Pastă de curmale – îndulcitor natural făcut în casă care poate înlocui zahărul din prăjituri

0
791
Pastă de curmale - îndulcitor natural făcut în casă care poate înlocui zahărul din prăjituri

Pasta de curmale este un îndulcitor natural, foarte gustos pentru prăjituri. Se poate prepara acasă și păstra la frigider timp de 7 zile.

Pentru realizarea acestui preparat se folosesc următoarele ingrediente:

Mod de realizare: Se pun curmalele în apă sau în lapte de migdale și se lasă o perioadă de timp până devin moi. Aceasta poate fi de 15-30 minute. Dacă apa este caldă, procesul de înmuiere durează mai puțin. În apă sau lapte nu se adaugă deloc zahăr. Indiferent câte curmale se folosesc, apa sau laptele trebuie să fie în cantitate suficientă cât să acopere aceste fructe în bolul pentru alimente.

La un moment dat curmalele se umflă, au coaja solzoasă și miezul moale. Se pun curmalele într-un blender (fără pieliță și sâmburi), se adaugă puțin din lichidul în care au stat și se amestecă bine până se obține o pastă omogenă. Dacă nu se adaugă mult lichid pasta de curmale va fi mai groasă, dacă se pune lichid suficient se poate obține o pastă de consistență siropoasă. Alegerea vă aparține, în funcție de tipul de prăjituri la care o folosiți.

Citește și:  Sucul de roșii bogat în minerale și vitamine este benefic pentru sănătatea organismului

Laptele de migdale este un produs natural, care se prepară și el acasă din apă și migdale. Este hrănitor, gustos, nu conține colesterol, are numeroase vitamine, minerale și proteine. Combate anemia, este o sursă importantă de vitamina E, în plus conține și fosfor, magneziu, zinc, fier, calciu, mangan, potasiu, vitamine din grupul B. Are puține calorii, poate fi consumat de persoanele care suferă de boala celiacă.

Pentru copii se poate prepara o băutură energizantă din lapte și curmale. Se pun curmalele la înmuiat în lapte, apoi se curăță de coajă și sâmburi, miezul moale se dă prin blender, apoi se amestecă cu laptele cald și se bea. În țările arabe se bea frecvent lapte amestecat cu fructe uscate, deaorece acestea sunt bune pentru sistemului digestiv și au proprietăți hrănitoare.

Curmalale amestecate cu banane și lapte pot fi ingredientele unei băuturi delicioase, energizante, cu gust plăcut, dulce. Dacă se adaugă și mirodenii – un vârf de cuțit de scorțișoară și cuișoare – băutura are efect de încălzire a corpului și creștere a energiei. Toate ingredientele sunt excelente pentru organism, oferă rezistență, vitalitate, dinamism, consolidează sistemul imunitar al organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.