Rețete cu suc de mere și alte fructe delicioase, benefice pentru organism

0
128

Sucul de mere este o băutură naturală extraordinară pentru organism. Beneficiile sucului de mere sunt numeroase, deoarece aceste fructe conțin o gamă variată de vitamine și minerale. Au vitamina A, C, B1, B2, B3, B6, B9, E și PP. Merele au aproximativ 80% apă, conțin fier, siliciu, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, iod, molibden. Foarte important este să se consume mere în fiecare zi deoarece acestea au acizi cafeici, clorogenici care reprezintă nutrienți utili menținerii sănătății, au acțiune anticancerigenă. Sucul de mere ajută la scăderea în greutate, în tratamentul răcelilor, infecțiilor, obezității, afecțiunilor glandei tiroide, bolilor cardiovasculare, astmului, diabetului, stresului, depresiei, oboselii.

Suc de mere și portocale, Foto: hdnewwallpapers.com

Sucul natural din mere și portocale

Se folosesc 3 mere și 2 portocale. Se spală fructele sub jet de apă, se curăță de coajă și se taie felii. Se dau prin storcătorul de fructe și sucul e gata. Portocalele ajută la detoxifierea organismului și la scăderea în greutate. Au fibre care ajută la curățarea intestinelor și a colonului. Conțin vitamine și minerale care ajută în tratamentul anemiei, infecțiilor cutanate, inflamațiilor, la scăderea colesterolului rău din vasele sanguine și curățarea sângelui. Portocalele au proprietăți diuretice, antiacide, anticancerigene, antiinflamatorii, detoxifiante și de consolidare a sistemului imunitar al organismului.

Suc de mere și căpșuni, Foto: 1.bp.blogspot.com

Sucul natural din mere și fructe de pădure

Fructele de pădure sunt delicioase și în combinație cu merele au gustul și mai deosebit. Pentru suc se folosesc 3 mere și o mână de căpșuni, zmeură sau afine. Fructele de pădure sunt bogate în atioxidanți, minerale și vitamine (C, B, E). Cei care aleg căpșunele se pot bucura de beneficile acestor fructe, ele ajută în cazuri de oboseală, ateroscleroză, reumatism, slăbiciune fizică și mentală, hipertensiune arterială, dischinezie biliară, astenie, anemie, insomnie, afecțiuni renale. Afinele sunt bogate în vitamina C și E, au proprietăți antioxidante excelente. Sunt recomandate în tratamentul bolilor cardiovasculare, neurodegenerative, pierderilor de memorie, a tulburărilor de concentrare. Zmeura este perfectă pentru persoanele care suferă de anxietate, depresie, oboseală deoarece le oferă o stare de energie, revitalizare și stabilitate emoțională. Zmeura ajută și la scăderea în greutate, la detoxifierea organismului, de aceea este recomandată și în curele de slăbire. Conține zaharuri naturale, magneziu, potasiu, zinc, fier, calciu, cobalt, molibden, fluor, cupru, sulf, bor, iod, mangan, acid citric, acid malic, acid salicilic, proteine, tanin, pectine, catechine, antociani și vitamine (A, B, E, PP).

Suc de mere și grapefruit, Foto: healthyfoodstyle.com

Sucul natural din mere și grapefruit

Pentru acest suc avem nevoie de următoarele ingrediente: 2 mere și 1 grapefruit. Se spală fructele sub jet de apă, se curăță de coajă și se taie în bucăți mici. Se dau prin storcătorul de fructe și se obține sucul natural. Gustul este delicios, dulce-acrișor. În grapefruit se găsesc vitamine (A, B1, B2, C, E, PP), potasiu, calciu, magneziu, cupru, mangan, fier, sodium, fosfor, pectină și altele. Acest suc are proprietăți digestive, depurative, vitaminizante, remineralizante, tonifiante, de creștere a poftei de mâncare și consolidare a sistemului imunitar. Este recomandat în cazuri de constipație, răceală, boli infecțioase ale tractului digestiv, ateroscleroză, astm, boli de ficat, oboseală și anemie.

Suc de mere, lămâie și kiwi, Foto: politiko.net

Sucul natural din mere și kiwi

Pentru realizarea sucului este nevoie de 3 mere și 4 kiwi. Fructele se spală sub jet de apă, se curăță de coajă și se taie felii. Se dau prin storcătorul de fructe și sucul e gata. Sucul de kiwi oferă numeroase vitamine și minerale care mențin sănătatea organismului. Au vitamina A, B6, B9, C, E și D. Conțin betacaroten, acizi organici, fibre, antioxidanti, acid folic, magneziu, calciu, iod, potasiu, fier, zinc, fosfor, pectină. Acest suc este bun și pentru cei care au diabet deoarece kiwi are o cantitate mica de zahăr, iar merele folosite trebuie să fie mai puțin dulci.

Suc de mere și caise, Foto: ingesport.blogspot.ro

Sucul natural din mere și caise

Se folosesc 2 mere și 2 caise. Se spală aceste fructe cu apă, se curăță, se scot sâmburii, cotorul și se dau prin storcătorul de fructe. Caisele au minerale, vitamine și substanțe nutritive. Aceste fructe au mai ales vitamina A, B și C. De asemenea sunt o sursă de calciu, potasiu, magneziu și fier. Caisele te scapă de oboseală, de epuizarea fizică și mentală, de stres și anemie, ajută la refacerea organismului în perioada de convalescență. Aceste fructe au puține calorii, ajută la normalizarea greutății corporale, la combaterea stărilor de insomnie, depresie și nervozitate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here