Sucuri naturale din fructe – Antioxidanți și energie pentru întreaga zi

0
5

Băuturile nealcoolice au devenit din ce în ce mai populare, deoarece au un gust delicios. Pe măsură ce popularitatea lor a crescut, au apărut diferite tipuri de băuturi, care se remarcă prin gustul plăcut, acrișor și aromele de fructe delicioase.

Acestea includ băuturi cu un conținut de alcool mai mic de 1%. Ele seamănă ca aspect și aromă cu băuturile alcoolice și sunt excelente mai ales dacă se servesc reci. Oamenii care cumpără aceste băuturi fără alcool se bucură de gustul lor plăcut, răcoritor și evită efectele secundare ale consumului de alcool.

Gama de băuturi răcoritoare include: sucuri de fructe, sucuri din legume, băuturi carbogazoase, diferite băuturi pe bază de apă precum limonadă, ceai, cafea.

Sucurile naturale din fructe și legume oferă multe beneficii organismului:

  • Potolesc setea
  • Completează deficitul de vitamine și minerale din organism
  • Cresc rezistența organismului la diferite boli
  • Îmbunătățesc metabolismul
  • Stimulează performanța fizică și mentală.

Aceste sucuri naturale:

  • Oferă un plus de energie
  • Au proprietăți tonice, antiinflamatoare, diuretice
  • Sunt hipotensive, antisclerotice
  • Stimulează digestia și metabolismul.

Sucuri naturale din fructe

Cele mai bune sunt sucurile din fructe și legume proaspete, relizate pe loc. Ele au o cantitate mare de vitamine (C, B), acid folic, calciu, potasiu, magneziu, cupru, mangan, zinc. Ne referim desigur la sucuri naturale și nu la sucurile din supermarketuri, realizate din concentrat de fructe.

Sucul de mere

Sucul de mere conține o cantitate mare de vitamina C, dar are și alte vitamine și antioxidanți. În plus, acest suc natural este bogat în fructoză, fibre, potasiu, calciu, fier, zinc, cupru, mangan, cobalt, nichel.

Beneficiile acestui suc sunt mari:

  • Ajută la normalizarea tensiunii arteriale
  • Are proprietăți tonice și antitoxice
  • Crește digestibilitatea alimentelor
  • Ajută în caz de ateroscleroză
  • Facilitează curățarea rinichilor, ficatului, vezicii urinare, sistemului musculo-scheletic.

Acest suc de mere nu este indicat în caz de ulcer gastric, duodenal și gastrită.

Sucul de struguri

Sucul de struguri este bogat în vitamina C și potasiu; are efect antioxidant, laxativ, expectorant, diaforetic, diuretic, scade tensiunea arterială. Dacă este realizat la rece din struguri roșii sau negri, atunci sucul are resveratrol și elemente active care reduc riscul de boli cardiovasculare.

Resveratrolul oferă multe beneficii organismului:

  • Are efect antiinflamator, reduce inflamația din organism și de la nivelul creierului
  • Previne leziunile vaselor de sânge
  • Previne formarea cheagurilor de sânge, scade nivelul de colesterol
  • Ajută în prevenirea și gestionarea bolilor cardiovasculare
  • Scade coagularea sângelui, are proprietăți de subțiere a sângelui
  • Ajută în prevenirea și combaterea anumitor tipuri de cancer
  • Scade rezistența la insulină, reduce nivelul glicemiei, scade tensiunea arterială mare ce apare în caz de diabet.
Citește și:  Un măr consumat dimineața este mai bun decât cafeaua!

Sucul de struguri nu este indicat persoanelor cu ulcer la stomac și duoden.

Sucul de portocale

Sucul de portocale proaspăt are un efect benefic asupra sănătății organismului.

Mai multe studii ale cercetătorilor arată că sucul de portocale:

  • Îmbunătățește performanța fizică și intelectuală
  • Promovează sănătatea inimii
  • Întărește vasele de sânge și sistemul osos
  • Ajută în prevenirea cancerului și a formării pietrelor la rinichi
  • Neutralizează radicalii liberi, îi împiedică să provoace leziuni celulare
  • Crește vitalitatea organismului
  • Ajută în caz de hipertensiune arterială, ateroscleroză
  • Are efect benefic în timpul sarcinii.

Sucul de portocale nu este indicat persoanelor care au boli ale tractului gastrointestinal – ulcer gastric, ulcer peptic al stomacului, ulcer duodenal, gastrită cronică și pancreatită.

Sucul de grapefruit

Sucul de grapefruit este bogat în carotenoizi, vitamina C, vitamina A, minerale, potasiu, acizi organici, antioxidanți.

Consumul de suc de grapefruit:

  • Ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge (arată un studiu de pe NCBI)
  • Îmbunătățește sănătatea ficatului, are efect diuretic, antitoxic
  • Îmbunătățește sănătatea inimii, este bogat în potasiu
  • Are antioxidanți puternici care protejează celulele de efectele nocive ale radicalilor liberi
  • Prin conținutul de licopen ajută în prevenirea cancerului de prostată și altor tipuri de cancer
  • Ajută la pierderea în greutate
  • Previne rezistența la insulină, reduce riscul de diabet
  • Crește imunitatea organismului.

Sucul de rodie

Sucul de rodie are un conținut semnificativ de vitamine (B1, B2, C), antioxidanți, fitoncide, taninuri, magneziu, calciu, mangan, sodiu, acid citric, acid malic, acid oxalic, alți acizi organici.

Sucul de rodie are multe proprietăți vindecătoare:

  • Ajută în prevenirea dezvoltării aterosclerozei
  • Are efecte antiinflamatorii, coleretice, antiseptice, urinare
  • Îmbunătățește funcția hepatică
  • Stimulează pofta de mâncare
  • Normalizează funcția stomacului.

Sucul de prune

Sucul de prune are vitamine, minerale (fier și potasiu), antioxidanți și fibre. Prin consumul de suc de prune se stimulează eliminarea excesului de sare și de colesterol din organism, se previn bolile cardiovasculare, se combate constipația. Acest suc are efect laxativ, ajută la curățarea intestinelor și a ficatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.