de potasiu care ajută în transmiterea impulsurilor nervoase, normalizarea tensiunii arteriale și a metabolismului, reglarea ritmului cardiac, menținerea sănătății sistemului nervos și a presiunii sângelui.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.