Suc de caise, mod de realizare și proprietăți terapeutice

0
1188
Suc de caise

De ce este bine să bei suc de caise în mod frecvent? Sucul natural din pulpă de caise este aromat, delicios și foarte sănătos. Proprietățile sale deosebite se datorează faptului că fructele sunt bogate în vitamine antioxidante (A, B si C) dar și minerale (magneziu, fier, calciu și potasiu).

Acest suc din caise delicios este recomandat mai ales persoanelor care sunt foarte slăbite și obosite, sau care sunt în perioada de convalescență și trebuie să își refacă organismul.

Suc de caise, proprietăți terapeutice

3-caise

Caisele sunt fructe bogate în substanțe nutritive, recomandate mai persoanelor care suferă de oboseală și stres. Aceste fructe au numerose beneficii pentru organism:

  • Ajută în combaterea anemiei și întărirea imunității.
  • Datorită conținutului bogat de calciu, magneziu și potasiu, aceste fructe sunt ideale pentru revitalizarea corpului. De asemenea, caisele mențin echilibrul sistemului nervos.
  • Datorită vitaminelor antioxidante, caisele ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a organismului și combaterea bolilor provocate de atacul radicalilor liberi.
  • Sucul de caise are acțiune revigorantă și hrănitoare, combate stresul, oboseala, slăbiciunea corpului, îmbunătățește imunitatea.
  • De asemenea, sucul poate combate depresia, insomnia, anxietatea, stările de nervozitate, previne bolile arteriale, cardiovasculare și intestinale.

Suc de caise – Mod de realizare

2-suc-de-caise

Pentru realizarea acestui suc natural se folosesc următoarele ingrediente:

  • 1 kg de caise
  • 1 kg zahăr
  • 1/2 litri de apă.

Motoda corectă de preparare a sucului natural din caise:

  • Se cumpără 1 kg de caise de la piață sau se culeg caise proaspete din copac. Cele mai potrivite sunt cele foarte bine coapte și dulci.
  • Se spală cu apă rece și apoi se desfac în jumătate și se scot sâmburii.
  • Se pun intr-o oală încăpătoare și se toarnă apă rece, astfel încât să fie scufundate complet în apă. Mai mult decat atât, nivelul apei deasupra caiselor trebuie să fie de 2-3 cm.
  • Se pune oala pe aragaz la fiert, la foc mic și se amestecă ușor cu o lingură lungă din lemn.
  • Dacă observați că apa este însuficientă, puteți să mai adăugați un pahar sau două de apă, dar nu uitați să amestecați compoziția cu lingura de lemn pentru ca fructele să nu se prindă de oală.
  • Veți observa că atunci cand apa începe să fiarbă se formează spumă deasupra. Aceasta nu trebuie dată deoparte, pe parcurs ea va dispărea, va fi absorbită în compoziție.
  • Dupa ce a dat apa în clocot, caisele se fierb doar 5-10 minute (dacă nu au fost foarte bine coapte), nu mai mult.
  • În cazul în care caisele au fost destul de moi, foarte coapte, trebuie fierte dar cel mult 3-4 minute.
  • Apoi se ia oala de pe foc și se lasă să se răcească.
Citește și:  Care sunt procesele prin care creatina ajută la creșterea mesei musculare și care sunt riscurile?

Alte indicații privind realizarea sucului de caise

4-caise

În continuare, pentru a realiza un suc aromat și bogat în nutrienți, se procedează astfel:

  • După ce compozitia s-a răcit, se iau caisele și se dau printr-o strecurătoare mare cu sită deasă.
  • Cand s-a scurs toată zeama, aceasta se păstrează separat într-un recipient din sticlă sau un bol încăpător.
  • Caisele rămase în strecurătoare se strivesc cu mâna astfel încât pulpa să fie separată de pieliță.
  • Apoi se amestecă pulpa de la caise cu zeama strecurată inițial și astfel se obține un suc destul de gros.
  • Se mai adaugă puțină apă rece, pentru ca sucul să fie mai subțire și se amestecă foarte bine.
  • Apoi se pune această compoziție la fiert, la foc mic, timp de 5 minute.
  • Se dă deoparte, se lasă să se răcească, apoi se strecoară iar printr-o sită deasă și se păstrează doar zeama de la suc.
  • Se pune sucul din nou la fiert și se adaugă zahărul, se mestecă ușor ca la dulceață până ce sucul se îngroașă suficient (după cât dorește fiecare).
  • Pentru ca să nu fie foarte dulce este recomandat să se adauge și zeama de la o lămâie.
  • La final se elimină spuma și se pune sucul în borcane care trebuie închise ermetic.

Sucul de caise nu trebuie consumat de persoanele care suferă de diabet zaharat.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.