Suplimente de oxid de magneziu pentru detoxifierea organismului

0
554

Oxidul de magneziu are un efect detoxifiant foarte bun pentru organism. Are acțiune benefică asupra intestinului și întregului sistem digestiv. Combină compuși ai oxidului de magneziu și are numeroase calități pentru organism. Oxigenul stimulează creșterea bacteriilor prietenoase ce mențin sănătatea digestivă și intestinală. Magneziul ajută la transportul oxigenului prin corp, contribuie la eliminarea toxinelor din organism, este esențial pentru enzime, reduce durerea, stresul, ameliorează crampele și protejează inima.

Oxid de magneziu, Foto: comenzi.farmaciatei.ro
Oxid de magneziu, Foto: comenzi.farmaciatei.ro

Suplimentele cu oxid de magneziu sunt folosite pentru menținerea nivelului normal de magneziu în organism. Acestea au efect detoxifiant pentru organism, elimină deșeurile toxice adunate în tractul intestinal. Nu irită mucoasa stomacală, ajută la echilibrarea pH-ului în corp, reduc constipația, balonarea și acumularea de gaze. Magneziul este important în formarea oaselor și a dinților, pentru sistemul nervos și muscular, etc. Deficitul de magneziu poate provoca spasme musculare, aritmii cardiace, depresie, amețeală, oboseală, modificări psihice, creșterea tensiunii arteriale, crampe gastro-intestinale, spasme vasculare, constipație.

Astfel de suplimente de oxid de magneziu nu sunt recomandate persoanelor care suferă de afecțiuni ale rinichilor, care urmează tratamente cu medicamente și alte suplimente pentru alte boli, dar nici femeilor însărcinate sau care alăptează. Pentru administrarea lor cel mai bine este să se consulte un medic de familie, deoarece acestea pot fi contraindicate în anumite situații. Suplimentele de oxid de magneziu nu este bine să fie luate dacă se urmează tratamente medicamentoase cu antibiotice, digoxin, peniciclamina, notrofurantoin, tetraciclină, ciprofloxacin, doxicilina, ofloxacinul, minociclina. Foarte important este să se respecte doza zilnică, excesul de oxid de magneziu poate da simptome de greață, vărsături, scaderea tensiunii arteriale, amețeală, încetinirea ritmului cardiac și chiar deces. Unele persoane pot fi alergice la oxidul de magneziu si astfel, prin administrarea lui să sufere de frisoane, diaree, dificultăți respiratorii, tulburări stomacale, blocarea căilor respiratorii, umflarea feței, a limbii și buzelor.

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