Scapă de durerile de stomac cu sucul de cartofi

2
4284
1-sucul-de-cartofi-rozalii

Sucul de cartofi cruzi vindecă bolile de stomac. Cartofii sunt apreciați în medicina tradițională pentru proprietățile lor deosebite, care se datorează conținutului de potasiu, magneziu și vitamina C. În articol nu ne referim la orice preparat pe bază de cartofi și nici la delicioșii cartofi prăjiți, ci la o băutură foarte sănătoasă pentru tractul gastro-intestinal și anume sucul de cartofi cruzi.

Sucul de cartofi cruzi – Beneficii pentru sănătate

2-suc-de-cartofi

Sucul de cartofi se realizează mai ales din cartofi din soiurile rozalii. Aceștia conțin săruri minerale, vitamine B1, B6, C și K, hidrați de carbon, amidon și lipide. Dacă ne gândim cu atenție, toți cartofii sunt buni, dar au gustul diferit în funcție de varietatea pe care o cumpărăm.

Beneficii pentru sănătate:

  • Acest preparat are proprietăți antiinflamatorii, diuretice, tonice, laxative și de vindecare a rănilor.
  • Dacă se introduce în dieta zilnică, sucul de cartofi promovează vindecarea mucoasei tractului gastro-intestinal și deci ajută în prevenirea și vindecarea bolilor de stomac, ameliorarea durerii cauzată de aceste probleme de sănătate. În acest caz ne referim la unele probleme de sănătate deosebit de grave, cum sunt: colita, constipația, hemoragia gastrică, ulcerul intestinal, gastrita.
  • De asemenea, sucul de cartofi este recomandat în tratamentul intoxicațiilor, inflamațiilor, hipertensiunii arteriale, durerilor de cap, dar și ca remediu pentru arsurile și bolile de piele.
  • Sucul de cartofi este alcalin, de aceea scade riscul de boli cardiovasculare și cancer.
  • Ajută la detoxifierea organismului, are efect benefic mai ales asupra bilei și ficatului, scade nivelul de colesterol din sânge și ajută în combaterea obezitații.
  • Vindecă arsurile de stomac și elimină excesul de suc gastric. Un pahar cu suc de cartofi ameliorează disconfortul abdominal.
  • Sucul de cartofi este un excelent remediu în cazuri de gastrită, reduce inflamația mucoasei stomacului.

Sucul de cartofi cruzi – Preparare

3-sucul-de-cartofi-preparare

Sucul de cartofi cruzi este un remediu tradițional pentru multe afecțiuni. Pentru realizarea sucului se procedează astfel:

  • Se aleg 2-3 cartofi mari, se spală sub jet de apă, se curăță de coajă și apoi se clătesc iar cu apă.
  • Se rad pe răzătoarea mică, se pun într-un bol, apoi se adaugă o ceașcă cu apă.
  • Se amestecă încet și bine, apoi se strecoară zeama printr-o strecurătoare de plastic. La fel de bun este și tifonul, cei care doresc îl pot folosi pentru strecurarea sucului.
  • Bucățelele de cartofi rămase nu se folosesc, se aruncă.
  • Sucul de cartofi obținut se lasă într-un pahar să decanteze timp de 10 minute. În acest fel amidonul se va depune pe fundul paharului (se va aduna o cantitate de cca. 2 lingurițe de amidon) și nu mai rămâne decât să fie scurs cu grijă lichidul mai limpede în alt pahar.
  • Peste amidonul din primul pahar se pun 3 linguri de apă curată, sa amestecă și se bea sucul obținut.
  • Pentru a fi servit, sucul de cartofi trebuie preparat proaspăt deoarece se știe că feliile de cartofi care sunt lăsate să stea o perioadă de timp de 10-15 minute se închid la culoare, același lucru se întâmplă și cu sucul obținut.

După ce se bea sucul de cartofi, este indicat repaus la pat timp de 25-30 minute, cu mișcări ale corpului: 5 minute se stă pe spate, 5 minute se stă pe partea dreaptă, 5 minute se stă cu fața în jos, 5 minute pe partea stângă, iar apoi se stă cu fața în sus. Astfel amidonul va acționa asupra mucoasei stomacului.

