Lucruri interesante despre deodorante și folosirea lor

0
710

Deodorantele sunt produse excelente pentru confortul personal al oricărei persoane. Întotdeauna un deodorant de bună calitate îți va aduce curățenie și prospețime, un miros proaspăt de lungă durată. Este indicat să fie folosit pe pielea curată, va crea senzația de prospețime și va îmbunătăți igiena. Ar fi bine să cunoști mai multe lucruri despre deodorante deoarece astfel vei putea să le utilizezi cum trebuie, mai eficient.

Lucruri interesante despre deodorante:

Prin transpirație corpul uman se răcește (atunci când este supraîncălzit). De asemenea putem spune că prin transpirație se scapă de excesul de căldură produs de metabolism sau de sistemul muscular, și deci aceasta reprezintă un proces normal al organismului. Transpirația se elimină prin glandele sudoripare care sunt pe numeroase zone ale corpului, și ele au forma unor tuburi de celule, lungi, goale și spiralate, fiecare cu un canal ce apare în stratul de piele denumit dermă. Dacă folosești antitranspirantele trebuie să știi că acestea nu prezintă vreun pericol pentru organism deoarece dacă secreția transpirației este blocată la nivelul subbrațului sau la picioare, această cantitate de sudoare va fi eliminată în alte zone ale corpului.

Mirosul urât al transpirației, Foto: bagiraclub.ru

Pentru a scăpa de mirosul neplăcut al transpirației corpului poți folosi deodorantele de calitate pentru că sunt eficiente în menținerea igienei, oferă un parfum plăcut și o senzație de prospețime. Acest lucru nu înlocuiește însă toaleta zilnică ci doar o completează, deodorantul fiind și el un produs igienic indispensabil confortului personal.

Deodorantul poate ajuta în combaterea mirosului urât al transpirației. Potrivit specialiștilor transpirația nu ar trebui să aibă miros, ea conține apă, potasiu, clorură de sodiu, materii grase, dar, ajungând pe piele, ea intră în contact cu microorganismele bacteriene de pe aceasta și astfel va mirosi neplăcut.

Dacă vrei un produs mai ușor, cu o aromă fină poți alege o apă deodorantă care are un efect mai slab decât un parfum, dar poate avea în compoziția ei și o substanță cu efect bactericid care îmbunătățește igiena pielii. În ceea ce privește alegerea unei ape de toaletă poți avea avantajul unei senzații de prospețime pe care ți-o creează aceasta, dar și al unei arome foarte plăcute în funcție de tipul produsului. Totuși apa de toaletă nu va putea înlocui un deodorant deoarece nu are niciun efect împotriva bacteriilor care produc mirosul neplăcut de transpirație. De multe ori apa de toaletă în contact cu transpirația își pierde și din eficiență și din parfum.

Deodorantul este un produs eficient împotriva mirosului neplăcut al transpirației. Poți alege din mai multe variante de deodorante și anume: stick, spray, cremă, cu bilă sau roll. Cel mai fin este deodorantul sub formă de cremă și este recomandat mai ales persoanelor cu pielea sensibilă. Indiferent de alegerea tipului de deodorant, el nu trebuie folosit după epilarea subbrațului deoarece atunci epiderma este ușor iritată și va fi foarte sensibilă în contact cu substanțele din compoziția lui. Aproape întotdeauna după epilare va apărea o senzație de arsură sau de usturime destul de intensă dacă se aplică deodorantul. Acest produs trebuie folosit doar pe pielea curată, după spălare.

Deodorant pentru picioare, Foto: auroraeyoga.com

Deodorantele pentru picioare sunt în general puțin mai concentrate de aceea acestea nu trebuie folosite și pentru alte zone ale corpului (ex. subbraț) pentru că pot produce un disconfort, o ușoară senzație de usturime sau chiar pot irita pielea mai sensibilă. Foarte bun pentru picioare este deodorantul natural realizat din bicarbonat de sodiu și apă care absoarbe și elimină mirosul urât al transpirației de pe piele.

