Postura triunghiului pentru întinderea și relaxarea întregului corp

0
457
Postura triunghiului pentru întinderea și relaxarea întregului corp

Postura triunghiului este un exercițiu foarte ușor care poate fi practicat de oricine, chiar și de femeile însărcinate deoarece nu le face niciun rău până în a treia lună de sarcină. Ajută la întinderea întregului corp și la creșterea fluxului de energie din palme până la tălpi. Se execută pe partea stângă și pe partea dreaptă a corpului. Este numită și postura Trikonasana și este recomandată persoanelor care suferă de dureri de spate, de sciatică, deoarece ajută în ameliorarea disconfortului.

Postura triunghiului – Mod de realizare:

Acest exercițiu se execută întâi pe partea dreaptă a corpului și apoi pe partea stângă. Stai în picioare cu tălpile depărtate pentru a forma un unghi aproximativ drept cu coapsele. În acest fel corpul va fi menținut fix, fără a fi posibile mișcările laterale ale bazinului. Ții capul drept, privirea înainte, iar brațele pe lângă corp, relaxate, cu palmele în jos.

În prima parte a exercițiului trebuie să înclini trunchiul spre partea dreaptă. Întinzi brațul drept, cobori mâna până la genunchi și apoi cât mai mult spre jumătatea gambei, ridici brațul stâng și îl ții în sus, nemișcat. Capul îl ții înclinat spre dreapta și umerii trebuie să formeze aproximativ o linie imaginară perpendiculară pe sol. Menții poziția câteva secunde, respiri normal, simți energia până în talpi. Revii în poziția inițială, cu tălpile depărtate. Cobori brațele pe lângă corp și te relaxezi câteva secunde.

În partea a doua a exercițiului trebuie să înclini trunchiul spre partea stângă. Întinzi brațul stâng, cobori mâna până la genunchi și apoi cât mai mult spre jumătatea gambei, ridici brațul drept și îl ții în sus, nemișcat. Capul îl ții înclinat spre stânga și umerii trebuie să formeze aproximativ o linie imaginară perpendiculară pe sol. Menții poziția câteva secunde, respiri normal, simți energia până în talpi. Revii în poziția inițială, cu tălpile depărtate. Cobori brațele pe lângă corp și te relaxezi câteva secunde.

Exercițiul trebuie executat de mai multe ori pe zi pentru a observa toate rezultatele lui.

Beneficiile posturii triunghiului pentru sănătate

Exercițiul ajută la intinderea corpului, la creșterea în înălțime. Are loc o energizare a zonei abdominale, în partea stângă și dreaptă a acesteia. De asemenea, elasticitatea acestei zone este îmbunătățită dar și cea a coloanei vertebrale.

Este corectată postura corpului, defectele curburii coloanei vertebrale, este îmbunătățită funcționarea sistemelor corporale. Poate fi tratată scolioza, sciatica, se repetă postura de mai multe ori spre partea cu scolioză și se fac mișcările foarte încet în caz de sciatică. Exercițiul este util pentru subțierea taliei, pentru reducerea stratului adipos de pe abdomen. Masajul organelor digestive, stimularea funcționării acestora este un alt avantaj al posturii trunchiului.

Citește și:  Suc de slăbit din mere, iaurt și caise

postura triunghiului

Musculatura trunchiului și mai ales a coloanei vertebrale este întinsă, dezvoltată, detensionată. Sunt puși în mișcare și mușchii intercostali care nu sunt suficient de bine dezvoltați din cauza respirației necorespunzătoare sau superficiale. Prin înclinarea trunchiului spre lateral și revenirea în poziția inițială sunt acționați și mușchii abdominali oblici, astfel are loc și buna dezvoltare a acestora. Zona abdominală este tonifiată, stratul de grăsime acumulat este redus, iar în plus crește și flexibilitatea acesteia.

O altă serie de mușchi fortifiați prin acest exercițiu sunt cei de la ceafă și gât. Având în vedere că sunt acționați și mușchii picioarelor și șoldurilor are loc combaterea tensiunilor din aceste grupe musculare. În plus gambele și coapsele devin mai frumoase, se dezvoltă armonios, sunt corectate anumite imperfecțiuni ale acestora. Postura triunghiului are efect benefic la nivel psihic. Prin acest exercițiu se îmbunătățește starea de bine, de armonie interioară, ai mai multă energie, ești mai plin de viață, ai mai mult curaj și voință.

În ceea ce privește zona toracică, prin această postură se contribuie la mobilitatea zonei superioare a trunchiului, la aerarea celor doi plămâni, care la unii oameni sunt inegal dezvoltați și astfel apare așa numitul dezechilibru respirator. Exercițiul ajută la expansiunea fiecărei părți a toracelui – stângă și dreaptă – la ventilarea plămânilor și restabilirea normală a respirației. Exercițiul ajută la calmarea durerilor de spate, la dezvoltarea pieptului, tonifierea tendoanelor genunchilor, stimularea circulației sangvine.

Sunt stimulate toate organele regiunii abdominale și sunt fortifiați toți mușchii spatelui. Prin realizarea posturii triunghiului corpul devine mai ușor, mai energic, iar starea interioară mai bună. În general orice exercițiu te face mai încrezător în forțele proprii și mai curajos.

Femeile însărcinate pot realiza acest exercițiu dar fără a forța nici o parte a corpului. Exercițiul este contraindicat după a treia luna de sarcină pentru a nu afecta uterul printr-o mișcare exagerată. În general exercițiul se face lent, fără smucituri și mișcări bruște, ideea nu este de a ne forța corpul și de a simți durere, ci de a ne relaxa.

Postura triunghiului este un exercițiu recomandat în special femeilor deoarece le ajută să aibă o aliură corectă a corpului, un bust frumos, bine dezvoltat, un spate cambrat, o talie subțire, picioare armonios dezvoltate, o siluetă atrăgătoare.

Video – Postura triunghiului: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.