Suplimente de oxid de magneziu pentru detoxifierea organismului

0
2274
1-oxid-de-magneziu-detoxifierea-organismului

Oxid de magneziu – un supliment care are un efect detoxifiant foarte bun pentru organism. Are acțiune benefică asupra intestinului și întregului sistem digestiv. Este utilizat pe scară largă ca supliment natural, în tulburările digestive.

Suplimente de oxid de magneziu

Oxidul de magneziu este absorbit încet în organism, are solubilitate scăzută în apă. Suplimentele combină compuși ai oxidului de magneziu și au numeroase calități pentru organism:

 • Oxigenul stimulează creșterea bacteriilor prietenoase ce mențin sănătatea digestivă și intestinală.
 • Magneziul ajută la transportul oxigenului prin corp, contribuie la eliminarea toxinelor din organism, este esențial pentru enzime, reduce durerea, stresul, ameliorează crampele și protejează inima.

Suplimente de oxid de magneziu, utilizare

Suplimentele cu oxid de magneziu sunt folosite pentru menținerea nivelului normal de magneziu în organism. Acestea au urmatoarele beneficii:

 • Efect detoxifiant pentru organism.
 • Elimină deșeurile toxice adunate în tractul intestinal.
 • Nu irită mucoasa stomacală.
 • Ajută la echilibrarea pH-ului în corp.
 • Reduc constipația, balonarea și acumularea de gaze intestinale.

Magneziul este important în formarea oaselor și a dinților, pentru sistemul nervos și muscular, etc.

Deficitul de magneziu poate provoca spasme sau crampe musculare, aritmii cardiace, depresie, amețeală, oboseală, modificări psihice, creșterea tensiunii arteriale, crampe gastro-intestinale, spasme vasculare, constipație.

Cât de mult magneziu este absorbit în organism atunci când este administrat pe cale orală? Termenul de biodisponibilitate se referă la acea parte din ingredientul activ care după ingerare este absorbit în organism, deci care este disponibil. De regulă, medicamentele care se iau pe cale orală (pastile, pilule) se dizolvă în stomac și abia apoi sunt absorbite în intestinul subțire și ajung în sânge. O parte din substanțe sunt excretate destul de repede din organism. Specialiștii spun că doar substanțele administrate intravenos ajung 100% în sânge.

Citește și:  Limba-soacrei (Opuntia ficus-indica), un cactus cu proprietati vindecatoare

Majoritatea suplimentelor nutritive au o disponibilitate bună, dar nu de 100%. Cercetătorii au studiat și biodisponibilitatea orală a compușilor de magneziu. Astfel au concluzionat că oxidul de magneziu are timpul de absorbție de 2-3 zile, iar citratul de magneziu de 5 ore. Oxidul de magneziu ajunge în stomac, apoi este absorbit în intestinul subțire și așa ajunge în sânge.

Dacă în organism există un deficit de magneziu, atunci se va absorbi o cantitate mai mare din oxidul de magneziu. Dacă organismul are suficient magneziu, atunci excesul de magneziu se elimină din organism.

Pentru administrarea suplimentelor de oxid de magneziu cel mai bine este să se consulte un medic de familie, deoarece acestea pot fi contraindicate în anumite situații.

Suplimente de oxid de magneziu, contraindicații

Astfel de suplimente de oxid de magneziu nu sunt recomandate:

 • Persoanelor care suferă de afecțiuni ale rinichilor.
 • Persoanelor care urmează tratamente cu medicamente și alte suplimente pentru alte boli.
 • Femeilor însărcinate sau care alăptează.
 • Suplimentele de oxid de magneziu nu este recomandat să fie luate dacă se urmează tratament medicamentos cu antibiotice, digoxin, peniciclamină, nitrofurantoin, tetraciclină, ciprofloxacin, doxicilină, ofloxacin, minociclină.

Foarte important este să se respecte doza zilnică. Excesul de oxid de magneziu poate da simptome de greață, vărsături, scăderea tensiunii arteriale, amețeală, încetinirea ritmului cardiac și chiar deces.

Unele persoane pot fi alergice la oxidul de magneziu si astfel, prin administrarea lui ajung să sufere de frisoane, diaree, dificultăți respiratorii, tulburări stomacale, blocarea căilor respiratorii, umflarea feței, a limbii și buzelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.