Tu știi care sunt cele mai bune plante care vindecă garantat durerile de gât?

0
577
Tu știi care sunt cele mai bune plante care vindecă garantat durerile de gât

Durerile de gât reprezintă simptome ale afecțiunilor respiratorii, amigdalitei, guturaiului, răcelii, faringitei, laringitei, dar și ale alergiilor la praf, substanțe chimice și polen, și pot fi însoțite și de secreții nazale, tuse, strănut, dureri de cap. În majoritatea cazurilor durerile sunt generalizate în sensul că pot fi simțite în zona capului, gâtului și chiar a toracelui. Infecțiile bacteriene care provoacă dureri de gât pot fi contagioase și se pot transmite prin tuse, strănut și contact fizic.

În astfel de cazuri durerile de gât sunt însoțite și de simptome ca: umflarea amigdalitelor, inflamarea ganglionilor limfatici de la gât, stări de greață și vărsături, puls rapid, stări febrile de 38 grade Celsius, transpirații și frisoane, răgușeală, tuse, curgerea nasului, dureri de cap și oboseală. Pentru calmarea lor este necesar să vă odihniți și să beți foarte multe lichide. Medicamentele recomandate de medicina convențională ajută în tratamentul durerilor de gât însă și remediile pe bază de plante medicinale vindecă astfel de simptome.

Cele mai bune plante care vindecă garantat durerile de gât:

Infuzia din mușețel și gălbenele ajută în tratamentul durerilor de gât. Se face un decoct din aceste plante: se adaugă 1-2 linguri de plante la 2 căni de apă, se lasă la fiert timp de 5 minute, apoi se mai ține la infuzat 10 minute, se strecoară și se aplică în zona gâtului sub formă de comprese umede din tifon. Se face și gargară cu un astfel de preparat tradițional deoarece ajută în combaterea infecțiilor și calmarea durerilor de gât. Mușețelul are proprietăți febrifuge, antiseptice, antialergice și antiinflamatoare. Gălbenelele au acțiune antiinflamatoare, antiseptică, vindecătoare și antioxidantă.

Frunzele de eucalipt sunt un bun remediu pentru astfel de simptome create de bronșite, pleurezie, răceală, gripă, laringită, sinuzită și alte boli respiratorii. Acestea se achiziționează de la farmacie și se folosesc sub formă de infuzie. Se adaugă o lingură de frunze de eucalipt la 2 căni de apă clocotită, se lasă să fiarbă timp de 5 minute și apoi se ține încă 5 minute deoparte pentru infuzare, apoi se strecoară și se aplică pe pielea gâtului cu o compresă din tifon.

Tratamentul se face de câteva ori pe zi. Frunzele de eucalipt conțin substanțe flavonoide, cumarine, rezine, ulei eteric aromatic, tanin și alte substanțe biologic active. Au efect antiviral, antiseptic, antifebril, sudorific, expectorant, hemostatic, antispasmatic, emolient, antinevralgic și cicatrizant.

Ceaiurile calde din plante medicinale cu miere și lămâie ajută de asemenea în calmarea durerilor de gât. Cele mai indicate sunt ceaiurile din afine, ghimbir, zmeur, salvie, etc. Frunzele de salvie au elemente biologic active cu efect puternic antifungic și antibacterian. Afinele au efect antibacterian și antiviral, calmant și de eliminare a infecțiilor și toxinelor din organism. Ghimbirul este apreciat pentru acțiunea analgezică, expectorantă, antispasmodică, antispastică, laxativă, tonică și carminativă.

Citește și:  Ceaiul de schinel (Cnicus benedictus) ameliorează problemele sistemului digestiv

Sfecla roșie are proprietăți antiinflamatoare de aceea sucul natural din această legumă este un bun remediu pentru ameliorarea durerii și edemului de la gât. Ceaiul din sfeclă roșie este recomandat persoanelor care suferă de răceală, tuse, gripă, afecțiuni ale gâtului deoarece are acțiune decongestionantă și de ameliorare a simptomelor acestor suferințe din perioada sezonului rece.

coaja de stejar

Coaja de stejar folosită sub formă de infuzie și decoct este un bun remediu pentru durerile de gât. Indiferent de alegere, atât infuzia cât și decoctul se folosesc sub formă de gargară pentru tratamentul durerii de gât.

Sunătoarea este o plantă medicinală care ajută în calmarea durerilor de gât. Se prepară o infuzie din această plantă și se face gargară. Acest preparat are proprietăți sedative, astringente, remineralizante, antiinflamatoare, antiseptice și cicatrizante.

Ceaiul din flori de nalbă, salvie și soc ajută în astfel de cazuri deoarece are efect calmant și decongestionat. Se realizează un amestec din aceste plante (adăugate în proporții egale) și se adaugă o linguriță la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 5 minute, apoi se strecoară și se face gargară de 4 ori pe zi. Socul este un bun remediu pentru virozele respiratorii, răceală, gripă, laringită, rinită, traheobronșită, deoarece are efect antiinflamator, antitusiv, diuretic, antifebril, decongestionat și analgezic.

Pentru dezinfectarea gâtului este eficient și sucul de morcov deoarece are proprietăți antiinflamatorii și de eliminare a infecțiilor gâtului.

Pentru ameliorarea durerii de gât se poate utiliza gargara cu apă caldă și sare deoarece are proprietăți antiseptice și de limitare a procesului de răspândire a bacteriilor. De asemenea, foarte eficient este și un tratament asemănător cu bicarbonat de sodiu, care reduce inflamația. Un alt tratament antiseptic este cel cu apă caldă și oțet de mere.

Cimbrul, rozmarinul și lavanda sunt alte plante recomandate pentru tratamentul durerilor de gât deoarece au un efect antibacterian foarte puternic.

Pentru reducerea inflamației gâtului ajută ceaiul de scorțișoară, cuișoare, lemn dulce, echinaceea care au efect antiinflamator și antibacterian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.