Suc din capsuni, zmeura si coacaze rosii, bogat in vitamine si minerale

0
389
Suc din capsuni, zmeura si coacaze rosii, bogat in vitamine si minerale

O sursa buna de energie nu este chiar usor de gasit. De aceea, alege sucul din capsuni, zmeura si coacaze rosii care este o bautura racoritoare energizanta, bogata in vitamine, minerale si nutrienti. Gustul sau este delicios, aroma deosebita, nu mai ramane decat sa-l incerci deoarece te mentine sanatos si in forma. Un astfel de suc necesita o usoara prelucrare din partea sistemului digestiv si este absorbit imediat in sange. Are un gust delicios si este foarte bun pentru organism, combate oboseala, ofera energie corpului, imbunatateste aspectul pielii si al parului, consolideaza sistemul imunitar al organismului.

Suc din capsuni, zmeura si coacaze rosii

Pentru realizarea acestui suc sunt necesare urmatoarele ingrediente: capsuni, zmeura, coacaze rosii, 3 frunze de menta si putina apa. Fructele trebuie sa fie proaspete, de aceea daca vrei sa incerci aceasta bautura cumpara astfel de fructe in aceasta perioada de vara, cand este sezonul lor.

Fructele se maruntesc cu ajutorul unui blender, daca doresti poti adauga si putina apa pentru ca sucul sa fie mai subtire, apoi se pune compozitia intr-un pahar si se adauga 2-3 frunze de menta pentru aroma si cuburi de gheata. Sucul se bea proaspat, imediat ce a fost realizat, nu este indicat sa se serveasca mai tarziu, deoarece nu mai are acelasi gust placut, unele fructe se oxideaza in timp.

Proprietatile terapeutice ale acestui suc sunt extraordinare, atat pentru prevenirea unor afectiuni cat si pentru vindecarea lor.

Coacazele sunt un bun remediu pentru toate infectiile si intoxicatiile din organism, stimuleaza si usureaza digestia si consolideaza sistemul imunitar al organismului. Au proprietati antiseptice, calmanate, hemostatice, antiinflamatoare, dietetice, vitaminizante si remineralizante. Contin multe vitamine (A, B, C, K, PP), fructoza, glucoza, acizi organici, magneziu, potasiu, seleniu, fosfor, mangan, fier, calciu, cupru si zinc. Ajuta in tratamentul migrenelor, constipatiei, obezitatii, inapetentei, anemiei, asteniei, hepatitei, cirozei, digestiei lente, gastritei, starilor de greata si voma, ateroscleroza si altele.

Citește și:  Află ce vitamine te pot proteja impotriva bolii Alzheimer

suc de zmeura

Zmeura ofera multa vitamina C organismului, deci are proprietati antioxidante, anticancerigene si antiseptice foarte importante in mentinerea sanatatii. Previne afectiunile respiratorii, bolile pulmonare, regleaza glicemia, neutralizeaza radicalii liberi, accelereaza tranzitul intestinal, combate obezitatea, degenerescenta maculara (care afecteaza vederea), are efect tonic asupra organismului si consolideaza sistemul imunitar. Zmeura contine vitamine (A, B, C, PP), cupru, fier, potasiu, calciu, etc.

Capsunele sunt o sursa de substante (quercitina, acid elagic) care ajuta in prevenirea cancerului. De asemenea au multe vitamine (C, B si E), de aceea ajuta in revitalizarea corpului, combaterea oboselii dupa efort fizic sau intelectual, refacerea organismului in perioada de convalescenta. Capsunile sunt recomandate in cazuri de varice, reumatism, ateroscleroza, afectiuni renale deoarece au proprietati depurative si diuretice bune.

Au actiune antivirala si antiinflamatoare prin continutul de quercitina si astfel reduc riscul de boli cardiovasculare si au rol in scaderea nivelului de colesterol rau in vasele de sange. Sunt recomandate celor care sufera de isomnie, hepatita, hipertensiune arteriala, astenie, anemie, dischinezie biliara pentru ca amelioreaza simptomele acestor afectiuni.

Menta contine ulei volatil bogat in esteri de aceea are actiune antispastica. De asemenea actiunea sa este analgezica, sedativa, antifungica, antivirala, de scadere a temperaturii corpului, diuretica. Acest lucru se datoreaza substantelor pe care le contine (saponozide triterpene, flavonoide si altele). Este o planta benefica in ameliorarea simptomelor afectiunilor digestive, infectiilor din organism, ajuta in stimularea circulatiei sangelui, curatarea cailor respiratorii, tratamentul balonarii, enterocolitei si flatulentei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.