8 ceaiuri care au efect pozitiv asupra nivelului de colesterol – Remedii excelente pentru o circulație sănătoasă

0
620
8 ceaiuri care au efect pozitiv asupra nivelului de colesterol – Remedii excelente pentru o circulație sănătoasă

De ce unii oameni au un nivel ridicat de colesterol în sânge? Alimentația nesănătoasă bogată în grăsimi este principalul motiv al creșterii colesterolului rău din sânge. Fructele și legumele au un efect benefic asupra organismului, oferă minerale și vitamine și produc colesterol bun în sânge. Anumite plante sunt eficiente pentru reducerea nivelul de colesterol și stimularea circulației sângelui de aceea trebuie folosite sub formă de ceaiuri.

8 ceaiuri din plante care au efect pozitiv asupra nivelului de colesterol:

1. Ceaiul verde ajută la subțierea sângelui și scăderea nivelului de colesterol rău din sânge. Este recomandat în loc de cafea dimineața deoarece oferă energie și conține cafeină. Acționează asupra presiunii sângelui, ajută la scăderea tensiunii arteriale și reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge. Ceaiul verde promovează scăderea în greutate, menține sănătatea inimii, protejează împotriva aterosclerozei și este recomandat persoanelor care doresc să aibă un stil de viață sănătos.

2. Ceaiul negru are o cantitate semnificativă de antioxidanți deci combate efectul nociv al radicalilor liberi (vinovați pentru apariția a numeroase afecțiuni și boli). Scade nivelul de colesterol din sânge și combate obezitatea. Poate înlocui cafeaua deoarece are cafeină, într-o cantitate chiar mai mare decât ceaiul verde. Are efect bun împotriva somnolenței, stărilor de nervozitate, agitație, indigestie, produce energie și previne ateroscleroza.

3. Un alt ceai recomandat împotriva colesterolului este cel de ghimbir. Acest ceai este eficient în cazuri de obezitate deoarece ajută la scăderea în greutate, arde rapid grăsimile și scade nivelul de colesterol din sânge. Prin reducerea colesterolului sunt curățate vasele de sânge și astfel scade riscul de ateroscleroză și boli de inimă. Ghimbirul este sănătos pentru organism pentru că are vitamine, aminoacizi și uleiuri esențiale. Acest ceai nu este indicat persoanelor însărcinate și celor care suferă de ulcer, reflux gastroesofagian, stări febrile și colită ulcerativă.

Citește și:  Plantă aromatică bună pentru afecțiunile stomacului – Lemnul Maicii Domnului

ceai de patlagina

4. Ceaiul de pătlagină are efect expectorant, de calmare a tusei și de prevenire a creșterii nivelului de colesterol din sânge. Această plantă medicinală este folosită și împotriva înțepăturilor de insecte, a inflamațiilor căilor respiratorii superioare sau a zonei faringiene și bucale. Este vorba despre pătlagina îngustă care este numită și minciuna-lungă și are denumirea științifică Plantago lanceolata.

5. Ceaiul de păpădie ajută al creșterea poftei de mâncare, vindecarea bolilor de ficat, detoxifierea organismului și reducerea nivelului de colesterol rău din sânge. Salata din frunze de păpădie este de asemenea un bun remediu contra colesterolului. Se poate asezona cu puțină zeamă de lămâie, o linguriță de ulei de măsline și sare după gust.

6. Ceaiul de scorțișoară reduce nivelul de colesterol și zahăr din sânge. Este un remediu excelent împotriva diabetului zaharat și a colesterolului rău. În plus, acest ceai stimulează circulația sângelui, combate răceala, tusea, gripa, indigestia, afecțiunile respiratorii, curăță organismul de toxine și elimină mirosul urăt din gură.

7. Ceaiul din frunze de dafin reduce glicemia și nivelul de colesterol rău din sânge. Frunzele de dafin conțin vitamina A, B și C, antioxidanți, limonen, eugenol, acid folic, magneziu, fier, seleniu, mangan, calciu, cupru, potasiu, zinc. Au proprietăți antiseptice, anticancerigene, digestive, antioxidante, de normalizare a tensiunii arteriale, a ritmului cardiac, de reglare a metabolismului și scădere a colesterolului. Vitamina A are efect bun asupra pielii și vederii.

8. Ceaiul Oolong combate absorbția grăsimilor, tulburările metabolismului lipidic și scade nivelul de colesterol rău din sânge. Are polifenoli cu efect în stimularea metabolismului și diminuarea depunerilor de țesut adipos. Are fluori care ajută în prevenirea formării plăcii dentare și este o sursă de vitamina C, minerale și antioxidanți, necesari menținerii sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.