Suferi de tulburări anxioase? Află cum poți trata naturist această afecțiune

0
235
Suferi de tulburări anxioase Află cum poți trata naturist această afecțiune

Mulți oameni suferă în prezent de tulburări anxioase. Această afecțiune este frecvent întâlnită la persoanele în vârstă dar și la adulții tineri, la adolescenți. Cele mai afectate sunt femeile, deoarece acestea se prezintă la medic nemaisuportând simptomele, bărbații țin în secret astfel de stări, de aceea pacienții sunt îndeosebi reprezentați de femei.

Dacă ai frecvent stări anxioase, atacuri de panică, sau senzația neplăcută care apare din cauza stresului, a faptului că organismul produce o cantitate mai mare de hormoni suprarenali și deci de andrenalină, este indicat să faci un consult medical. În astfel de situații bătăile inimii se accentuează, mușchii se încordează iar respirația devine mai intensă.

Atacul de panică sau tulburările anxioase fac o persoană să fie copleșită de sentimentul că nu poate scăpa dintr-o anume situație și astfel ajunge să aibă o senzație de sufocare, amorțeală, tremurături, greață, frisoane, transpirație, insomnie, amețeli și dureri în piept. Femeile au astfel de stări accentuate în perioada ciclului menstrual, suferă de depresie, contracții musculare, insomnie, dureri de burtă, incapacitatea de relaxare, bufeuri, nervozitate.

Atacurile de panică pot dura câteva minute sau chiar mai mult, până la câteva ore. Cu cât frecvența lor este mai mare cu atât persoana respectivă are nevoie de tratament medical. Tratamentul se face și cu medicamente speciale, care se administrează doar la recomandarea medicului, sub supravegherea acestuia și au rolul de a bloca atacurile de panică.

Astfel de medicamente se iau în doze bine stabilite și o perioadă scurtă de timp deoarece pot da dependență. Oamenii pot avea atacuri de panică, tulburări de anxietate generalizată, fobii specifice, tulburări de anxietate socială. Acestea, dacă nu sunt tratate, se pot agrava, pot afecta tot mai mult calitatea vieții.

Alături de simptomele fizice (palpitații, bufeuri, frisoane, transpirație, tremurături, amețeală, bătăi neregulate ale inimii, dificultăți în respirație, senzație de sufocare, de apăsare în piept, durere, greață, disconfort abdominal), oamenii anxioși suferă de sentimentul de inferioritate, de neajutorare, de înstrăinare, irealitate, frustrare, lipsă de încredere în forțele proprii și teamă de moarte.

Citește și:  Icter, acumularea bilirubinei în sânge – tot ce trebuie să știi despre impactul acestei afecțiuni asupra pielii

Tratament naturist pentru tulburările anxioase

tulburări anxioase

Vitaminele și mineralele sub formă de suplimente de nutrienți sunt foarte importante în tratamentul atacurilor de panică. Complexul de multivitamine echilibrează organismul, oferă nutrienți necesari sănătății, crește imunitatea. Seleniul este bun pentru inimă, potasiul este un mineral recomandat pentru buna funcționare a glandelor suprarenale. De asemenea, vitamina C ajută glandele suprarenale și combate stresul.

Magneziu te scapă de nervozitate, de ticurile nervoase, de tensiunea acumulată în organism și de stările de anxietate. Zincul este un mineral foarte bun pentru sistemul nervos central deoarece are efect calmant. Vitaminele din complexul B sunt indicate pentru sistemul nervos, sunt esențiale pentru funcționarea normală a acestuia.

Pentru tratamentul anxietății este recomandată vitamina B1 care are și efect calmant pentru nervi. Tot cu efect calmat este și vitamina B6. Pentru a scăpa de stres și tulburările anxioase se poate lua vitamina B12. Pentru combaterea radicalilor liberi și buna oxigenare a celulelor creierului este indicată vitamina E. Persoanele care suferă de insomnie pot lua melatonină, un supliment nutritiv care induce somnul liniștit. Pentru detoxifierea organismului se ia coenzima Q10.

Ceaiurile din plante medicinale sunt foare bune în cazuri de tulburări anxioase. Sunătoarea este o astfel de plantă, recomandată și în tratamentul depresiei sau în situații de nervozitate, instabilitate emoțională, stres. Ceaiul de tei este foarte bun la gust și are efect calmant, de relaxare, de combatere a atacurilor de panică, a depresiei și stresului. Trebuie redus consumul de cafea, alcool, tutun, ceai verde, ceai negru, ciocolată, cola și alte produse care au cafeină.

Excesul de zahăr rafinat și de alcool poate produce deficit de crom în organism, un factor de risc al stărilor de nervozitate și al simptomelor create de anxietate. Somnul este foarte important pentru astfel de pacienți, ei au nevoie de multă odihnă pentru a-și calma sistemul nervos. De asemenea, mersul pe jos este recomandat, mișcarea ajută în tratamentul anxietății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.