
Riduri premature? Află ce poți face pentru a scăpa de ele și ce spune pielea despre sănătatea ta! Primele semne ale îmbătrânirii organismului sunt ridurile feței, mai ales din zona ochilor. Această problemă afectează toate femeile mai devreme (prematur) sau mai târziu. Zona ochilor este lipsită de glande sebacee și de aceea are nevoie de o îngrijire suplimentară, mai ales dacă producția de elastină și colagen din organism începe să scadă.
Fiecare femeie își dorește să aibă pielea cât mai frumoasă și sănătoasă. Asta îi oferă un plus de încredere și o face să aibă mai mult succes în atingerea obiectivelor sale.
Există anumite boli, care contribuie la apariția ridurilor: boli ale ficatului, boli ale pancreasului, boli ale glandei tiroide, alergiile, afectarea fluxului venos, boli intestinale, încălcarea fluxului de bilă, boli ale stomacului. De asemenea, perturbările în funcționarea organelor interne pot provoca îmbătrânirea rapidă a pielii.
Încetinește îmbătrânirea pielii cu ajutorul sfaturilor de la dermatologi!
Medicii dermatologici spun că îmbătrânirea pielii poate fi încetinită prin aplicarea unor strategii, cum ar fi: hidratare adecvată, aportul de vitamine și minerale, somnul de calitate.
Medicii recomandă consumul a 2 litri de apă pe zi, sau a 8 pahare de apă, pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii.
Prin aportul de vitamina C și zinc, pielea devine mai frumoasă, se reînnoiește și va fi mai fină.
Surse de vitamina C sunt: fructe acerola, pătrunjel, afine, cătină, măceșe, guava, kiwi, ardei gras, spanac, legume verzi și altele.
Vitamina C previne îmbătrânirea pielii, combate petele pigmentare și post-acnee, ajută la întărirea vaselor de sânge, în tratamentul acneei și a tenului uscat, face pielea mai fină și mai strălucitoare. Ea apare în creme, tonere, măști, seruri, pudre și îmbunătățește aspectul pielii. Cele mai concentrate produse sunt serurile și pudrele, ele ajută în mod eficient la combaterea ridurilor feței. Pentru un efect mai vizibil și rapid, ar fi bine de ales un ser cu vitamine C și E pentru îngrijirea tenului.
Surse de zinc sunt: susan, semințe de dovleac, gălbenuș de ou, stridii, carne de vită, ficat de porc, ficat de vită. Zincul apare în produsele cosmetice sub diferite forme și oferă mari beneficii. De exemplu, oxidul de zinc oferă o protecție solară fizică excelentă, previne arsurile solare și fotoîmbătrânirea timpurie a pielii. Zincul are acțiune antioxidantă, scade stresul oxidativ, crește rezistența celulară la deteriorarea oxidativă. De asemenea, zincul are un efect antiinflamator asupra pielii, ajută în combaterea imperfecțiunilor.
Prin activitatea sa antifungică și antibacteriană, reduce riscul de infecții cu microorganisme. Zincul susține sinteza fibrelor de colagen și îmbunătățește elasticitatea pielii feței. O formă utilizată în cosmetice este și stearatul de zinc, care le oferă acestora o textură plăcută.
Prin aportul de oligoelemente se previne apariția ridurilor și a modificărilor profunde ale pielii.
Cum ajută somnul la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii?
Deficitul de somn face ca pielea să aibă un aspect plictisitor și obosit. Somnul timp de 8 ore este foarte important pentru piele, ajută la regenerarea acesteia, la recuperare, la prevenirea apariției ridurilor timpurii.
Pentru a avea un somn bun trebuie de evitat consumul de cafea și de ceai verde.
Îngrijirea facială corectă ajută la reducerea apariției ridurilor
Aplicarea corectă a unei creme de înaltă calitate pe față previne apariția ridurilor. În cazul în care aplicarea cremei se face rapid și haotic este posibil să apară anumite probleme, cum ar fi: umflături, mici iritații, o întindere a pielii, o perturbare a fluxului de sânge. Aplicarea se face cu linii de masaj cu degetele, de jos în sus. Mișcările trebuie să fie cât mai ușoare și fără apăsare.
Uneori ajută și o programare la un dermatolog sau la un cosmetolog pentru a afla aspecte importante despre îngrijirea facială corectă a pielii, în funcție de diferite probleme de sănătate ale acesteia.
Curățarea pielii trebuie să fie delicată și constantă, pentru a îndepărta impuritățile, excesul de sebum și machiajul. Toți acești factori pot degrada bariera pielii.
Hidratarea este esențială. Pielea foarte bine hidratată devine mai frumoasă, mai elastică, mai puțin predispusă la formarea de riduri și linii fine.
Folosirea produselor cosmetice de îngrijire a pielii cu retinol ajută la stimularea colagenului, regenerarea pielii și prevenirea apariției ridurilor. Un alt ingredient important din creme este vitamina C, un antioxidant puternic care combate radicalii liberi și luminează tenul. De asemenea, produsele cosmetice ar trebui să conțină, niancinamidă, peptide și coenzima Q10, care susțin fermitatea, sănătatea și elasticitatea pielii.