Citește și:  Contraindicații și precauții la vaccinare – Vaccin antitetanos

Sucul de cartofi cruzi, un medicament pentru bolile de stomac

4-cartofi

Tratamentul cu suc de cartofi se face în cazuri de aciditate gastrică, ulcer, probleme ale mucoasei digestive. Acest suc se bea imediat pentru că se alterează destul de repede. După ce a fost preparat este indicat să se consume deja.

Tratamentul cu sucul de cartofi:

  • Acest regim se ține timp de 10 zile, apoi se face o pauză de 10 zile și eventual se repetă dacă este cazul.
  • Nu este bine să se repete mai mult de trei ori.
  • Efectul acestui tratament se va simți imediat, chiar după 7 zile, el ajută în cazuri de dispepsie, arsuri la stomac, ulcer și gastrită.
  • În fiecare dimineață se bea un pahar de suc de cartofi. Apoi este bine să se stea 30 minute relaxat în pat. Corpul trebuie să se odihnească, iar lichidul cu amidon să acționeaze pe întreg interiorul stomacului.
  • Dupa o oră este indicat să se servească micul dejun, nu mai devreme, pentru ca sucul de cartofi să fie asimilat de organism.
  • Persoanele care suferă de gastrită cu aciditate ridicată trebuie să bea cate 60 ml suc de cartofi cu jumătate de oră înainte de fiecare masă. Tratamentul se face timp de 10 zile, apoi va fi necesar o pauză de o săptămână.
  • În cazuri mai grave, de ulcer gastric sau ulcer duodenal, este recomandat să se bea câte 60 ml suc de cartofi înainte de fiecare masă în primele 2 zile. Apoi doza se ridică treptat până la 100 ml, apoi la 150 ml, iar tratamentul se face 10-20 zile.

Sucul de cartofi se bea în general dimineața, pe stomacul gol, timp de 2 săptămâni. Tratamentul se face mai ales în anotimpul de vară, toamna și iarna. El alungă durerile de stomac la persoanele care suferă de ulcer și gastrită, dar și de alte afecțiuni digestive.

Sucul de cartofi, aliatul tău pentru frumusețe

6-ingrijirea-tenului

Sucul de cartofi este bun pentru tenul delicat, îmbunătățește aspectul acestuia. Dacă se aplică pe față, face pielea mai fină și mai plăcută la atingere. Se poate folosi și pentru pielea corpului, pentru mâini și picioare. Are capacitatea de a atenua petele și alte semne ale îmbătrânirii pielii.

Cartoful are următoarele beneficii:

  • Stimulează circulația sângelui
  • Previne uscarea pielii, deshidratarea țesutului cutanat
  • Reduce coșurile provocate de acnee
  • Curăță pielea, o deschide la culoare și o hrănește cu nutrineți (vitamina B1, B6, C, potasiu).

Masca cosmetică din cartofi cruzi este recomandată pentru toate tipurile de ten. Are un efect bun asupra pielii, o face mai curată, mai catifelată și mai strălucitoare.

Sucul de cartofi stimulează creșterea părului. Acest preparat conține minerale care sunt importante pentru creșterea rezistenței firelor de păr.

Se procedează astfel:

  • Se realizează sucul din 4 cartofi cruzi, se amestecă cu 100 ml apă și apoi se aplică pe pielea capului, masând ușor timp de 2 minute.
  • Se aplică suc și pe păr, se acoperă părul cu o folie de plastic și se stă timp de 25 minute.
  • La final se spală părul cu apă călduță.

Acest tratament stimulează creșterea părului, reface aspectul părului deteriorat, oferă strălucire podoabei capilare, combate căderea părului.

2 COMENTARII

  1. sa inteleg ca vor fi doua pahare dintre care unul cu lichidul mai limpede dupa decantare, iar altul cu amidonul peste care se toarna apa si se amestecaa ca se bea dupa cele 10 minute de decantare doar paharul cu amidon si apa?..Pai dece nu s ar bea de la inceput imediat totul? Multi,fac chiar invers,dupa decantare,beau doar lichidul limpede si lasa, arunca amidonul caci le e teama ca asa cum se intareste pe fundul paharului se va intari si in stomac!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.