Uleiul este bun pentru paste
Cei care vor ca pastele să nu fie lipicioase trebuie să adauge sare și puțin ulei în apa clocotită în care acestea se pun la fiert. Uleiul împiedică pastele să se lipească între ele în timp ce fierb și astfel ele vor arăta grozav în farfurie.
Este necesar însă să se respecte pe cât posibil și timpul de fierbere pentru fiecare sortiment de paste, care este specificat pe ambalaj. După ce au fiert, pastele se scurg de apă, iar apoi nu trebuie clătite cu apă (caldă sau rece) deoarece astfel se va îndepărta o parte din amidon și gustul lor nu va mai fi atât de plăcut.
Laptele face piureul de cartofi mai bun
Încearcă să fierbi cartofii în lapte în loc de apă și ai să vezi că gustul lor va fi mult mai bun. Piureul cu lapte este foarte delicious, pufos, va întrece gustul piureului obișnuit. După ce ai curățat cartofii, îi speli, îi tai în bucăți potrivite, îi pui la fiert într-o oală cu lapte, la care adaugi un praf de sare și o linguriță de unt. După ce au fiert, scurgi laptele (dacă este prea mult), îi pisezi și adaugi la final încă puțin lapte pentru a obține un piure moale, catifelat, pe gustul tău.
Laptele sau smântâna îmbunătățește gustul omletei
Pentru a savura o omletă gustoasă trebuie să folosești ouă dar și lapte sau smântână, care o fac să crească și să fie pufoasă. Dacă se adaugă legume și verdețuri (frunze de mărar și pătrunjel proaspăt) omleta va avea gustul și mai bun, iar în plus va conține și vitamine.
Iuțimea ardeiului se află îndeosebi în semințe
În semințele de ardei se află de fapt substanța iute – numită capsaicină. Înainte de a adăuga ardei iute la un preparat culinar este bine să îndepărtați semințele deoarece astfel nu riscați să obțineți un gust prea iute, uneori chiar imposibil de mâncat.
Cum gătim sparanghelul?
Întotdeauna sparanghelul se fierbe în aburi sau se prăjește rapid în unt sau ulei. Nu se fierbe niciodată în apă pentru că își pierde din nutrienți. Pentru a fi moale și gustos de mâncat se recomandă să fie prăjit în unt timp de 3-4 minute pentru ca tulpinele (care sunt de obicei mai tari) să se înmoaie. Dacă se prăjește la grătar poate fi inițial puțin opărit în apă cu sare, pentru a fi mai fraged.
Cum se taie brânza perfect?
Pentru a obține felii sau cuburi perfecte de brânză se poate folosi pentru tăiat ața dentară. Cu ajutorul ei meniul festiv va cuprinde bucățele de brânză frumos tăiate. De asemenea se pot folosi și matrițele din metal de la fursecuri pentru a obține figurine diferite de brânză prin presare, ce vor fi admirate de invitați.