Căderea părului este o adevărată problemă pentru psihicul oamenilor, mai ales dacă este vorba de femei. Toate femeile vor să aibă părul bogat și frumos. Părul este important pentru frumusețe, este o expresie a personalității noastre.
Părul cade doar toamna și primăvara?
De ce părul cade mai intens în anumite sezoane ale anului? Cauzele căderii părului sunt numeroase însă pierderea firelor de păr în aceste sezoane este un fapt dovedit științific. Primăvara și toamna cad cele mai multe fire de păr. Acest lucru nu ar trebui să ne îngrijoreze deoarece ele vor crește la loc.
Foarte adevărat este și faptul că la unele persoane acest fenomen este mai intens, la altele din fericire cad mai puține fire de păr. Se spune că unii oameni sunt mai predispuși la căderea părului și că aceasta ar fi o afecțiune sezonieră.
La femei căderea părului primăvara și toamna este destul de intensă. În special la sfârșitul verii și în prima lună de toamnă, femeile au constatat că le cade părul mai tare.
Căderea părului – Cauze
Există numeroși factori pentru căderea părului din care fac parte:
- Toamna părul cade mai mult și își pierde din strălucire.
- Se spune că lumina are un efect asupra părului, schimbarea care are loc între lunile de vară și de toamnă afectează părul.
- Stresul fizic și emoțional din orice perioadă a anului.
- Predispoziția genetică (unele persoane moștenesc de la părinți anumite caracteristici ale firelor de păr – faptul că părul este mai fragil, se rupe mai ușor, ceea ce duce la rărirea podobei capilare).
- Tulburările hormonale, dietele drastice pot afecta rezistența firelor de păr și aspectul podoabei capilare.
- Administrarea unor medicamente (cum sunt anticoncepționalele nepotrivite)
- Carența de vitamine pot duce la căderea exagerată a părului.
- Traumele psihologice, oboseala, perioada de după naștere accentuează pierderea părului.
- De asemenea modificările hormonale au și ele un impact asupra căderii părului.
- Malnutriția și vasoconstricția scalpului, scăderea temperaturii poate afecta de asemenea foliculii de păr și podoaba capilară.
- Stresul este un alt motiv al căderii părului. Stresul cronic poate diminua numărul de fire de păr cu 15%.
- Astenia de primăvară și depresia din lunile de toamnă pot reprezenta factori de risc ai căderii părului.
Căderea părului este un fenomen natural, face parte din ciclul de viață al firelor de păr, mai ales dacă se pierd în jur de 50 de fire în fiecare zi. Dacă se depășește numărul de 100 de fire de păr căzute pe zi putem spune că este o stare patologică, iar un tratament pentru aceasta este necesar. Alimentația și suplimentele de minerale și vitamine trebuie luate în calcul.
Cum prevenim căderea părului?
Căderea părului sezonieră, temporară nu trebuie să vă facă să intrați în panică. Se poate acționa pentru remedierea acestei probleme astfel:
- Printr-o alimentație echilibrată, cu suplimente de minerale și vitamine
- Se recomandă un complex de vitamine care stimulează creșterea părului: A, B, C, D și E. Vitamina D stimulează foliculii firelor de păr, activează celulele cuticulei. Vitamina A combate mătreața. Vitamina C stimulează producerea de colagen și creșterea părului. Vitamina E este importantă pentru frumusețea părului, hidratează și oprește căderea părului.
- Fructele și legumele de sezon sunt eficiente în combaterea căderii părului, au numeroase vitamine și minerale. Cerealele, ciupercile și carnea de somon reprezintă o sursă de vitamina D.
- Alimentația cu suficiente proteine ajută în procesul de creștere a părului. Aceasta trebuie să conțină ouă, produse lactate, carne de pește bogată în acizi grași Omega-3. Un deficit de proteine poate duce la căderea părului.
Revalid – Cel mai bun tratament împotriva căderii părului
Specialiștii în domeniul medical recomandă un tratament cu Revalid, care se face timp de 3 luni pe an. Acest produs medical oprește căderea părului. Rezultatele se observă după 2 luni. Sunt capsule care conțin:
- Extract de germeni de grâu
- Extract de mei
- Drojdie de bere
- DL-melatonină, D-pantotenat de calciu, L-cisteină
- Clorhidrat de tiamină, acid paraaminobenzoic
- Clorhidrat de piridoxină
- Fier, cupru, zinc.
Se ia câte o capsulă de trei ori pe zi. Chiar dacă se ia și o capsulă pe zi, după 2 luni se observă deja rezultatele, părul nu mai cade. Deși se obțin rezultate după 2 luni este indicat ca tratamentul să fie continuat, astfel firele de păr vor fi mai rezistente.
Tratamentul se face zilnic, o perioadă de 3 luni pe an. Se repetă și anul următor, mai ales la persoanele care au o predispoziție genetică la căderea părului. Acest produs ajută într-adevăr în tratamentul căderii părului. Trebuie să aveți răbdare să faceți tratamentul cel puțin 2 luni și veți vedea rezultatele.
Pentru îngrjirea podoabei capilare se recomandă un șampon împotriva căderii părului numit: Crescina Re-Growth 500 Șampon HFSC, femei, stadii medii de rărire. Există și varianta de șampon pentru bărbați. Se găsește la farmaciile Sensiblu. Șamponul se aplică pe părul umed. Se masează scalpul ușor astfel încât șamponul să facă spumă, se lasă să acționeze 2 minute și apoi se clătește cu apă. Șamponul ajută la creșterea naturală a părului.