Remedii naturiste pentru tratarea intoxicației cu cadmiu

0
1295
Remedii naturiste pentru tratarea intoxicației cu cadmiu

Cadmiul este un metal anorganic care poate produce toxicitate în corp dacă este îngerat din mediul înconjurător și se acumulează într-o anumită cantitate în organism. Se găsește sub formă de oxid de cadmiu, clorură de cadmiu, carbonat de cadmiu, sulfat de cadmiu și sulfit de cadmiu. Din păcate, acest metal se elimină foarte greu din corp și astfel, dacă a ajuns deja în organism, poate sta fără să se deterioreze o perioadă foarte îndeungată de timp, durata sa de existență fiind de până la 4 decenii. Acest mineral apare în cantitate foarte mică în anumite alimente, cum sunt de exemplu fructele de mare, homarul, scoicile.

Cadmiul se poate acumula în organismul persoanelor care lucrează în anumite domenii de activitate (industrie, la producerea cernelurilor, a jucăriilor, bateriilor de nichel-cadmiu, fabricarea materialelor plastice, etc) sau care se expun în medii unde apare acest mineral.

Fumul de țigară are o anumită cantitate de cadmiu, de aceea fumătorii cu siguranță au un exces de acest mineral în organism. O persoană care fumează un pachet de țigări pe zi, va aduce în organismul ei o cantitate de 2-4 mcg cadmiu. Acest surplus este foarte mare, deoarece cantitatea de cadmiu pe care un om nu trebuie să o depășească în 7 zile este de 7 mcg pe kg/ corp (stabilită de Organizația Mondială a Sănătății). Și fumătorii pasivi pot acumula cadmiu în organism.

Prin dietă se poate introduce în corp cadmiu deoarece acest mineral se găsește în apă, cerealele rafinate, cafea, orez, ceai și alte băuturi care se cumpără din supermarketuri. De asemenea, cadmiul se află în aerul înconjurător care este poluat, în fungicide, pesticide, îngrășăminte, fum, praf.

Citește și:  Cancerul colorectal

Intoxicația cu cadmiu poate fi deosebit de periculoasă mai ales pentru plămâni, poate produce iritații la nivelul acestora. Afectează negativ imunitatea organismului, astfel crește riscul de cancer deoarece este redus numărul de limfocite T sau globule albe care apără organismul. Principalele simptome sunt: greață, vomă, diaree, frisoane, dureri de cap și dureri musculare. În cazuri grave apare hipertensiunea arterială, anemia, îngălbenirea dinților, reducerea simțului mirosului, căderea părului, deteriorarea aspectul pielii (uscarea acesteia), reducerea poftei de mâncare, dureri articulare. Pentru stabilirea diagnosticului, medicul face analiza sângelui și testul de urină la pacient.

Remedii naturiste pentru tratarea intoxicației cu cadmiu

Consolidarea sistemului imunitar al organismului este foarte importantă. De aceea se recomandă suplimente de vitamine, lucernă (are clorofilă), ceaiuri din trifoi-roșu și rădăcină de brusture. În plus, acestea ajută la eliminarea cadmiului din corp și purificarea sângelui. Calciul și magneziul sunt minerale care pot îndepărta cadmiul din organism. Vitamina E este un puternic antioxidant, are efect de apărare a organismului de intoxicații și infecții.

Cadmiul are dezavantajul de a înlocui acumulările de minerale necesare ficatului și rinichilor, în special a depozitelor de zinc. De aceea trebuie administrate suplimente de zinc pentru acoperirea deficitului de acest mineral în corp. Rutinul și vitamina C au acțiune de eliminare a metalelor grele din organism, trebuie să facă parte din categoria remediilor pentru tratarea acestei intoxicații.

Un detoxifiant foarte bun pentru organism este usturoiul, deci trebuie introdus în dietă. Coenzima Q10 este recomandată de asemenea pentru eliminarea toxinelor din organism. Pentru protejarea celulelor se pot lua suplimente de lecitină care ajută și la creșterea memoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.