Un pahar de vin pe zi te scapă de depresie? Iată ce cred specialiștii despre această metodă

0
544
Un pahar de vin pe zi te scapă de depresie Iată ce cred specialiștii despre această metodă

Vinul are o serie de ingredinete care îl fac să aibă proprietăți medicinale deosebite. Acestea sunt importante pentru combaterea depresiei dar și pentru promovarea sănătății în general. Desigur ne referim la o cantitate mică de vin, la cel mult un pahar de vin natural pe zi. Consumul de vin în cantitate mică este un leac pentru anumite afecțiuni umane. Desigur nu trebuie să ne facem un obicei din a bea un pahar de vin în fiecare zi, deoarece satisfacerea dorinței de a bea alcool în mod regulat nu este indicată chiar dacă este vorba despre o cantitate redusă.

Vinul natural conține vitamine, oligoelemente și minerale, magneziu, potasiu, fier, mangan, cupru, fitochimicale, polifenoli. Desigur conținutul acestor ingrediente variate depinde de soiul de struguri care se folosește la producerea vinului. Cantitatea de fenoli este în funcție de timpul de stocare, de vechimea vinului.

Aceștia au proprietăți antioxidante și de prevenire a atacului radicalilor liberi, reduce depozitele de grăsimi, ajută la scăderea în greutate și combat adeziunea trombocitelor în vasele sanguine. Fenolii sunt importanți pentru prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare, a distrugerii vitaminei E, reducerea nivelului de colesterol rău și menținerea nivelului de colesterol bun din sânge.

Oligoelementele și sărurile minerale ajută în reducerea simptomelor de balonare și constipație. Resveratrolul din vin este un elixir pentru sănătate deoarece inhibă dezvoltarea tumorilor, ajută împotriva pierderii auzului, a îmbătrânirii și a bolii Alzheimer. Asta nu înseamnă să faci un tratament cu vin roșu în fiecare zi, ci doar ocazional. Obiceiul de a consuma o sticlă de vin pe zi este total contraindicat deoarece alcoolul în exces poate duce în timp la distrugerea creierului.

Citește și:  Raceala - preventie si tratament

Un pahar de vin are efect bun în combaterea depresiei, stresului emoțional, îmbunătățește starea mentală. Această băutură trebuie consumată cu moderație și nu zilnic, doar așa efectele vinului asupra organismului sunt bune, stimulează sistemul nervos, îmbunătățește fuxul sangvin cerebral, stmulează activitatea creierului, creativitatea, ameliorează stările depresive.

Un pahar de vin te scapă de anxietate, de stresul mental, ridică starea de spirit, crește vitalitatea, oferă încredere și curaj. Vinul stimulează secreția de sucuri gastrice, de enzime digestive, ajută digestia, crește pofta de mâncare. Vinul stimulează funcțiile metabolice, ale glandelor endocrine, îmbunătățește circuația sângelui în tot corpul, stimulează respirația, normalizează funcția cardiovasculară, reduce tensiunea nervoasă.

Dacă se bea prea mult vin, efectele acestuia sunt negative, se ajunge la acele simptome ale stării de beție și se suferă de mahmureală. Vinul roșu este mai bun decât vinul alb pentru că efectul său antioxidant este mai puternic. Are o cantitate mare de antociani din strugurii roși, scade riscul de boli cardiovasculare, previne tromboza prin scăderea concentrației de fibrinogen (care duce la coagularea sângelui).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.