Treonina menține echilibrul normal al proteinelor în organism și crește imunitatea

0
151
Treonina se găsește în lactate, Foto: beneonews.com

Treonina este un aminoacid important pentru organism deoarece crește imunitatea, formează anticorpi și imunoglobuline. La fel ca serina și glicina, treonina îndeplinește anumite funcții în corp, ajută la menținerea echilibrului de proteine și este implicată în anumite procese ce asigură menținerea sănătății. Acest aminoacid este un precursor al glicinei și serinei, de aceea ca și aceștia ajută la consolidarea sistemului imunitar al organismului, accelerând producția de anticorpi. De asemenea, treonina ajută în normalizarea metabolismului uric și reprezintă și o componentă a metabolismului proteic. Cu alte cuvinte, treonina contribuie la producerea de enzime și hormoni, stimulează buna funcționare a glandei timus care produce limfocitele T (ce țin de sistemul imunitar).

Treonina se găsește în lactate, Foto: beneonews.com

Treonina este un aminoacid care ajută la formarea smalțului dinților, la producerea elastinei și colagenului. În corp, treonina se găsește în inimă, mușchii scheletului, în sistemul nervos central. Are implicare în formarea lanțului metabolismului proteic, în biosinteza vitaminei B12. Acest aminoacid trebuie să se găsească în cantitate suficientă în organism de aceea este necesar să fie introdus prin alimente. Cele mai bune surse de treonină sunt alimentele care au proteine. De aceea trebuie să se consume lapte, produse lactate, carne, orez, gălbenuș de ou, germeni de grâu, semințe de floarea-soarelui, arahide, piept de pui, soia, carne de miel, păstrăv, legume. Cei care sunt vegetarieni pot avea un deficit de treonină în organism deoarece vegetalele nu sunt bogate în acest aminoacid.

Citește și:  Ce să mănânci în timpul verii pentru a te simți bine, plin de energie

Sportivii au nevoie de acest aminoacid deoarece ajută la îmbunătățirea performanței sportive și creșterea energiei. Alături de glicină, treonina combate spasmele musculare și normalizează funcția sistemului nervos. Deficitul de treonină în corp poate da simptome de oboseală, lipsa poftei de mâncare, consum redus de energie, scăderea în greutate. La adulți necesarul de treonină este de 6-7 mg/ kg greutate corporală. Treonina este un aminoacid important pentru bunăstarea fizică și menținerea sănătății, în organism el ar trebui să se găsească în cantitate suficientă în mod constant. Are rol în creșterea corpului, de aceea trebuie să fie introdus prin alimente încă din perioada de dezvoltare, mai ales că ajută și la consolidarea sistemului imunitar.

Acordă o atenție deosebită alimentației, alege produsele lactate, gălbenușul de ou și carnea, deoarece acestea conțin treonină – acest aminoacid atât de important pentru organism!

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.