Lucrurile pe care nu le-ai știut despre pește – Consumat săptămânal poate reduce riscul unei depresii cu 30%

0
83
Lucrurile pe care nu le-ai știut despre pește – Consumat săptămânal poate reduce riscul unei depresii cu 30%

Cercetătorii au studiat asocierea dintre depresie și suplimentarea consumului de pește. Astfel au ajuns la concluzia că peștele bogat în acizi grași Omega-3 are efect antidepresiv. Mai mult decât atât consumul săptămânal de pește reduce riscul de depresie cu 30%. Nevoia de a controla depresia și epuizarea nervoasă apare la majoritatea oamenilor, de aceea este indicat ca măcar o dată pe săptămână se se consume pește.

Femeile au un risc destul de ridicat de a fi depresive, dar și persoanele care suferă de anumite boli. Pentru a scăpa de stările de depresie, specialiștii în domeniul medial recomandă plimbarea în aer curat, reducerea consumului de cafea (doar 1-2 ceșcuțe pe zi), dar și o alimentație care să conțină pește, avocado și ulei de pește.

Se pot alege diferite tipuri de pești: somon, macrou, ton și sardine, care au acizi grași Omega-3. Astfel de elemente nutritive ajută în reducerea stresului, anxietății și depresiei. De asemenea, cercetătorii consideră că o alimentație bogată în pește este un bun remediu împotriva tulburărilor psihice sau a afecțiunilor mintale. Rezultatele studilor au arătat efectul acizilor grași Omega-3 asupra tulburărilor funcțiilor cerebrale și anume, ameliorarea stărilor de agresivitate, anxietate, depresie prin consumul de pește. În concluzie, aportul de pește ce conține acizi grași Omega-3 are beneficii pozitive asupra funcțiilor creierului, combate depresia, hiperactivitatea și alte tulburări psihologice la copii și adulți.

Citește și:  Exercițiile fizice te scapă de depresie

Uleiul de pește este un alt produs natural care scade de asemenea riscul de depresie. În plus, suplimentarea cu ulei de pește este o soluție pentru îmbunătățirea funcției vaselor de sânge, elasticității arterelor, pentru reducerea frecvenței cardiace și a hipertensiunii arteriale.

Dacă te simți trist sau ai o stare depresivă, servește o salată cu ton deoarece peștele scade riscul de depresie și alte afecțiuni! Tonul are acizi grași Omega-3, proteine de înaltă calitate, potasiu, iod, zinc, magneziu, vitamine A, B și E. Fructele de mare ajută de asemenea în combaterea depresiei. În concluzie, este important consumul de pește în fiecarea săptămână. La fel de important este și introducerea în dietă a fructelor de mare, deoarece acestea sunt o sursă de iod și zinc. Stridiile au acizi grași Omega-3, minerale și vitamine. Peștele este și o sursă de potasiu care ajută în transmiterea impulsurilor nervoase, normalizarea tensiunii arteriale și a metabolismului, reglarea ritmului cardiac, menținerea sănătății sistemului nervos și a presiunii sângelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.