De ce este recomandat să bem suc de fructe și migdale? De multe ori se întâmplă să ai probleme cu flora microbiană din intestin? Probabil ai o alimentație săracă în fibre și carne roșie și astfel ai putea spune ca ești predispus la constipație. Pentru a te vindeca de această afecțiune este suficient să întroduci o cantitate mai mare de fibre în dieta ta, acestea se pot lua din fructe, legume și cereale.
În articol prezentăm o bautură foarte placută din fructe și migdale bogate în fibre și elemente nutritive.
Sucul grecesc din fructe și migdale
Sucul din fructe și migdale este sănătos pentru organism, mai ales pentru faptul că are proprietăți antioxidante. Migdalele au multe vitamine și minerale, sunt un excelent remediu pentru tulburările digestive, cresc rezistența organismului la infecțiile virale.
Migdalele sunt recomandate în dietă, ele fiind deseori utilizate la realizarea produselor de patiserie și cofetărie. Migdalele sunt folosite și la prepararea lichiorurilor.
Sucul grecesc din fructe și migdale are o consistență cremoasă, este alcătuit din următoarele ingrediente:
- O portocală mare sau două portocale mijlocii
- Două banane
- 50 g miez din sâmburi de migdale
- 150 ml iaurt natural grecesc
- Un vârf de cuțit de nucșoară
- O lingură cu miere de albine.
Suc de fructe și migdale – Mod de preparare:
- Din portocale se realizează 150 ml suc natural
- Bananele se curăță de coajă și se taie în felii mici
- Miezul din sâmburii de migdale se macină fin
- La fel se procedează și cu nucșoara
- Într-un blender se adaugă iaurtul, bucățele de banane, sucul de portocale, o lingură cu miere de albine și 50 g miez de migdale
- Se amestecă bine până se omogenizează, astfel se obține o consistență cremoasă, care se pune într-un pahar mare, iar deasupra se presară puțină nucșoară.
Suc din fructe și migdale – Proprietăți terapeutice
Cu această băutură naturală aromată scăpăm garantat de constipație. Nu este recomandată persoanelor care suferă de obezitate pentru că are multe calorii.
Proprietățile sucului din fructe și migdale:
- Bananele au o cantitate mare de fibre de aceea ajută la normalizarea funcțiilor intestinale.
- Conțin multe minerale și vitamine, din care fac parte magneziu, calciu, fier, potasiu, fosfor, sodiu, vitaminele A, B, C, E și PP.
- Portocalele au proprietăți laxative și deci sunt bune în cazuri de constipație.
- Iaurtul combate infecțiile cu bacteria E.coli și de alt tip, reglează activitatea intestinală.
- Iaurtul calmează arsurile gastrice și are efect benefic asupra tubului digestiv. Protejează stomacul de atacul nociv al unor alimente care pot irita mucoasa acestuia (ex. alcool) și astfel scade riscul de boli digestive cum este ulcerul peptic.
- Migdalele sunt bogate în fibre și au efect laxativ, de aceea sunt benefice pentru intestine. De asemenea, conțin calciu, vitamine B și E, au proprietăți calmante, de relaxare și vindecare a afecțiunilor digestive cauzate de stres, cum poate fi și constipația.
- Mai mult decât atât, migdalele protejează organismul de bolile cardiace, de bolile arterelor și ale inimii deoarece au grăsimi mononesaturate eficiente în reducerea colesterolului rău din corp.
- Migdalele au potasiu de aceea ajută la reglarea tensiunii arteriale.
- Migdalele au acid linolenic și acid linoleic care reduc nivelul de colesterol rău din sânge și previn dezvolarea inflamațiilor în organism.
Migdalele nu sunt recomandate persoanelor care au intoleranță la acest produs. Intoxicația cu migdale poate crea stări de greață și amețeli.