Părul cade doar toamna și primăvara? Este căderea părului o afecțiune sezonieră?

0
286

Părul cade doar toamna și primăvara? De ce părul cade mai intens în anumite sezoane ale anului? Cauzele căderii părului sunt numeroase însă pierderea firelor de păr în aceste sezoane este un fapt dovedit științific. Primăvara și toamna cad cele mai multe fire de păr. Acest lucru nu ar trebui să ne îngrijoreze deoarece ele vor crește la loc. Foarte adevărat este și faptul că la unele persoane acest fenomen este mai intens, la altele din fericire cad mai puține fire de păr. Se spune că unii oameni sunt mai predispuși la căderea părului și că aceasta ar fi o afecțiune sezonieră.

Cum să previi căderea părului? Foto: pinstake.com

La femei căderea părului primăvara și toamna este destul de intensă. În special la sfârșitul verii și în prima lună de toamnă, femeile au constatat că le cade părul mai tare. Se spune că lumina are un efect asupra părului, schimbarea care are loc între lunile de vară și de toamnă afectează părul. De asemenea modificările hormonale au și ele un impact asupra căderii părului. Malnutriția și vasoconstricția scalpului, scăderea temperaturii poate afecta de asemenea foliculii de păr și podoaba capilară. Toamna părul cade mai mult și își pierde din strălucire. Stresul este un alt motiv al căderii părului. Astenia de primăvară și depresia din lunile de toamnă pot fi factori de risc ai căderii părului. Se spune că stresul cronic poate diminua numărul de fire de păr cu 15%. Căderea părului este un fenomen natural, face parte din ciclul de viață a firelor de păr, mai ales dacă se pierd în jur de 50 de fire în fiecare zi. Dacă se depășește numărul de 100 de fire de păr căzute pe zi putem spune că este o stare patologică, iar un tratament pentru aceasta este necesar. Aimentația și suplimentele de minerale și vitamine trebuie luate în calcul.

Există numeroși factori pentru căderea părului din care fac parte stresul și predispoziția genetică. Dereglările hormonale, dietele drastice, administrarea unor medicamente și carența de vitamine pot duce la căderea exagerată a părului. Traumele psihologice, stresul, oboseala, perioada de după naștere accentuează pierderea părului. Căderea părului sezonieră, temporară nu trebuie să vă facă să intrați în panică. Se poate acționa pentru remedierea acestei probleme printr-o alimentație echilibrată, cu suplimente de minerale, vitamine din grupul B, C și E. Fructele și legumele de sezon sunt eficiente în combaterea căderii părului, au numeroase vitamine și minerale, dar și ouăle, produsele lactate, carnea de pește bogată în acizi grași Omega-3.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here