Mersul prin apa mării te ajută să arzi caloriile în plus

0
720
Mersul prin apa mării te ajută să arzi caloriile în plus

Cu toții știm că mersul pe jos este sănătos. Beneficiile mersului sunt foarte mari, deoarece ajută mai ales la scăderea în greutate și stimularea circulației sanguine. La fel de eficient este și mersul prin apa mării, deoarece te ajută să arzi caloriile în plus, îti întensifică metabolismul și este foarte plăcut, îți oferă posibilitatea de a atinge cu tălpile nisipul fin de pe fundul mării, de a simți valurile mici care se lovesc de pielea corpului.

Beneficiile plimbării prin apa mării:

Apa mării are efecte benefice asupra pielii, ajută la tonifierea acesteia și la consolidarea musculaturii. Îți oferă posibilitatea de a face un masaj limfatic fără să îți impui neapărat acest lucru. Îți stimulează drenajul limfatic, îți îmbunătățește circulația sîngelui și, cu ajutorul apei sărate, ce are o temperatură scăzută, pielea este tonifiată, iar țesutul adipos redus treptat după mai multe plimbări îndelungate prin apa de adâncime mică. Cei care stau mult în apă trebuie să știe că acest lucru crește sensibilitatea pielii la razele ultraviolete, de aceea te bronzezi mai repede. Dacă faci baie în apa mării la ore nepotrivite (între 11 și 17, când radiațiile solare sunt intense), poți suferi de arsuri solare.

Apa de mare poate avea până la 28 grade Celsius, iar corpul are în general 36-37 grade Celsius. În concluzie, plimbarea prin apă va produce o răcorire a corpului și o reducere a suprafeței vaselor capilare ale pielii. Acesta este motivul pentru care atunci cand intri în apă, simți acea senzație de ,,fior˝ ce dispare în scurt timp (după ce te obișnuiești cu temperatura apei). În momentul în care apa mării este mai rece și apare senzația de ,,piele de găină˝ sau de tremurături și frisoane destul de mari, trebuie să ieși din apă deoarece, orice exagerare nu este bună pentru organism. Frisoanele intense arată o pierdere mai mare de căldură din partea corpului și, de aceea, este necesar să stai pe plajă și să te încălzești la soare.

Citește și:  Trei pași pentru a avea un ten îngrijit și sănătos, citește aici ce trebuie să faci

Micile valuri ale mării masează pielea și oferă o stare de bine și de relaxare. Faptul că trebuie să reziști contraforței valurilor te forțează să faci o terapie ce ajută pentru echilibru. De asemenea apa îmbunătățește aspectul pielii și te scapă de celulită.

Mersul prin apa mării este un excelent calmant pentru sistemul nervos, elimină tensiunea fizică și mentală, stresul, anxietatea și stările de nervozitate.

Mișcarea prin apă te face să te simți mai ușor, de parcă îți ia mare parte din greutatea corpului. Baia de mare ajută la creșterea vitalității organismului. Metabolismul este îmbunătățit, iar persoanele supraponderale pot slăbi eficient, iar această metodă le oferă în același timp și avantajul de a se distra și relaxa din plin.

Cei care suferă de afecțiuni articulare vor observa că prin această metodă simplă, astfel de dureri care nu sunt foarte intense sunt calmate instantaneu.

Plimbarea în apa marii dar și pe plajă, prin nisip, este foarte relaxantă. Oamenii care merg la mare se bucură din plin de briza mării și unii par să nu se mai sature de mersul pe nisipul umed de la țărmul mării.

Apa mării întărește sistemul circulator, de aceea sunt indicate cât mai multe băi în perioada de vară. Are numeroase oligoelemente și minerale care ajută sănătății corpului.

Mersul prin apă are efect benefic asupra circulației sanguine. De asemenea, relaxează mușchii, ligamentele, tendoanele, articulațiile rigide.

Apa de mare ajută în tratamentul bolilor tractului respirator, zgârâieturilor și eczemelor de pe piele, înțepăturilor de insecte, osteoartritei, psoriazisului, mâncărimilor, celulitei, acneei și altor afecțiuni ale pielii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.