Află care sunt cauzele disfuncțiilor sexuale masculine si feminine și ce remedii naturale există

0
176
Află care sunt cauzele disfuncțiilor sexuale masculine si feminine și ce remedii naturale există

Oamenii consideră că apetitul sexual scade după vârsta de 35 de ani, iar nivelul maxim al activității sexuale este în jurul vârstei de 20 de ani. În realitate însă, orice scădere a dorinței sexuale în plină maturitate pote fi o problemă de sănătate sau poate fi pusă pe seama unei afecțiuni sau boli. Desigur, când spunem acest lucru ne referim la alte motive decât relația cu partenerul care, fiind dificilă, conflictuală, ar putea deseori produce o disfuncție de acest gen, de natură sexuală.

Majoritatea oamenilor care simt o scădere a apetitului sexual, bărbații care ejaculează precoce, persoanele care sunt în incapacitatea de a ajunge la orgasm, suferă de disfuncții sexuale. Impotența este deja o formă extremă care afectează un număr mare de bărbați. Cauzele disfuncțiilor sexuale sunt variate, factorii genetici fac parte din acestea și chiar ocupă un loc important. Deja se știe că unii oamenii se nasc cu un grad de vitalitate sexuală mai ridicat. Acesta apare și la unii bărbați și la unele femei.

Vitalitatea sexuală nu trebuie confundată însă cu senzualitatea, deoarece nu sunt identice. Vitalitatea sexuală a corpului se referă la procesele vegetative, cum sunt de exemplu activitățile hormonale, producția de spermă la bărbați sau ovulația la femei. Senzualitatea ține de așa-numitul sex-appeal care nu se referă la impulsul sexual ci mai degrabă la excitarea senzuală, la capacitatea de a provoca o stimulare senzorială sau o dorință de a experimenta.

Una dintre cauzele frecvente care duc la disfuncții sexuale este masturbarea. Această metodă practicată prea frecvent de bărbați, de mai multe ori pe zi, poate duce la dependență. Efectul poate fi asemănat cu cel produs de acțiunea stupefiantelor, deoarece persoana ajunge la orgasm, simte un sentiment de euforie pe care vrea să-l trăiască mai des. Din păcate se spune că masturbarea ar duce la distrugerea corpului și la generarea unor consecințe nefaste în viața și mintea omului. În timpul ejaculării organismul pierde 150 milioane de spermatozoizi.

În urma procesului de eliminare a spermei, corpul începe să genereze iar numărul de spermatozoizi. În mod normal corpul ar trebuie să realizeze acest proces normal, însă prin ejaculări dese, el este forțat să își aloce întreaga forță și toți hormonii spre producția de spermă. Acest comportament afecteză sănătatea, poate duce la dezvoltarea unor nevroze, la boli vasculare funcționale și hipertensiune arterială, la pierderea unor vitamine și minerale din corp, la epuizare, scăderea vitalității fizice și mentale, la slăbiciune psihică, stres mental, prostie, etc.

Un factor care poate scădea vitalitatea sexuală este și gândirea obsesivă la sex. Aceasta ca și alte gănduri obsesive duc la nevroze. În fază incipientă tulburarea poate fi blândă însă treptat ea se agravează. Gândurile intense despre sex arată că ai o obsesie pentru sex, pentru filmele cu tentă sexuală, pentru mesajele erotice, pentru conversațiile despre sex și aluziile de acest fel.

Citește și:  Ce faci in caz de hipotermie?

Toate pot produce dezechilibre psihice dacă sunt în exces. Cicliștii pot suferi de disfuncții sexuale datorită faptului că ei fac eforturi intense îndelungate, iar apăsarea asupra vintrelor poate dăuna ireversibil capacității sexuale. În plus pot fi afectați negativ și nervii sexuali, nervii periferici, anumite artere ale corpului, astfel se poate suferi de o amorțire a penisului dar și de impotență.

Starea de sănătate precară a organismului poate provoca disfuncții sexuale. Alimentația sănătoasă, exercițiile fizice corespunzătore, odihna ajută în menținerea sănătății și prevenirea acestor probleme sexuale. Principalii factori care duc la impotență la bărbați sunt: insuficiența renală, hipertensiunea arterială, diabetul, consumul exagerat de alcool, abuzul de droguri, ateroscleroza, bolile de inimă, scleroza multiplă, leziunile măduvei spinaării, etc.

Bolile de rinichi provoacă modificări chimice în organism care pot afecta circulația sângelui, echilibrul hormonal, funcționarea nervilor, pot reduce dorința sexuală și potența. Diabetul afectează nervii și arterele și astfel crește riscul de impotență, de a obține cu dificultate o erecție. Cancerul de prostată nu produce în sine disfuncție sesuală însă tratamentul care se aplică acestei boli poate împiedica desfășurarea normală a vieții sexuale.

Alte cauze ale impotenței sunt bolile sistemului circulator care limitează fluxul de sânge la nivelul inimii, creierului și penisului. Dintre acestea fac parte ateroscleroza, colesterolul ridicat și hipertensiunea arterială. Drogurile și peste 200 de medicamente pot duce la impotență. Alcoolul, tutunul sunt substanțe care afectează sistemul vaselor sanguine la om și astfel scad fluxul de singe la nivelul penisului și duc la disfuncție sexuală.

Pentru a preveni disfuncțiile sexuale se pot folosi următoarele remedii naturale

După cum consideră chinezii, ar trebui ca dieta să conțină stridii măcar o data la câteva zile. Acestea au proprietăți afrodisiace naturale foarte bune și ajută în tratarea problemelor legate de impotență. Stridiile sunt o sursă de zinc care stimulează producerea de testosteron și cresc potența masculină.

Pentru creșterea vitalității sexuale se recomandă carnea de pește, de vită și de curcan, verdețurile și nucile. Ficatul are glutamine care consolidează sistemul imunitar și mărește dorința sexuală. Vinul natural din struguri este un bun remediu pentru creșterea dorinței sexuale. Frecarea palmelor între ele și apoi, când sunt calde, punerea lor pe scrot, timp de câteva minute, pot crește apetitul sexual.

Țelina crudă sau fiartă dar și migdalele sunt recomandate pentru creșterea dorinței sexuale. Ciocolata neagră stimulează neurotransmițătorii sexuali din creier deoarece are o substanță numită feniletilamina. Nucile stimulează apetitul sexual deoarece au calciu. În plus se spune că nucile previn ejacularea precoce, îmbunătățesc circulația sângelui (și deci și în zona genitală) pentru că au arginină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.