Citește și:  Tratamente cu ulei esențial de portocale pentru combaterea bacteriilor și creșterea imunității
Piatra de alaun, Foto: twogentlemen.cz

Piatra de alaun este un deodorant natural de forma unui cristal interesant. Acest produs reprezintă un mineral fin, incolor, inodor, cu gust sărat, cu proprietăți antibacteriene, hipoalergenice și hemostatice. Prin folosirea acestui deodorant se poate stopa proliferarea bacteriilor și deci se pot preveni infecțiile și mirosul urât al transpirației. Piatra de alaun nu va bloca porii sau orificiile glandelor sudoripare ca alte deodorante dacă se aplică la subbraț sau alte zone direct pe piele, ea va lăsa pielea să respire, va îmbunătăți igiena acesteia, va combate bacteriile și mirosul neplăcut de transpirație. Poate fi utilizată după ras sau după epilat deoarece ajută la vindecarea rănilor, la grăbirea procesului de vindecare a leziunilor minore și a arsurilor ușoare, este homeostatică și deci oprește sângerarea, dezinfectează și calmează iritațiile pielii. Poate fi folosită și pe față, pe bărbie, frunte și obraji și nu doar la subbraț. Dacă se aplică pe pielea mâinilor poate ajuta în eliminarea mirosului persistent de ceapă și usturoi.

Pentru axile se poate folosi deodorantul natural realizat din praf de amidon alimentar și bicarbonat de sodu în proporții egale și câteva picături de ulei esențial pentru parfum, care are și proprietăți medicinale oferite de planta medicinală (ex. arbore de ceai, lămâie, mentă, portocale, salvie).

Apele florale pot fi de asemenea utilizate în cosmetică (pentru deodorante), ele conțin esența plantei și deci din acest punct de vedere se aseamănă cu uleiurile esențiale dar sunt mai fine, mai diluate, mai ușoare. Se utilizează nediluate, se aplică direct pe piele și au avantajul că pot îmbunătăți igiena pielii, o pot hidrata și tonifia. Cele mai indicate sunt:

Apă de lavandă bio:

  • are proprietăți calmante, cicatrizante, antiseptice, antiinfecțioase
  • se folosește pe toate tipurile de ten
  • este un bun remediu contra arsurilor, iritațiilor, acneei.

Apă de imortele bio:

  • ajută în cazuri de piele congestionată, ten cu acnee, cearcăne și cuperoză în combinație cu alte plante medicinale (ex. apă de mușețel, mentă, iederă, fenicul)
  • poate fi și un bun remediu pentru problemele circulatorii, varice, hematoame, flebită.

Apă de albăstrele bio:

  • este un produs decongestionant al pielii din jurul ochilor, calmant al pielii ce a fost iritată de razele ultraviolete, tonifiant pentru piele, antiinflamator și astringent
  • este indicată în combinație cu apa de mușețel pentru calmarea iritațiilor pielii.

Apă de tei bio:

  • are efect calmant pentru pielea sensibilă, cu probleme, iritată, dar și pentru scalp
  • poate îmbunătăți aspectul pielii
  • oferă strălucire părului
  • are proprietăți antiinflamatoare și decongestionante.

Apă de trandafir bio:

  • este astringentă, tonifiantă, regeneratoare pentru piele și orice tip de ten
  • are un parfum plăcut și delicat
  • împrospătează pielea feței.

Apă de mușețel bio:

  • are proprietăți purifiante, regeneratoare, calmante și antiinflamatoare
  • se aplică direct pe piele și nu trebuie diluată
  • poate ajuta în vindecarea iritațiilor pielii, a cuperozei, urticariei, eczemelor.

Apă de mentă bio:

  • este recomandată pentru deodorante deoarece închide porii, tonifică și împrospătează pielea
  • are efect astringent, purifiant, calmant al micilor leziuni ale pielii
  • poate calma mâncărimile pielii și poate îmbunățăți aspectul tenului obosit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.